Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:04, 17 wrz 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Dorotko to z tymi różami masz podobnie jak i u mnie
A lilie faktycznie masz przepiękne.
I oczywiście dekoracje jesienne też piękne.Ja niestety nie mam na to czasu ani ostatnio weny .
Czasem w życiu plączą się jakieś drogi i nic się nie chce. Ja żeby nie myśleć o złych rzeczach rzucam się w wir prac, żeby tylko mieć zajęcie. Więc robię dekoracje, dłubię w ogródku i zajmuję się domem. Za miłe słowa bardzo dziękuję.

W moim małym ogródeczku - Dorota 08:54, 17 wrz 2018

Do góry
GorAna napisał(a)
Liliami jestem oczarowana, ale dekoracje są pierwsza klasa
Napracowałaś się....było warto, bo efekt wow!
Lilie bardzo mnie cieszą o tej porze roku, dodają ogródkowi koloru i zapachu.
Co do dekoracji to nie są one zbyt pracochłonne, poza tym ja je lubię robić i cieszy mnie jak się komuś podobają.

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:26, 15 wrz 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Ptaszków mam bardzo dużo, kiedyś zbiorę je do kupy i zrobię zdjęcie wszystkim razem.
Wczoraj przycinałam rabatę przy bramce, później trzeba to wszystko sprzątnąć. Trochę podkładałam starą firankę, ale tam są jeszcze inne rośliny i nie zdaje to egzaminu. U mnie był deszcz i nawet nieźle podlał rabatki, a też u nas było bardzo sucho. Moje jesienne lilie.

Kompozycja z chmielem przepiękna!

Jak Ty Dorotko to robisz, że jeszcze lilie Ci kwitną?
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:37, 15 wrz 2018

Do góry
Dorotko to z tymi różami masz podobnie jak i u mnie
A lilie faktycznie masz przepiękne.
I oczywiście dekoracje jesienne też piękne.Ja niestety nie mam na to czasu ani ostatnio weny .
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:17, 15 wrz 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Co tam moje trawy. Tutaj to dopiero mozna oczy nacieszyc. Dorota tyle ptactwa u ciebie ty to przestawiasz czy tyle tego masz.
Kompozycje przepiekne. Tez mam szparagus - tak to sie chyba nazywa - ltaki widocznie ziarna przyniosly bo nie sadzilam go. Tak samo machnia u mnie rosnie.

Rzeczywiscie trzeba mozg gimnastykowac aby wszystko kwitlo non stop w ciagu sezonu.
Bylam dzisiaj na dzialce i znowu sie urobilam. Mielilam galezie przyciete, podlewalam bo po tygodniu horty i res, ta roslin mialy bardzo sucho. Mial byc dzisiaj deszcz i chlodniej a byla piekna pogoda.

Na polu u sasiada wszystkie brzozy juz zolkna jest bardzo sucho ja podlewam i jako tako sie liscie trzymaja.

Pieknie Dorotko.
Ptaszków mam bardzo dużo, kiedyś zbiorę je do kupy i zrobię zdjęcie wszystkim razem.
Wczoraj przycinałam rabatę przy bramce, później trzeba to wszystko sprzątnąć. Trochę podkładałam starą firankę, ale tam są jeszcze inne rośliny i nie zdaje to egzaminu. U mnie był deszcz i nawet nieźle podlał rabatki, a też u nas było bardzo sucho. Moje jesienne lilie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:05, 15 wrz 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Aha.. nie poznałam tej szparagi ogrodowej .
Lilie faktycznie coraz piękniejsze. I ja mam jeszcze jedną kwitnąca .
Róże piękne. Nie chorują ci ??
Moje coś mi choruje i brzydko wyglądają.
Mam tylko 2 róże zdrowe, a reszta bez liści. Kwitnie mi tylko 3 róże, istna porażka, szkoda pieniędzy na nawozy. Za to lilie mam piękne.

Moja działka na Dębowym Lesie 22:35, 12 wrz 2018

Do góry
Bardzo wam wszystkim dziękuję,że do mnie zaglądacie, piszecie,ze jesteście na moich stronach.
To dzięki ogrodowi i roślinkom przetrwałam rożne sytuacje w moim życiu.
To niesamowita terapia na wszystko, także na ciężkie chwile.
Ale dzień ciężki i smutny.,,umarł mój teść
także na chwilę zajrzałam aby trochę mózg zresetować i odpowiedziałam wam na dobre serce.Ale wybaczcie dziś do was nie zajrzę w innym najbliższym czasie.

Nikandra

Moj teść uwielbiał lilie, tak jak i ja.Jeszcze 3 tygodnie temu był u mnie w ogrodzie.
To aktualna wrześniowa lilia.
Przedziwny Ogród 21:21, 11 wrz 2018

Do góry
greg66 napisał(a)
Witaj Agatko

No pierwsze zdjecie już mnie powaliło i się zatrzymałem. Wszystko co lubię; jeżówki, liatry, lilie, rozchodniki, no pięknie.
A nastepne ta kaskada jest ekstra, zazdroszczę

Pozdrawiam

Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Zapraszam częściej do innych części ogrodu....

Pozdrawiam gorąco.....

Ostróżka rozpoczęła drugie kwitnienie.. Ma 1,70 wysokości

Moja działka na Dębowym Lesie 09:06, 11 wrz 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, pięknie u Ciebie, kwitnące lilia i liliowiec we wrześniu to gratka
Dalie niezmiennie śliczne
Moja zimująca fuksja była inna, nie okryłam i zmarzła. Może Twoja jest wytrzymała, ale ja bym opatuliła włókniną i górę i korzenie.

Grażynko dziękuję bardzo.
O tak niewątpliwie lilie i liliowiec kwitnący we wrześniu to już rarytas
Dzięki za te rady co do fuksji.Okryję ją tak jak piszesz.I góra i dół.
Szkoda byłoby ją stracić, bo ładna. Ale jak będzie to się okaże.

Łąkowe bukieciki, tarasowe.Takie bardzo lubię.I póki natura coś ma to takowe robię
Przedziwny Ogród 21:18, 10 wrz 2018

Do góry
Witaj Agatko

No pierwsze zdjecie już mnie powaliło i się zatrzymałem. Wszystko co lubię; jeżówki, liatry, lilie, rozchodniki, no pięknie.
A nastepne ta kaskada jest ekstra, zazdroszczę

Pozdrawiam
W moim małym ogródeczku - Dorota 15:33, 10 wrz 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziękuję
te czerwone kuleczki to szparaga ogrodowa, wycinałam ją już ze trzy lata, a ona ciągle rośnie. Trudno się jej pozbyć, to jest stary egzemplarz. W ogródku mam też siewki właśnie z tych czerwonych kuleczek.
Co dzień więcej kwiatów lilii mam.

Aha.. nie poznałam tej szparagi ogrodowej .
Lilie faktycznie coraz piękniejsze. I ja mam jeszcze jedną kwitnąca .
Róże piękne. Nie chorują ci ??
Moje coś mi choruje i brzydko wyglądają.
Przedogródek pod dębem 22:12, 09 wrz 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

O ho, ho!!
Staw 9 arów. To większy niż moja teraźniejsza działka.

Fajnie,że sadzisz lilie wodne.Będzie jeszcze piękniejszy widok.

Cała działka ma około 1 ha ale zajmuję się tylko częścią o pow 19 arów w tym 9 arów staw. Na resztę nie mam czasu ani sił. Już te 19 arów nie jest dopieszczone.
A jeszcze Przedogródek, a jeszcze działka w lesie, a jeszcze podróże

Działka w lesie choć duża będzie minimalistycznie zagospodarowana, postawiłem na Przedogródek bo jest przed mieszkaniem
Przedogródek pod dębem 21:05, 09 wrz 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

Tak, z lilii się cieszę. Znajomy stojąc obok mojego stawu obiecał mi dać kolejne ze swojego stawu. Jemu się zbytnio rozrosły.

Mój staw ma 9 arów

O ho, ho!!
Staw 9 arow.To większy niż moja teraźniejsza działka.

Fajnie,że sadzisz lilie wodne.Będzie jeszcze piękniejszy widok.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 18:36, 09 wrz 2018

Do góry
A u mnie kwitna lilie

Ogrodowe szaleństwo ... 21:44, 08 wrz 2018

Do góry
zoja napisał(a)
Lilie piekne
Szkodniki wrrryyyy.... Czemu to musi niszczyc nasze prace? Pytanie retoryczne. Zycze oby szybko skonczyly u Ciebie to ucztowanie.

Zoju najgorzej jak wychodzą spośród drobnych kamyków. Masakra jak trzeba je wybierać żeby ubić tą ziemię
Ogrodowe szaleństwo ... 21:23, 08 wrz 2018

Do góry
Lilie piekne
Szkodniki wrrryyyy.... Czemu to musi niszczyc nasze prace? Pytanie retoryczne. Zycze oby szybko skonczyly u Ciebie to ucztowanie.
W moim małym ogródeczku - Dorota 15:39, 08 wrz 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Dekoracja parapetowa urzekająca Skąd Ty wzięłaś szyszki chmielu...?
Zagroda domkowa przepiękna
Lilie o tej porze zachwycające
Masz niesamowity talent i wyczucie smaku.
Z tym ułatwieniem pracy w ogrodzie to masz rację. Ja tez poczyniłam pierwsze kroki. Gdzie ma być kolorowo to będą kwiaty, a gdzie wygoda będzie dużo traw i krzewów.
Wyobraź sobie, że rośnie obok mojego warzywnika ten chmiel. Sama byłam zaskoczona jego widokiem, oplótł całą porzeczkę.
Ja raczej pracy w ogródku to sobie nie ułatwię, bo ja bardzo pazerna na roślinki jestem, ale na pewno troszkę pozmieniam.
Za miłe słowa bardzo dziękuję.

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:55, 08 wrz 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Dorotko nie wpędzaj nas w kompleksy tyle talentów w jednej osóbce
Od dawna mówię, że jesteś mega zdolną kobietą i nie wierzyłaś miBukiet śliczny, lilie zaskoczenie pełne, rojniki obłędne i dopiero teraz wyłapałam jakie te gąski maleńkie
Zawsze twierdzę, że jak nie spróbuję to się nie przekonam czy potrafię, a jak już zacznę coś robić to dotąd aż wyjdzie.
Gąski mają około 12 cm i można je nałożyć na drut, który służy jako podpórka.
Wyobraź sobie, że lilak mi teraz zakwitł.

Lawendowy zawrót głowy 10:03, 08 wrz 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Właśnie wyszłam z Twojego pięknego ogrodu, nawet synowi go pokazywałam i mówiłam, że swój chyba zaorzę i pójdę w Twoje ślady. Dziwnie popatrzył na mnie i spytał, a masz tyle sił? No i ostudził szybko moje zapędy, bo ja tych sił nie mam. No ale jakieś drobne zmiany na pewno zrobię. Rozplenice mi ładnie się rozrosły, będę je dzielić. Tylko wcześniej wykupię chyba wszystką ziemię z Biedronki, może będzie lepiej trzymać wilgoć niż mój piach.
Lilie są piękne no i ten zapach, tylko że mnie to się wszystkie kwiatki podobają.

Dorotko juz byłam u Ciebie i widziałam co Ty za głupoty piszesz ))

Kokietka ")ciesze ze Ci się podoba ale ja mam to samo uczuciekam jak wracam z odwiedzin u dziewczyn i juz sądzę więcej i chce koloru a potem jakoś oswajanie się z zielenią u siebie . Wszystkie jesteśmy takie same
W moim małym ogródeczku - Dorota 09:47, 08 wrz 2018

Do góry
Dekoracja parapetowa urzekająca Skąd Ty wzięłaś szyszki chmielu...?
Zagroda domkowa przepiękna
Lilie o tej porze zachwycające
Masz niesamowity talent i wyczucie smaku.
Z tym ułatwieniem pracy w ogrodzie to masz rację. Ja tez poczyniłam pierwsze kroki. Gdzie ma być kolorowo to będą kwiaty, a gdzie wygoda będzie dużo traw i krzewów.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies