Dziękuję Ala. Tak liczę, że w ciągu najbliższych 2 lat ogród powinien osiągnąć w miarę swoje "gabaryty". Róże powinny dojrzeć. Dużo roślin i drzew jeszcze młodych, ale kształt rabat już jest OK. Chyba wielkich zmian w tym zakresie nie będzie.
Mauritius to niska, kompaktowa róża, taka idealna do donicy. Ładne ma te kwiaty choć dwukolorowe nie są moimi faworytkami.
Oj widać, widać, wręcz dramatyczną różnicę w zdjęciach ;( Na razie nic na to nie poradzę ale zbierać trzeba.
Zmienił się ogród odkąd u mnie byłaś ostatnio, nawet bardzo.Musisz kiedyś znów zawitać
Wizytówka czasu zabiera sporo, najpierw musisz wybrać zdjęcia. Potem ponieważ było ich bardzo dużo, druga selekcja lub łączenie a to też zajmuje sporo czasu. U mnie w ogrodzie jest albo szaro i buro albo pełna lampa. Ponieważ od wschodnio-południowo-zachodniej strony nie mam żadnych dużych drzew, więc nie ma tego światłocienia tak cudnego u ciebie. Tego słoneczka przebłyskującego między listkami. Najczęściej jest po prostu lampa a w pełnym słońcu zdjęcia są po prostu prześwietlone. Albo jest cień od domu z przodu. Tak źle i tak niedobrze. Sama zresztą pisałaś, ze zdjęcia robisz albo rano albo po południu nawet przy twoich warunkach. I tak już dzięki katalpom nie jest tak tragicznie jak było wcześniej.
To co dałam to w sumie zlepek kadrów z dwóch ostatnich lat. W tym roku w lato i na jesieni nie było nawet jak cykać fotki bo trawy nie było. 95% moich zdjęć nie nadaje się na taką wizytówkę. Nawet te wybrane pozostawiają dużo do życzenia ale innych nie mam. Wymienię, jak będą lepsze
Brawa za wizytówkę. Twój ogród prezentuje się bardzo dobrze na tych wybranych przez Ciebie fotkach
Nie wiedziałam, że masz tyle i takie piękne lilie. Cudne są
Ogród trochę podrósł więc zasłużył chyba na podsumowanie
Monia - brakuje mi tego zdjęciowego pokazywania i możliwości oglądania tego co u innych a nie tylko czytania. Na szczęście przez przypadek odkryłam jak oglądać tylko zdjęcia )) Super sprawa, polecam.
Na naszym forum zdjęcia giną w gąszczu dyskusji, nie zawsze pożytecznych.
Kocham lilie, to trzecie moje ulubione kwiaty po różach i tulipanach. Mam więcej odmian ale nie zmieściły się wszystkie. Ja typ zbieracza-utykacza jestem A to co nie do końca mi pasuje - znajduje inny domek.
Cieszę się, że się podoba Ogród w rzeczywistości jest inny niż na zdjęciach. Ładniejszy - dla mnie
Tylko kilka robionych aparatem ująć jest dobrych, widoków takich, jak ja je odbieram na co dzień. W sumie w całej wizytówce jest ich może z 5-7 i to z 2017 roku.
Może w tym roku aparat zakupię. I bardzo bym chciała aby trawa ładnie się rozwinęła, bez niej jest po prostu kiepsko ;(