Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

paniprzyroda 22:45, 29 paź 2013

Widzę, że cebulek do sadzenia coraz mniej. Dziś otrzymałam przesyłkę krokusów, spora część z kiełkami, nie bardzo wiem, co o tym myśleć. Chyba nie ruszą z wegetacją po posadzeniu?
agniecha973 22:53, 29 paź 2013

Moje krokusy też mają kiełki, tylko krokusy. Inne grzecznie śpią. Nic na to nie poradzimy. Mam nadzieję, że już teraz jest na tyle chłodno, że się zatrzymają w rozwoju. I tak chyba lepiej, że siedziały w te upały w suchych pomieszczeniach, bo trochę wilgoci więcej i by ruszyły dalej.
EPODLAS 22:57, 29 paź 2013

U mnie w ogrodzie kwitną pierwiosnki, fiołki i zawilce. Kiełkujących krokusów nie widziałam. Co roku dosadzam cebulowych. W tym roku postawiłam na narcyzy, gdyż zauważyłam że własnie to ich mam mało. Lubie te zwykłe, one są niezawodne.
paniprzyroda 23:02, 29 paź 2013

Masz rację, tylko krokusy mają kiełki, zestawy fioletowe, które kupiłam w aldiku po przecenie, dzięki Tobie, są ok. Z tymi info o przecenach fajna sprawa. Tego samego dnia zadzwoniłam do siostry w Poznaniu, jeszcze rozmawiając ze mną już uruchamiała samochód. Zdążyła na ostatnie sztuki zestawów. Pozdrawiam.
agniecha973 23:02, 29 paź 2013

U nas też kwitną pierwiosnki i stokrotki. Moje ubiegłoroczne krokusy też na razie niewidoczne.
Ja też lubię te zwykłe narcyzy, pełne leżą na ziemi i żadna z nich ozdoba.
agniecha973 23:04, 29 paź 2013

paniprzyroda napisał(a)
Masz rację, tylko krokusy mają kiełki, zestawy fioletowe, które kupiłam w aldiku po przecenie, dzięki Tobie, są ok. Z tymi info o przecenach fajna sprawa. Tego samego dnia zadzwoniłam do siostry w Poznaniu, jeszcze rozmawiając ze mną już uruchamiała samochód. Zdążyła na ostatnie sztuki zestawów. Pozdrawiam.

A to miło, że ktoś skorzystał U nas zestawy w ub. tygodniu nie były przecenione, a w tym jeszcze tam nie zawitałam.
Madzenka 23:07, 29 paź 2013

agniecha973 napisał(a)
U nas też kwitną pierwiosnki i stokrotki. Moje ubiegłoroczne krokusy też na razie niewidoczne.
Ja też lubię te zwykłe narcyzy, pełne leżą na ziemi i żadna z nich ozdoba.

U mnie jeszcze nic nie kwitnie... A może kwitnie tylko w ciemnościach nie widzę?
Janinę wymyśliłam ja ale na wątku Sebka, bo biedronka po portugalsku to joaninha i nie będziemy wplywać na pozycjonowanie nazwy tego dyskonta w necie....
grupa_trzyma... 08:45, 30 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Janinę wymyśliłam ja ale na wątku Sebka, bo biedronka po portugalsku to joaninha i nie będziemy wplywać na pozycjonowanie nazwy tego dyskonta w necie....

To się nazywa lokowanie produktu
popcorn 09:27, 30 paź 2013

Pszczelarnia 09:34, 30 paź 2013

Szału nie ma, cisza na morzu. Nuda jesienna. Jak nigdy od kilku lat. Ja chyba zminimalizowałam się do działania koniecznego tylko.