jest chyba bardziej czerwone
tak przy okazji nauczyłabym sie po tych kilku latach linkować
także myślę nad dwoma różnymi trawami które będa w dwóch rzedach i będą sie przeplatać...albo jedno wyższe drugie niższe???
będe musiała trochę liliowce chyba poprzesadzać, ale będe się tym martwić później
czy się zmieszczą? pomartwię się tez później....jakoś to dogram hahahahahah.......chyba
Zrobiłam tez przymiarki doniczkowe na planowane tam trawy.....jakie.......dumam
czerwone wiadra to plama jednej trawy - i myślę że póki co kandydatem jest morning light, bo to jego chyba mam w warzywniku sztuk 3 póki co ale jeszcze się na wiosne podzieli
kolorowe wiaderka i zabawki do piasku
wyższy miskant z kłosami, mam 4 na pomarańczowej i już widze że jest za wielki, więc trzeba go stamtąd zabrac, na pomarańczowej tłem zostanie tylko proso havy metal, tworzy taką fajną ażurową mgiełkę
Marta Ty u mnie a ja u Ciebie w tym samym czasie
foto z netu https://ogrodeus.pl/miskant-chinski-gracillimus
a to od Ciebie
Kwiatostany nie są miedziane, ani delikatnie czerwone tak jak w opisie gracka.
Opis kwiatostanów Silberspinne
Jego niezwykle ozdobne kwiatostany są pierzaste, początkowo różowawe później strebrzysto-brązowe.
Obstawiam Silberspinne.
Przeczytałam, że gracek ma jasne kwiatostany w listopadzie.
Mirelko, zeszłoroczne czosnki - miaałam 5, dwa padły, z trzech mam znowu 5 - się rozmnożyły, ale cebulki są mniejsze, niż tegoroczne. Gladiatory - kupiłam 5 sztuk. Więcej nie mogę. Tak co roku po troszku. No i jeszcze mam Sensation 3 opakowania.
Główkowate też kupiłam, pójdą do lawendy, a zeszłorocznych nie wykopywałam, są w czerwonych różach.
Lipiec:
miskant Africa czerwienieje, kwiatostany jeszcze nie rozłożył
żywopłot z ligustru podżarty, ślimaki...
kilka nowych rozplenic posadziłam, bez nazw je kupiłam
chyba o jasnych kłosach
roczna Black Beuty, z moich siewek, ogromna
jedną stąd zabrałam, za ciasno juz było
Ja też te miskanty kupowalam wiosną, nawet ładnie się rozrosly.
A przebarwia Ci się na bordowo? Moje kilka dni temu zaczęły łapać takie zabarwienie i super to wygląda.