Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

eVka 13:05, 24 kwi 2020

Świetne zakupy! (jak ja lubię oglądać co to kupił ) Wygooglowałam te derenie Midwinter Fire no i muszę je mieć! Pieknie się przebarwiaja jesienią i te pędy kolorowe. Tylko gdzie ja je posadzę coś wykombinuję.
Teraz muszę znaleźć szkółkę, które je ma.

Bardzo fajnie planujesz nową część ogrodu, nie mogę się doczekać efektu za dwa lata!
inka74 13:08, 24 kwi 2020

UrsaMaior napisał(a)
Hehe oj tam zaraz wszystko na mnie. Jeszcze Anula mogła sypnąć!
ona też ledwo zipie ))
UrsaMaior 13:14, 24 kwi 2020

Ja Wam pozazdrościłam i dziś internetowe poczyniłam Skromne, ale zawsze coś.
Mary 18:38, 24 kwi 2020

mrokasia napisał(a)

Marysiu, będę obserwować i dam znać jak tam z mszycami na Aureusach.
Może nie ma co wywalać tych zwyklaków tylko zwalczać te mszyce? Skoro jest sentyment?

Co roku je "zwalczam" i trochę mam tego zwalczania dość. Bo nie widzę żadnej skutecznej metody zwalczania tych mszyc. Musiałabym je chemią pryskać w każdym sezonie.
One nie mają "trochę mszyc", one są tymi mszycami oblepione. Fuuu!
Mary 18:39, 24 kwi 2020

Piękne okazy derenia Midwinter Fire nabyłaś!
Magleska 22:08, 24 kwi 2020

Kasiu w niedoczasie tylko macham
zakupy super
Magara 23:51, 24 kwi 2020

Magda70 napisał(a)

A zwierzaki też mozna tym pryskać??

pojęcia nie mam, kotom kupiłam inny specyfik do psikania na kark - tam sobie kot sam teoretycznie nie wyliże - ale "moje" koty mądrzejsze - nawzajem sobie małpy wylizują
mrokasia 09:45, 25 kwi 2020

inka74 napisał(a)
Rozumiem, ze niedźwiedzica z gawry się odezwała i wygadała - no nic się nie ukryje. Słyszałam, że byłaś oglądać magnolię )) Kupiłam obielę Magical Springtime, taką mniejszą bardziej kolumnową podobno i parocję Persian Spire znacznej wielkości. Kasia, czasu nie mam żeby się podrapać, ogród odłogiem leży. Roboty od pyty w pracy mam.

He, he, he, z niedźwiedzicą na łączach jesteśmy . Magnolia piękna, wielka, pękata. ładnie by u mnie wyglądała .
Ładna ta obiela powiem Ci, chyba widziałam ją u siebie w PNOS jak kupowałam próchnicę. Parocja też .
Z jednej strony to dobrze, że robota w robocie jest a z drugiej... współczuję, bo ogród to świetny odstresowywacz.

UrsaMaior napisał(a)
Hehe oj tam zaraz wszystko na mnie. Jeszcze Anula mogła sypnąć!

Jak to było? Uderz w stół?

effka napisał(a)
Świetne zakupy! (jak ja lubię oglądać co to kupił ) Wygooglowałam te derenie Midwinter Fire no i muszę je mieć! Pieknie się przebarwiaja jesienią i te pędy kolorowe. Tylko gdzie ja je posadzę coś wykombinuję.
Teraz muszę znaleźć szkółkę, które je ma.

Bardzo fajnie planujesz nową część ogrodu, nie mogę się doczekać efektu za dwa lata!

Efcia, no jak nic musisz nową rabatę wykroić .
Powiem Ci, że ja nie mogę się doczekać ogarnięcia tego wszystkiego, tak żeby już było posprzątane i żeby trawkę posiać.

UrsaMaior napisał(a)
Ja Wam pozazdrościłam i dziś internetowe poczyniłam Skromne, ale zawsze coś.

Pochwal się co kupiłaś.

Mary napisał(a)

Co roku je "zwalczam" i trochę mam tego zwalczania dość. Bo nie widzę żadnej skutecznej metody zwalczania tych mszyc. Musiałabym je chemią pryskać w każdym sezonie.
One nie mają "trochę mszyc", one są tymi mszycami oblepione. Fuuu!

No to ten mój zwyklak też tak miewa . Ile masz krzewów?

Mary napisał(a)
Piękne okazy derenia Midwinter Fire nabyłaś!

To prawda

Magleska napisał(a)
Kasiu w niedoczasie tylko macham
zakupy super

Odmachuję

Magara napisał(a)

pojęcia nie mam, kotom kupiłam inny specyfik do psikania na kark - tam sobie kot sam teoretycznie nie wyliże - ale "moje" koty mądrzejsze - nawzajem sobie małpy wylizują

Naprawdę? Moim to na razie nie przyszło do głowy...
mrokasia 09:50, 25 kwi 2020

Dziewczyny, tyramy w ogrodzie . Wczoraj z synem oczyściliśmy najbardziej zachwaszczony kawałek terenu pod przyszły trawnik - ręcznie , dziś ciąg dalszy. Jednak młody, silny człowiek to jest to. Mąż z synem przenieśli też w nowe miejsce dwa stojaki na drewno i ładnie poukładali szczapy.

A w nocy obudził mnie deszcz. Ale moja radość była zbyt wczesna - popadało delikatnie może z 15 minut .

Miłej soboty!
UrsaMaior 09:58, 25 kwi 2020

Do kitu robota Dużo jeszcze zostało? Pokaż foty z placu boju!