Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 14:13, 26 cze 2014

kasiek napisał(a)
Bajeczne fotki, musze je potem na spokojnie pooglądać. No gdyby moi zaskrońca zobaczyli - wyli by z zachwytu (w przeciwieństwie do mnie). Perspektywy zachwycające, aleś się wzięła za ogród po remoncie!

Ogród jest na tyle dojrzały, że sam się obroni, ja przed zaskrońcem też się obroniłam i on też się obronił przed kotem Mańkiem

Z tym remontem to jeszcze daleka droga do końca, jutro urlop, stolarz się zapowiedział na robotę progów, tak więc sprzątanie jutro i dalsze prace to ślusarz z balustradą i malowanie, liczę na pogodę, bo w między czasie, ogród też mnie potrzebuje...pacioreczniki czekają na wsadzenie i młode werbenki ze stipą

Agania 14:18, 26 cze 2014

elzbieta_g napisał(a)
widoki z tarasu masz cudnetylko leżaczek i relaksik
piękna ta powyższa lilia, daje po oczach ja miałam 3 szt to i tak mi nornice wtryniły

Kotka sobie spraw na nornice

Agania 14:32, 26 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Agatko, do Ciebie przychodzę oczy nacieszyć, uwielbiam taki busz, czekam na taki u siebie Zawsze tu pięknie.
Mój M bardzo się napalił na wiąza wredei, po drodze z Pisarzowic go wypatrzył. Wiesz, strzelisty i żółciutkie listki od połowy w górę...cierpliwie mu tłumaczyłam, że na ten rok mi buk niedorozwinięty, a potem ze zdobniczką wystarczy..

Jaka ty rezolutna i rozważna jesteś w tym kupowaniu, prawdziwy strażnik rodziny..........ale masz kusicieli i marzycieli obok siebie, to chyba od czasu do czasu dajesz się na coś fajnego namówić, ja sobie nie odmówiłam jednak, ostatni krzaczek, to pięknotka, jutro w czasie przymusowego urlopu będę ją sadzić....szukam dla niej idealnego stanowiska, żeby nie przesadzać

może tutaj
Agania 14:41, 26 cze 2014

Kasik napisał(a)
Aga, zakochałam się w liliowcach. Twoje są śliczne, a mniemam, że te najładniejsze jeszcze zobaczę. U mnie na razie tylko te zwykłe, ale muszę jakąś rabatkę dla nich w przyszłości przyszykować.

Te zwykłe też są ładne - jak dla mnie- choć ludzie mówią, że takie to w każdej zagrodzie rosną. :

Zaskrońca bym do siebie w gości nie zaprosiła- boję się okrutnie takich długich i pełzających- mnie po prostu paraliżuje.

Buziaki zostawiam.

Te najładniejsze liliowce jeszcze zobaczysz....ja też czekam niecierpliwie........małe Wojsławice, też mi się marzą, ale nie mam jak takiej wstążki poprowadzić

Te zwykłe są niezwykłe jak podkreślają urodę innych roslin i całej kompozycji

buziak.....od mojego zaskrońca
Agania 14:42, 26 cze 2014

Tusiala napisał(a)
Ach te widoczki

Martuś, u ciebie za to piękne ciurkadeło będzie
Agania 14:51, 26 cze 2014

Milka napisał(a)
Z przyjemnością obejrzałam cudny reportaż, kolory pięknie się przenikają, a te bladoróżowe liliowce super! zaskroniec, robalek, wszystko che żyć, ale uważać trzeba.

Trzeba uważać, żeby nie rozdeptać i się za bardzo nie przestraszyć

Moje ulubione kolory w ogrodzie to te soczysto żółte, jak u metasekwoii Golden Rusch

Agania 15:21, 26 cze 2014

Jagodaa napisał(a)
Śliczne fotki Przywrotnik bardzo mi się podoba, te kwiatą są takie świeże, ta żółta zieleń bardzo optymistyczna . Róża przy tarasie... zachwycająca kaskada kwiatów. Piękne miejsce Agatko, żywe i z wielką pozytywną energią .

Kolory w ogrodzie, a przede wszystkim kwiaty są nam potrzebne do życia i tak jak piszesz dostarczają pozytywnej energii.....przywrotnik ma to coś i dodatkowo ma właściwości zdrowotne, które nam kobietom przynoszą ulgę

Wkrótce pojdzie pod nożyce, bo czekają inne byliny ,a on je zagłusza
Kamajla 15:29, 26 cze 2014

Pięknie, przepięknie!!
Pozdrawiam
Agania 15:32, 26 cze 2014

Kondzio napisał(a)
Sliczne zdjecia nawet pokazujesz klinika którego do siebie zakupilłem dzieki tobie dam troche mojego zdania ze te stożki nie pasują do twojego stylu ogrodu lub nie to miejsce na skarpie

O Kondziu znowu nowy awatarek, teraz róża to twój znak rozpoznawczy

Jak tam twój klonik

Skarpa jest dopiero w swojej początkowej fazie, ona ma odbiegać stylem od całości ogrodu, ale tylko nieznacznie, nie pasują ci stożki, ale ja je kcę, jak masz jakąś sugestię, pomysł, to czekam, Przedogrodek jest moim wyzwaniem, bo powstaje z już rosnącymi krzewami, ja obserwuję i czekam na wzrost pozostałych roślin, głównie carxów, na ten czas stożki się gryzą, ale je zostawiam
Kondzio 17:25, 26 cze 2014

Kloniki super ale magnoli black tulip juz nie mam ja bym może je posadził przy bramie wjazdowej po jednej i po drugiej stronie ja nie mowie ze wogule nie ale nie wtym miejscu a zrobisz jak uważasz to tobie ma sie podobać