Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:17, 30 paź 2013

Do góry
Temat włamań budzi jednak emocje. Ja przeżyłam również włamanie w nocy przez drzwi tarasowe......
Proponuję w ramach zabezpieczenia: kamery, klamki z kluczykami we wszystkich oknach na parterze w szczególności w drzwiach tarasowych, hałasujące rolety, psa, alarm i czujnych sąsiadów. Takie zabezpieczenia są w stanie nie obronic przed włamaniem ale zniechęcić i zmotywować do poszukania innego łatwiejszego łupu.....
Uciekam bo się bojam...
Ogród cioci 19:09, 30 paź 2013

Do góry
Fest baba, fest ogród
Wersja mini mini 06:50, 30 paź 2013

Do góry
Uprasza się o zdjęcia
Piękne inspirację pinowe podglądam
Ogród niby nowoczesny ale... 06:49, 30 paź 2013

Do góry
Jestem na bieżąco Madziu chociaż ostatnio mam problem aby być na forum na bieżąco...
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 06:47, 30 paź 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Ciągle wracam do Twoich kompzycji jesiennych, ogląda i oglądam. I jestem pewna że jak do tej pory tej jesieni to TY masz najpiekniejesze zestawienie!!!

Cała grupa Wroclawska skopiowała Gabi Mnie powaliły na kolana pomarańczowe chryznatemy z dyniami. Oglądałam mnóstwo tego na pinterest ale dopiero kompozycje Gabi z szarościami zmobilizowaly mnie do wyrzucenia różowych chryzantem...

Gabi porosimy o kolejne inspiracje. Czekam co wyszukasz na święta będę Cię kopiować
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:43, 30 paź 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Kocimiętka jest cudna mnie skapło od Ani, nieplanowana się w ziemi schowałą i mam
a ja w sny wierzę.
Sebciu trzymaj się

Przecież sny to nasza podświadomość , ktorej pragmatyczne umysły nie ogarniają. Dlatego wierzę w sny gdyż uświadamiają mi co odczuwam, czego sie boję, co mi podswiadomość podpowiada.
Zapach ziemi 06:41, 30 paź 2013

Do góry
Atka chrzestana jets dumna z Ciebie i żywopłotu
Za rok bedziesz miala cudooooooowny żywopłocik. Podlewaj je jeszcze dopóki nie ma silnych przymrozków.
Wiosną dma znać kiedy je ciąć Będę trąbić aby przyciąć im czubki przewodników. Będę też trąbić kiedy robić opryski, bo buki uwielbiają mszyce i u mnie wełnowce.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:38, 30 paź 2013

Do góry
Hi hi dyskusji o zakopywaniu nie ma końca Może krety buszują w ogrodzie w poszukiwaniu zakopanych skarbów?

Fajnie by było gdyby wartość roślin namnażała się samoistnie w ziemi poprzez pączkowanie banknotów.....

O sezonie kradzieżowym nie piszemy, plizzzzzzzz, jestem przesądna Chyba dzisiaj czerwone sznurki powiążę na trawach aby odczynić

Macham porannie do sióstr i braci ogrodowiskowych
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:33, 30 paź 2013

Do góry
Trzymamy się wersji amerykańskiej i żurawii (jak to odmienić..) że zima będzie łagodna, wersji rosyjskiej mówimy NIE

Ja cale życie byłam kociara, odbierałam porody moich kotek, wychowywałam kocurki.... Teraz mam drugiego psa.... Nie jestem w stanie powiedzieć czy kot czy pies lepszy, wszystkie zwierzaki są cudowne. Mam jednak teraz alergię na sierść kota... Na psa nie.... Więc natura podjeła decyzję za mnie...
Rozumiem miłość do kotów, ach to mruczenie i ocieranie sie w zimowe wieczory
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 06:21, 30 paź 2013

Do góry
Iza Ty sobie nie myśl, że jak napiszesz kofam to osłabiasz mój zapał w oczekiwaniu na fotki z rewolucji
Ja wciąż czekam, siedzę i czekam....

Ps. Czy warszawskie zasoby bukszpanowo-cisowe zlustrowałaś?
Ogród Magdalenka 06:15, 30 paź 2013

Do góry
Madziu śliczne masz dekoroacje jesienne.
Jednak pomarńczowe chryzantemy jesienią to jest TO!
Kondziowy Ogród :) 23:18, 29 paź 2013

Do góry
Odcisk palucha zostawiam !
Ogród w skali mikro :) 23:17, 29 paź 2013

Do góry
Hi hi hi, banana mam po przeczytaniu walki z opuchlakiem i generatora smrodu
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:07, 29 paź 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
U nas też kwitną pierwiosnki i stokrotki. Moje ubiegłoroczne krokusy też na razie niewidoczne.
Ja też lubię te zwykłe narcyzy, pełne leżą na ziemi i żadna z nich ozdoba.

U mnie jeszcze nic nie kwitnie... A może kwitnie tylko w ciemnościach nie widzę?
Janinę wymyśliłam ja ale na wątku Sebka, bo biedronka po portugalsku to joaninha i nie będziemy wplywać na pozycjonowanie nazwy tego dyskonta w necie....
Rododendronowy ogród II. 19:21, 29 paź 2013

Do góry
Sezon ptaszkowy sie zacznie, huuura
Pozdrawiam Bożenko
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:17, 29 paź 2013

Do góry
Macham do wszystkich zakopujących łączę się z Wami w bólu
Na szczęście dla mnie sezon zakopywania się zakończył, teraz odpoczywam. Nie odmierzam czasu do wiosny lecz do pierwszego śniegu
Wolę czas po przesunieciu zegarków, bo pózniej wstaję, chociaz dzisiaj mój zegar biologiczny zrobił mi pobudkę o 4:45 ... Jeszcze się nie przestawił.

Wczoraj padłam w czasie czytania o rewolucji u Danusi. Dzisiaj też nie bedę długo, bo za chwilę joga a potem znów praca.... Niestety w farmacji szczyt sezonu oraz planowanie, budżetowanie i inne projekty... Oby do Bożego Narodzenia, odbiję sobie dłuuuuugim urlopem i będę focić i focić ośnieżony (oby) ogrod.

Pozdrawiam i uciekam do przyjemniści i obowiązków, wpadnę do Was w nocy...
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:09, 29 paź 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)

Tak, hobbystycznego Napisałam Ci na priv

Czapeczki zakładam przede wszystkim klonom japońskim, pierisom, hortensjom ogrodowym, azaliom japońskim i pontyjskim, bukszpanom (trochę późno je przycinałam, więc warto je zabezpieczyć) oraz wszystkim posadzonym w tym roku nowościom, jak np, kiścienie, wilczomlecze, niższe roślinki, jak wrzosy czy wrzośce, runianki, zwłaszcza te pstre, przykrywam gałązkami.

Nigdy ale to nigdy nie okrywałam azali (japońskich i pontyjskich) i bukszpanów i nigdy ale to nigdy w gruncie mi nie wymarzły......
Kiedy okrywasz?
Ja gdy stale temepratura w nocy spada ponizej -5 , a raczej gdy zapowiadają okolice -10
Pierisy i klony okrywam. Ja stosuję dla bardzo wrażliwych roślin: kopczykowanie, agro i na to stroisz z traw. Wiosną etapami zdejmuję

Chętnie wymienię się opiniami
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:05, 29 paź 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)

I tego się będziemy trzymać, ale ja na wszelki wypadek zabezpieczę jak zawsze zresztą roślinki na zimę Ja robię czapeczki z białej agro dla większych roślin, przydatna tutaj jest maszyna do szycia i najmniejsze zdolności krawieckie. Gdybym miała kupować gotowe, to poszłabym z torbami przy takiej ilości roślin, jak u mnie
Mniejsze zabezpieczam gałązkami jodły, którą o tej porze bez problemu można dostać na giełdzie w Tychach.

Naukowcy amerykańscy mówią, że zima będzie łagodna Zawsze mi było bliżej do Ameryki niż Rosji
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:04, 29 paź 2013

Do góry
Suszarkom mówię nie
Mam w pralni suszarkę z prętami i specjalnie nad nią okno dachowe. W pochmurne zimne dni podsuszam pranie w suszarce automatycznej i wieszam na suszarce, w słoneczne dni o mam saune w pralni (okno jest poziome).
Może i lubię słońce i wiatr ale nie lubię kup ptaków na praniu... rosy gdy nie zdążę zdjąć.... I płowienia od słońca ubrań... Od 10 lat susze w pralni i nie wieszam prania w ogrodzie.

Ps pralnia jest za przesuwanymi drzwiami gornej łazienki coby rodzina nie miał problemu z odnoszeniem odzieży do koszy z brudną bielizna.... Gdy była na parterze w poprzednim domu to był problem....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:36, 29 paź 2013

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies