Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

W samym słońcu 10:29, 13 kwi 2020

Do góry
sarenka napisał(a)
To kółko z linii przerywanej z kropka to magnolia lub inne drzewo. Mam tak płasko,że chętnie bym coś na rabatach posadziła.

O połączeniu rabat masz na myśli to co pomarańczowa linia? Tam jest wejście na trawnik z podjazdu to nie mogę tak zrobić

Nieeee....

O tym, co na dole pokazałaś.

Ale najlepiej to byś wyrównała tam przy borówkach i nie będzie problemu.
Ty przecież nie masz łuków w ogrodzie.
Ogród bez reguł 10:28, 13 kwi 2020

Do góry
Ile ta magnolia ma lat?
Ogród bez reguł 09:50, 13 kwi 2020

Do góry
Megi, pytałaś o magnolie - osobiście posiadam tylko March Till Frost , ale jako współwłaścicielka mam jeszcze 8, niestety bez nazw. Planowałam w tym sezonie dokonać inwentaryzacji, przymrozek pewno mi to utrudnił, niszcząc sporo kwiatów. Na pewno jest magnolia gwiaździsta i magnolia brooklińska SUNSATION. Co do drugiej żółtej, to zaczynam mieć podejrzenia, że może to być ELISABETH, ale muszę zaprosić Izę - Ursę na okazanie, ona się zna

Tymczasem - jeszcze balkonówka

Ogród bez reguł 09:41, 13 kwi 2020

Do góry
Magnolia na balkonie produkuje ciągle nowe kwiaty, które każdego dnia wyglądają inaczej. Jestem bardzo zadowolona z tego zakupu

Moja bajka 09:27, 13 kwi 2020

Do góry
jedna magnolia już w pełnym rozkwicie

a druga zaczyna
W samym słońcu 08:01, 13 kwi 2020

Do góry
To kółko z linii przerywanej z kropka to magnolia lub inne drzewo. Mam tak płasko,że chętnie bym coś na rabatach posadziła.

O połączeniu rabat masz na myśli to co pomarańczowa linia? Tam jest wejście na trawnik z podjazdu to nie mogę tak zrobić

Ogród bez reguł 23:02, 12 kwi 2020

Do góry
Asiula nadrobiłam!
W sumie dobrze, że dopiero teraz, bo jestem tak nażarta, że ślinotoku to już nie dostanę, bo zgagę mam

U mnie sernik, babkax2, barszcz biały z białą kiełbasą (nie mylić z żurem...), sałatka warzywna by Mąż, schab pieczony przeze mnie i kupna szynka oraz pieczona pierś z gęsi (też kupna). Jedlim, pilim cały dzień, choć tylko 3 nas jest i wydawało nam się, że sami to my wcale tak dużo nie jemy... I że wychodzenie na taras na hyśtawkę ogrodową to już sport na miarę czasów Z kawą i sernikiem oczywiście

Mam nadzieję, ze wszystkim Wam jednak udało się gdzieś zrobić te zakupy. To była jazda bez trzymanki...

Śliczna wiosenna magnolia! Zazdroszczę!

Spokojnej dalszej części Świąt życzę i zdrowia przede wszystkim...

Ogrodowe marzenie Mrokasi 22:50, 12 kwi 2020

Do góry
antracyt napisał(a)

Grujecznik ma młode listki w odpowiednim kolorze
Magnolia piękna, ja się mojej doczekać nie mogę.

Aaaa, dzięki za info o grujecznika . To jego pierwsza wiosna u mnie.
Jaką masz magnolię? Ja chcę dokupić teraz różową .

jolanka napisał(a)
Ale mnie denerwujesz tą magnolią

Komuś, gdzież bym śmiała

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękna ta magnolia,a reszta przyrasta aż miło popatrzeć.

Magnolia dziękuje . I całą reszta też. Chwasty również .

Magara napisał(a)
Kasiu-Mrokasiu, wszystko u Ciebie piękne
Po szczegółowym remanencie stwierdzam, że północ (przynajmniej moja) jest mocno w tyle jeśli chodzi o zielsko i jego wiosenny rozwój, ale lawendy przycięłam - mam nadzieję, że ich nie zabiłam na śmierć

Daga, dzięki . W zbliżeniach rzeczywiście wszystko nieźle wygląda .
Ja jak porównuję stopień rozwoju roślin do tego co prezentuje Hania Gruszka albo galgAsia też dochodzę do wniosku, że u mnie wszystko opóźnione... Lawendy powinny przeżyć .
Ogrodowe marzenie Mrokasi 22:43, 12 kwi 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
Co fotka to powod do radości

April napisał(a)
Przez to że masz wszystko w słońcu, masz bardziej zaawansowane niż np mój grujecznik w cieniu.
Magnolia cudo.
Mnie mąż nie puścił dziś do ogrodu, choć jęczałam. Za robienie zdjęć dostałam bęcki

Ale za to Ty będziesz dłużej cieszyć się świeżością zieleni i kwieciem. U mnie na tej patelni wszystko przekwitnie w moment.
Mąż dobrze zrobił, że zabronił grzebać w ziemi, choć z tymi bęckami za foty to przesadził...

UrsaMaior napisał(a)
Ty mu powiedz, żeby się nie rzucał! Foty MUSZĄ być!;D

Właśnie
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:49, 12 kwi 2020

Do góry
ładna ta magnolia - i egzemplarz zarezerwowany tez dorodny. Fajnie, że pozwolili rezerwować na tak długi czas! Oby to było to.
a magnolią chcesz się osłonić czy głównie walory estetyczne są istotne?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 21:44, 12 kwi 2020

Do góry
Piękna ta magnolia,a reszta przyrasta aż miło popatrzeć.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:11, 12 kwi 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
Dziś część dnia spędziłam w ogrodzie reorganizując rabatę za domem, która po przesadzeniu lilaka i Pissardi wymagała zmian. Na razie ogarnęłam połowę. Przy okazji porządkuję nasadzenia bo nasadziłam na niej w zeszłym sezonie jak nawiedzona. Teraz poprawiam, przesadzam, rozsadzam. Mam nadzieję, że na dłużej niż 1 sezon . Fot nie ma, bo na razie wszystko rozgrzewane a i tak niezbyt dużo widać bo rośliny dopiero startują. W każdym razie lilak w rogu dostał do towarzystwa perowskie i seslerię jesienną. Dadzą radę pod tujami i mimo podlewania raczej nie powinny mieć za mokro .

Magnolia w pełnym rozkwicie

Grujecznika ku mojemu zdziwieniu ma na razie bordowe listki, kalina Onondaga też

Świdośliwa Balerina - czekam na kwiaty i na liście derenia Midwinter Fire

Grujecznik ma młode listki w odpowiednim kolorze
Magnolia piękna, ja się mojej doczekać nie mogę.
Zieleń, drewno i antracyt 20:01, 12 kwi 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
A ja miałam nadzieje ze moje zakwitną na święta i nic
Kaliny tez nie

Moja kalina i magnolia też się ociągają, chyba oglądały prognozy pogody, bo od kilku dni zatrzymały się w rozwoju i czekają, aż minie zapowiedziany poniedziałkowy przymrozek. Może Twoje też
Ogrodowe marzenie Mrokasi 18:48, 12 kwi 2020

Do góry
Przez to że masz wszystko w słońcu, masz bardziej zaawansowane niż np mój grujecznik w cieniu.
Magnolia cudo.
Mnie mąż nie puścił dziś do ogrodu, choć jęczałam. Za robienie zdjęć dostałam bęcki
Ogrodowe marzenie Mrokasi 18:28, 12 kwi 2020

Do góry
Dziś część dnia spędziłam w ogrodzie reorganizując rabatę za domem, która po przesadzeniu lilaka i Pissardi wymagała zmian. Na razie ogarnęłam połowę. Przy okazji porządkuję nasadzenia bo nasadziłam na niej w zeszłym sezonie jak nawiedzona. Teraz poprawiam, przesadzam, rozsadzam. Mam nadzieję, że na dłużej niż 1 sezon . Fot nie ma, bo na razie wszystko rozgrzewane a i tak niezbyt dużo widać bo rośliny dopiero startują. W każdym razie lilak w rogu dostał do towarzystwa perowskie i seslerię jesienną. Dadzą radę pod tujami i mimo podlewania raczej nie powinny mieć za mokro .

Magnolia w pełnym rozkwicie

Grujecznika ku mojemu zdziwieniu ma na razie bordowe listki, kalina Onondaga też

Świdośliwa Balerina - czekam na kwiaty i na liście derenia Midwinter Fire
Moje ukochane miejsce na ziemi 17:33, 12 kwi 2020

Do góry
Zakwitła nowa magnolia na razie jednym kwiatkiem
Już mi się podoba

Moje ukochane miejsce na ziemi 17:20, 12 kwi 2020

Do góry
Ta magnolia zawsze kwitła jako pierwsza
Teraz nieśmiało zaczyna
Kupiona bez nazwy.
Ma delikatny przyjemny zapach.

Ogród pod lasem 13:06, 12 kwi 2020

Do góry
Też mi się wydaje, że magnolia do lasu dobrze pasuje .
Ogrodowe marzenie Mrokasi 07:10, 12 kwi 2020

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Kasiu, nadrobiłam kilka stron ślicznie magnolia zaczyna, ja wciąż czekam na info czy moja w ogrodniczym zaczęła rozwijać kwiaty

Też muszę zerknąć na żurawki, co najmniej jedną wymaga odmłodzenia

Pozdrowienia i życzę Wam Wesołych Świąt!

Kochana, nieustająco trzymam kciuki za Twoją magnolię .
Spokojnych i zdrowych Świąt.
Mój ogrodowy pamiętnik 22:31, 11 kwi 2020

Do góry
I jeszcze na koniec magnolia Genie - obraz nędzy i rozpaczy. Wszystkie pąki zbrązowiałe. Nie chce u mnie kwitnąć i już. Nie mam już do niej cierpliwości.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies