Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 16:11, 06 sty 2019

Alicja169 napisał(a)
Obejrzałam wizytówkę i teraz już mam ogólny pogląd na to jak w całości wygląda twój ogród. Masz chyba dobrą równowagę zimozielonych i bylinówek. Wszystko stanowi ładną całość.
Super ozdóla bliskibki dla bliskich robisz a śnieżne widoki podobnie jak u mnie
Oby nam się dobrze działo w nowym roku

Odkryłam u Ciebie różę jaką mam u siebie (avatar), nie wiedziałam jak się nazywa bo dostałam w prezencie, z Twojej wizytówki wyczytałam, że jest to Mauritius
Ileż to wiedzy czerpiemy z Ogrodowiska

Dziękuję Ala. Tak liczę, że w ciągu najbliższych 2 lat ogród powinien osiągnąć w miarę swoje "gabaryty". Róże powinny dojrzeć. Dużo roślin i drzew jeszcze młodych, ale kształt rabat już jest OK. Chyba wielkich zmian w tym zakresie nie będzie.

Mauritius to niska, kompaktowa róża, taka idealna do donicy. Ładne ma te kwiaty choć dwukolorowe nie są moimi faworytkami.
Monia81 16:27, 06 sty 2019

Iwonka wizytówkę piękną obejrzałam cudnie wyszło, fajnie tak pokazać w pigułce buziaczki
inka74 16:37, 06 sty 2019

Zana napisał(a)
Obejrzałam sobie już całą wizytówkę. Super, że dałaś te zdjęcia robione z góry, ogródek widać jak na dłoni, bardzo lubię te ujęcia. Piękna kolorowa wiosna i lato. Koniecznie zbieraj na aparat, zdecydowanie widać różnicę w jakości zdjęć. Nie zdawałam sobie sprawy, że zrobienie wizytówki jest takie czasochłonne, tym bardziej gratuluję, że się zmobilizowałaś!.
Ja byłam wczoraj u siebie, myślałam że cyknę coś ciekawego na zimowo, ale raz że słońce wyszło tylko na momencik a dwa to u mnie zimową porą bida z nyndzą.
Oj widać, widać, wręcz dramatyczną różnicę w zdjęciach ;( Na razie nic na to nie poradzę ale zbierać trzeba.
Zmienił się ogród odkąd u mnie byłaś ostatnio, nawet bardzo.Musisz kiedyś znów zawitać

Wizytówka czasu zabiera sporo, najpierw musisz wybrać zdjęcia. Potem ponieważ było ich bardzo dużo, druga selekcja lub łączenie a to też zajmuje sporo czasu. U mnie w ogrodzie jest albo szaro i buro albo pełna lampa. Ponieważ od wschodnio-południowo-zachodniej strony nie mam żadnych dużych drzew, więc nie ma tego światłocienia tak cudnego u ciebie. Tego słoneczka przebłyskującego między listkami. Najczęściej jest po prostu lampa a w pełnym słońcu zdjęcia są po prostu prześwietlone. Albo jest cień od domu z przodu. Tak źle i tak niedobrze. Sama zresztą pisałaś, ze zdjęcia robisz albo rano albo po południu nawet przy twoich warunkach. I tak już dzięki katalpom nie jest tak tragicznie jak było wcześniej.
To co dałam to w sumie zlepek kadrów z dwóch ostatnich lat. W tym roku w lato i na jesieni nie było nawet jak cykać fotki bo trawy nie było. 95% moich zdjęć nie nadaje się na taką wizytówkę. Nawet te wybrane pozostawiają dużo do życzenia ale innych nie mam. Wymienię, jak będą lepsze
Anda 16:42, 06 sty 2019

Brawa za wizytówkę. Twój ogród prezentuje się bardzo dobrze na tych wybranych przez Ciebie fotkach
Nie wiedziałam, że masz tyle i takie piękne lilie. Cudne są

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
inka74 16:44, 06 sty 2019

Monia81 napisał(a)
Iwonka wizytówkę piękną obejrzałam cudnie wyszło, fajnie tak pokazać w pigułce buziaczki
Ogród trochę podrósł więc zasłużył chyba na podsumowanie
Monia - brakuje mi tego zdjęciowego pokazywania i możliwości oglądania tego co u innych a nie tylko czytania. Na szczęście przez przypadek odkryłam jak oglądać tylko zdjęcia )) Super sprawa, polecam.
Na naszym forum zdjęcia giną w gąszczu dyskusji, nie zawsze pożytecznych.
inka74 16:50, 06 sty 2019

Anda napisał(a)
Brawa za wizytówkę. Twój ogród prezentuje się bardzo dobrze na tych wybranych przez Ciebie fotkach
Nie wiedziałam, że masz tyle i takie piękne lilie. Cudne są

Kocham lilie, to trzecie moje ulubione kwiaty po różach i tulipanach. Mam więcej odmian ale nie zmieściły się wszystkie. Ja typ zbieracza-utykacza jestem A to co nie do końca mi pasuje - znajduje inny domek.

Cieszę się, że się podoba Ogród w rzeczywistości jest inny niż na zdjęciach. Ładniejszy - dla mnie
Tylko kilka robionych aparatem ująć jest dobrych, widoków takich, jak ja je odbieram na co dzień. W sumie w całej wizytówce jest ich może z 5-7 i to z 2017 roku.
Może w tym roku aparat zakupię. I bardzo bym chciała aby trawa ładnie się rozwinęła, bez niej jest po prostu kiepsko ;(
Anda 16:53, 06 sty 2019

W tym roku była taka pogoda, że u mnie też mało dobrych fotek. Pocieszmy się zatem, że w 2019 będzie lepsze lato dla roślin i dla nas

Trzymam kciuki za kupno nowego aparatu Polecam wszelkie lustrzanki. Puszka nieważna, obiektyw jest najważniejszy

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
inka74 17:03, 06 sty 2019

Ewcia - pewnie cię będę męczyła o radę w sprawie aparatu
Anda 17:04, 06 sty 2019

Spoko, możesz mnie męczyć
Kasiolaaa 17:06, 06 sty 2019

zdolna jestes niema co