Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "skarpa"

Norweski ogródek... 21:00, 28 maj 2014

Do góry
Ta skarpa jest niesamowita i straszna i piękna za razem, a te Twoje roślinki jeszcze piękniejszą ją czynią
Ogród cichy i przytulny 12:58, 28 maj 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Asiu, niesamowita jest ta zielona skarpa....

Kasiu a to tylko 3 jałowce piętrzące się
Nie każdy je lubi - a ja bardzo
Pozdrawiam ciepło
Ogród w cieniu brzozy 12:26, 28 maj 2014

Do góry
Jest tam hortensja pnąca, a przy schodach jest wiciokrzew japoński Aureoreticulata, ten ostatni łatwo rozmnożyć, może nawet coś tam się samo ukorzeniło, pisz jeśli Ci się podoba.

Skarpa w zbliżeniu

I róże plus coś

Ogród w cieniu brzozy 11:54, 28 maj 2014

Do góry
Agatko, ten co masz przy skarpie kamiennej .To chyba inny ,a polecasz tego o którego pytam ,bo mnie urzekł na zdjęciach.

Agatki skarpa ,da mnie cudna .

Ogród cichy i przytulny 23:06, 27 maj 2014

Do góry
Asiu, niesamowita jest ta zielona skarpa....
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 19:17, 27 maj 2014

Do góry
witam
mam na imię Marta , mama 2 dzieci , zakochana w ogrodzie i wszystkim co z nim związane.
3 lata temu spełniliśmy nasze marzenie, postawiliśmy domek, a teraz od 2 lat staram się tworzyć ogród.
nawet męża udało mi się zarazić ogrodowa pasją chociaż jest mało w domu to działa i działa końca nie widać
w tych działaniach pomagają nam moi rodzice, są naszym wsparciem
kupując działkę widziałam dużą przestrzeń , oczami wyobrażni widziałam drzewka, kwiaty i td..
niestety plany się zweryfikowały ponieważ realizując plan zagospodarowania domu wyszła nam skarpa.
Na początku kręciłam nosem, bo dość powaznie zachwiała moim planem, ale teraz czuję że coraz bardziej ją ogarniam i to ja nią rządzę nie ona mną
To chyba na tyle teraz do zobaczenia w innych działach tego forum
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 22:20, 26 maj 2014

Do góry
Łubiny trochę się rozrosły od ubiegłego roku

Skarpa zmienia kolor... mydlnica zaczyna kwitnąć (chociaż nawet ona lekko przymarzła) i zawciąg

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 12:19, 26 maj 2014

Do góry
Margaret_ka napisał(a)
Witaj, pięknie u Ciebie. Ładny trawniczek, skarpa przy schodkach kolorowa, tętni życiem.
Te warzywne skrzynie to świetny pomysł, już u kogoś na ogrodowisku widziałam takie wykonanie i sama zastanawiam się nad taką formą.

A dlaczego boisz się sadzenia krzewów?

Pomocników masz świetnych. Też mam dwójeczkę do pomocy. Najchętniej zabierają się za podlewanie – woda to jest to, co małe Szkraby lubią najbardziej.

Boję się irracjonalnie, że nasadzę coś bez ładu i składu i dlatego się wstrzymuję... ciągle...
Ale już mi trochę odpuszcza i robię przymiarki, a z pomocą ogrodowiska na pewno wyleczę się z tej fobii
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 11:41, 26 maj 2014

Do góry
Witaj, pięknie u Ciebie. Ładny trawniczek, skarpa przy schodkach kolorowa, tętni życiem.
Te warzywne skrzynie to świetny pomysł, już u kogoś na ogrodowisku widziałam takie wykonanie i sama zastanawiam się nad taką formą.

A dlaczego boisz się sadzenia krzewów?

Pomocników masz świetnych. Też mam dwójeczkę do pomocy. Najchętniej zabierają się za podlewanie – woda to jest to, co małe Szkraby lubią najbardziej.
Bajkowy ogród Weroniki 23:00, 21 maj 2014

Do góry
TeresaSz napisał(a)
Witam się po raz pierwszy, choć od dawna pozwoliłam sobie na spacery w Twoim ogrodzie. Tylko jedno można o nim powiedzieć - jest cudny, kolorowy, pachnący i dopracowany w każdym calu, podziwiam i pozdrawiam gorąco

Witaj Tereso. Podziwiałam Twoje Anabelle w szeregu ładnie podkreślone czerwonymi żurawkami. Skarpa z hostami też imponująca. Pozdrawiam.

Pierwsza piwonia pokazała kwiat. Następne w pąkach, w dużej ilości.
Mazury i mój kawałek ziemi 23:38, 17 maj 2014

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Kilka fotek co by nudno nie było.

Kochany klonik

Skarpa przy tarasie

Jestem pod wrażeniem Twoich rabatek,no slicznie jest!
pozdrawiam serdecznie
Zakochana w ogrodach 23:28, 17 maj 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Skarpa Widok z tarasu Trawa cytrynowa Bluszcz może odchoruje i dojdzie do siebie

Iwonka ale mi sie podoba ten drugi widoczek,no slicznie u Ciebie,i ta ściezka...
pozdrawiam serdecznie
Ogród u stóp klasztoru 19:30, 17 maj 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Już mnie pomalutku zaczyna nudzić ciągłe odmładzanie kulek Thuji danica ...chyba je wykarczuje . takie smoki rosną a do tego nie równo ....co trzy lata mam takie widoczki patyczaków ...i cały rok z tymi patykami mam przedogrodek ...do kitu mama dość ..karczowanie będzie jak nic ...skarpa mam być bezobsługowa ...a tu roboty z nią najwięcej ...

irga też chwasty przepuszcza ..buuu . cisy z rośnięciem się ślimacza ...ale mnie ta skarpa denerwuje ...

.
Moje propozycje:
Tuja Aurea Nana= fajny pokrój, rosną optymalne i są zimozielone
i choina kanadyjska Jeddeloh
i może rzeczywiście trzmielina na pniu w to wkomponowana?
sama nie wiem......ciekawa jestem co wymyślisz ostatecznie
Ogród u stóp klasztoru 19:01, 17 maj 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Już mnie pomalutku zaczyna nudzić ciągłe odmładzanie kulek Thuji danica ...chyba je wykarczuje . takie smoki rosną a do tego nie równo ....co trzy lata mam takie widoczki patyczaków ...i cały rok z tymi patykami mam przedogrodek ...do kitu mama dość ..karczowanie będzie jak nic ...skarpa mam być bezobsługowa ...a tu roboty z nią najwięcej ...

irga też chwasty przepuszcza ..buuu . cisy z rośnięciem się ślimacza ...ale mnie ta skarpa denerwuje ...

.

Ja mam jakoś ostatnio trudności z doradzaniem .... Alinko a siedzi Ci coś w głowie konkretnego? ... Ta część jest stroma , nie pamiętam ?.... Może Umbraculiferki na pniu 1,20 - 150 szczepione
Mój skrawek zieleni 10:02, 16 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Świetna skarpa.
Musiałabym organoleptycznie , znaczy się carex pomacać aby stwierdzić co to jest. Sprawdż czy sztywne liście i ostre brzegi czy raczej miękka?

Dzięki Marzenko
Byłam podotykać moją trawkę jest bardziej miękka od carex "Evergold" i nie ma ostrych brzegów.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:46, 16 maj 2014

Do góry
Wątpię... Mieszkam kilkanaście metrów od rzeki, ale dzieli nas wysoka i szeroka skarpa.... Woda musiałaby się podnieść o jakieś trzy metry, a do tego trzeba by było tsunami Także ok
Ogród u stóp klasztoru 09:41, 16 maj 2014

Do góry
alinak napisał(a)

.

Alinko ja też bym te Daniki wywaliła,też jedną a mam jeszcze dwie wywaliłam bo tu cięcie nie pomoże na jej starość.Tu widziałabym stożki.lawendę ew.Perowskię mocniej przycinaną na wiosnę i potem z poprawką aby była zwatra.Tak coś na szaro-blu.....pod kolor kostki.Ale pięknie masz nie ma ...co gderać.

Mój skrawek zieleni 07:02, 16 maj 2014

Do góry
Świetna skarpa.
Musiałabym organoleptycznie , znaczy się carex pomacać aby stwierdzić co to jest. Sprawdż czy sztywne liście i ostre brzegi czy raczej miękka?
Ogród u stóp klasztoru 22:36, 15 maj 2014

Do góry

.

Kwitnące skarpy 17:35, 15 maj 2014

Do góry
Skarpa wygląda coraz ładniej Tamaryszek robi wrażenie Mój rosnie w cieniu i nie jest taki okazały Irysy w pełnej okazałości pysznią się do słońca
Widzę że donice jednorocznymi już obsadzone Ja miałem jechać dzisiaj na zakupy ale pogoda nie zachęca do takich wyjazdów
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies