Świetne zakupy! (jak ja lubię oglądać co to kupił ) Wygooglowałam te derenie Midwinter Fire no i muszę je mieć! Pieknie się przebarwiaja jesienią i te pędy kolorowe. Tylko gdzie ja je posadzę coś wykombinuję.
Teraz muszę znaleźć szkółkę, które je ma.
Bardzo fajnie planujesz nową część ogrodu, nie mogę się doczekać efektu za dwa lata!
Co roku je "zwalczam" i trochę mam tego zwalczania dość. Bo nie widzę żadnej skutecznej metody zwalczania tych mszyc. Musiałabym je chemią pryskać w każdym sezonie.
One nie mają "trochę mszyc", one są tymi mszycami oblepione. Fuuu!
pojęcia nie mam, kotom kupiłam inny specyfik do psikania na kark - tam sobie kot sam teoretycznie nie wyliże - ale "moje" koty mądrzejsze - nawzajem sobie małpy wylizują
He, he, he, z niedźwiedzicą na łączach jesteśmy . Magnolia piękna, wielka, pękata. ładnie by u mnie wyglądała .
Ładna ta obiela powiem Ci, chyba widziałam ją u siebie w PNOS jak kupowałam próchnicę. Parocja też .
Z jednej strony to dobrze, że robota w robocie jest a z drugiej... współczuję, bo ogród to świetny odstresowywacz.
Jak to było? Uderz w stół?
Efcia, no jak nic musisz nową rabatę wykroić .
Powiem Ci, że ja nie mogę się doczekać ogarnięcia tego wszystkiego, tak żeby już było posprzątane i żeby trawkę posiać.
Pochwal się co kupiłaś.
No to ten mój zwyklak też tak miewa . Ile masz krzewów?
To prawda
Odmachuję
Naprawdę? Moim to na razie nie przyszło do głowy...
Dziewczyny, tyramy w ogrodzie . Wczoraj z synem oczyściliśmy najbardziej zachwaszczony kawałek terenu pod przyszły trawnik - ręcznie , dziś ciąg dalszy. Jednak młody, silny człowiek to jest to. Mąż z synem przenieśli też w nowe miejsce dwa stojaki na drewno i ładnie poukładali szczapy.
A w nocy obudził mnie deszcz. Ale moja radość była zbyt wczesna - popadało delikatnie może z 15 minut .