Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka

Sabina76 20:26, 16 lip 2014

Ania74 napisał(a)
A my dziś puszczaliśmy bańki

Witaj! Super zdjęcie. Jestem pod wrażeniem pracy jaką włożyliście - budowa domu, ogród, zwierzaki i przede wszystkim trójka chłopców. Skarpa wyszła cudnie. Pozdrawiam
kosolka 22:21, 16 lip 2014

Ale baaaaniaaaa I jaka trawka zieloniutka!
tabliczkazna... 23:38, 16 lip 2014

Ania74 napisał(a)

Hahahaha... czosnek i koper powiadasz...
Mój ogród jest daleki od elegancji, więc chociaż mi kancików nie żałuj..

Ja na razie któryśtam tydzień walczę z ząbkowaniem najmłodszego. Śmieję się, że dzieciak jest cały czas naćpany od leków przeciwbólowych. Trzonowy mu wyłazi i taką mamy jazdę, że hej! Niechby już wylazł, bo cały dom pod dyktando Malucha ustawiony. Wczoraj już w dzień było nieco lepiej, ale w nocy znowu powtórka z rozrywki...

Wczoraj była pięęęękna burza!!! PIĘKNA!!! No zlało cudownie. Jak ja kocham taką pogodę! W dzień upał a wieczorem burza z rzęsistym deszczem... mmmm! Miodzio!
Ale jak walnęło przy samym domu, to aż podskoczyłam. Zadałam tylko spokojnym głosem pytanie w stronę zasypiającego pokoju chłopców na piętrze:
- Hej! Słyszeliście to?... Boicie się?...
Po dłuższej ciszy usłyszałam tylko zaspane pytanie:
- Co? Co chcesz mamo?
- Eeee... to już nic, śpijcie smacznie... - uff, nawet nie skojarzyli - i dobrze

Twój ogród jest śliczny i swojski, dlatego też, że nie jest w kancik, można w nim puszczać wielkie banie i troje urwisów ma możliwość wywalenia pergoli i poskakania na trampolinie. To jest właśnie ten klimat, którego nie da się stworzyć nie będąc autentycznym… A zrób sobie te kanty!!! hihi

Na ząbeńki polecam mix: dentinox na dziąsła w ilościach słusznych+panadol odpowiednio do wagi i wieku+camilia przynajmniej dwa razy dziennie, a już na pewno na noc. U nas drugi raz z rzędu ten zestaw działa, a Młodemu właśnie ostatnio wyrzynały się cztery górne zęby, więc chciał mnie zagryźć

Dzisiaj z moją Młodą byłam na kolejce górskiej, siedziałyśmy w pierwszym wagoniku, myślałam: kurde, a jak się przestraszy? A ona? Mamo, bois się? Ja tez nie, ale super nas sarpie
Ania74 09:29, 17 lip 2014

Sabina76 napisał(a)

Witaj! Super zdjęcie. Jestem pod wrażeniem pracy jaką włożyliście - budowa domu, ogród, zwierzaki i przede wszystkim trójka chłopców. Skarpa wyszła cudnie. Pozdrawiam

Witaj w naszych niskich wiejskich progach! Fajnie jest usłyszeć coś takiego Ja ostatnio widzę tylko to, co jeszcze trzeba zmienić, zagospodarować. Zdjęcia robię sprytnie omijając fragmenty do "zrobienia".

W ostatnich dniach całkiem zaniedbuję dzieci i dom, tylko ogród się liczy. Wykorzystuję ciepłą, ale i wilgotną pogodę. Wtedy najbardziej chce mi się pracować. Wczoraj w pocie czoła przebudowywałam rabatę za pergolą od strony płotu.
Pergola zacieniła znacznie tę rabatę i musiałam zmienić co nieco. Przesadziłam dzielżany, które się tam najzwyczajniej męczyły i nachyłki. Wyciągnęłam z ziemi mnóstwo siewek rudbekii i teraz będę rozdawać. W wygospodarowane miejsce wsadziłam hortensje Anabelle i mam nadzieję, że będzie się tam świetnie czuła. Lekkie ocienienie, ziemia prawie cały czas wilgotna
Ufff, pot ciekł mi po twarzy kiedy przesadzałam kwitnącą, wielkości koła od wozu hostę. Ale udało się. Ta rabata wciąż puchnie i musiałam hosty przesadzić na jej brzeg, bo jakoś dziwnym sposobem znalazła się w głębi .

Ania74 09:34, 17 lip 2014

tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)

Twój ogród jest śliczny i swojski, dlatego też, że nie jest w kancik, można w nim puszczać wielkie banie i troje urwisów ma możliwość wywalenia pergoli i poskakania na trampolinie. To jest właśnie ten klimat, którego nie da się stworzyć nie będąc autentycznym… A zrób sobie te kanty!!! hihi

Na ząbeńki polecam mix: dentinox na dziąsła w ilościach słusznych+panadol odpowiednio do wagi i wieku+camilia przynajmniej dwa razy dziennie, a już na pewno na noc. U nas drugi raz z rzędu ten zestaw działa, a Młodemu właśnie ostatnio wyrzynały się cztery górne zęby, więc chciał mnie zagryźć

Dzisiaj z moją Młodą byłam na kolejce górskiej, siedziałyśmy w pierwszym wagoniku, myślałam: kurde, a jak się przestraszy? A ona? Mamo, bois się? Ja tez nie, ale super nas sarpie

Dzięki za porady w sprawie zębów. Chyba jest w końcu lepiej. Mały się uspokoił, na buzi normalny uśmiech, albo łobuzerska mina - czyli nasz dzieciak do nas wrócił. Ufff... Jeszcze w nocy niespokojny, ale wtedy panadol pomaga.
To mogę te kanty zrobić?? Kamień z serca... Tylko nie wiem, czy z tych zapowiedzi coś będzie, bo na razie to dziury w trawniku sztukuję darnią zrywaną pod rabaty. Uważam tę pracę za istotniejszą dla poprawy ogólnego image trawnika
kosolka 09:41, 17 lip 2014

Witaj w klubie łatania i darniowania Muszę zrobic zdjęcia moich przeszczepów i wam pokażę.
Ania74 09:51, 17 lip 2014

kosolka napisał(a)
Witaj w klubie łatania i darniowania Muszę zrobic zdjęcia moich przeszczepów i wam pokażę.

To jest jakiś klub
Moja trawa od samego początku źle posiana i źle pielęgnowana. Dopiero w tym roku jakoś zaczyna wyglądać. Można chodzić boso Co nie zmienia faktu, że mam mieszankę różnych traw, placowo dosiewanych i ciągle jeszcze walczę z chwastami.
zawitka 10:04, 17 lip 2014

Ząbkowanie i ogród to sporo ale dzielnie dajesz radę Nic nie masz żle masz wszystko odpowiednie i dasz radę z trawą jak nie teraz to póżniej jesteś dzielna i wspaniała ogrodniczka z maluchami Pozdrawiam i będę zaglądać .A warzynik jaki zielony
elzbieta_g 10:46, 17 lip 2014

Ania74 napisał(a)

I jeszxze mała wizualizacja... czy nie błądzę we mgle kraty tylko oparte...

na jednej kratce rożę.. tej na rabacie a na drugiej powojnik te hortki już wsadzone na tej rabacie bo czytałam ale nie doczytałam czy to tu
ja bym tą całą rabatę obsadziła różą bonica z lawendą ale czytam, że róże nie koniecznie
tabliczkazna... 12:36, 17 lip 2014

Ania74 napisał(a)

To jest jakiś klub
Moja trawa od samego początku źle posiana i źle pielęgnowana. Dopiero w tym roku jakoś zaczyna wyglądać. Można chodzić boso Co nie zmienia faktu, że mam mieszankę różnych traw, placowo dosiewanych i ciągle jeszcze walczę z chwastami.

Wbrew pozorom masz lepiej niz niektórzy, którym pan w ogrodniczym doradził jeden gatunek trawy i to jeszcze zły. Np moja sąsiadka, na swoją patelnie zakupiła trawę o wdzięcznej nazwie Sahara, bo wydawała sie odpowiednia do sytuacji i co? Ma doskonały, żółty susz pomieszany z koniczyna Często wiatr niesie aż do nas ciepłe słowa o panu ogrodniku

Przeszczepy sie przyjmą na pewno tylko trza lac A na jesieni po całości dałabym im dobrego papu.