Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:26, 11 lis 2019

Do góry

Jak oglądam takie piękne zdjęcia jak u Hani to tez zastawiam się czy nie dosadzic jeszcze jednej brzozy, wtedy byłyby dwie w przeciwległych rogach.

W ogóle brzozy chyba zaczynają swoją świetność- coraz częściej chyba są wybierane do ogrodów, tak mi się wydaje.
Mój ogrodowy pamiętnik 15:54, 11 lis 2019

Do góry
Powtórka wiśni, tawuły, brzozy i berberysa Orange Rocket . Czyli tego co jeszcze resztkę liści ma .

Gliniasto, skarpiasto i wietrznie. 15:51, 11 lis 2019

Do góry
Katarzyna13 napisał(a)
Tak Gabrysiu.

Czy tam w tyle są brzozy? Jeśli tak, to co ile sadziłaś?

I jeszcze pytanie o hosty pod tym grujecznikiem, one są "na patelni" nie przypala ich?

Oj przepiękny ten twój ogród się robi.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:39, 11 lis 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Brzozy w barwach starego złota. Mimo niskiej temperatury i pochmurnego nieba, jakoś cieplej na duszy się robi.

Jak ja zaluje, ze mi sie brzoza do ogrodu nie zmiesci! W innym zyciu tez sobie zafunduje taki zagajnik. i takie duze, przestrzenne nasadzenia. czuje sie przestrzen, mozna odetchnac.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:52, 10 lis 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Brzozy w barwach starego złota. Mimo niskiej temperatury i pochmurnego nieba, jakoś cieplej na duszy się robi.

Złoto i purpura - właściwe kolory dla Pani Jesieni Zapatrzyłam się... i zachwyciłam się... Ten obraz zatytułowałabym: "Ukojenie"...
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 19:06, 10 lis 2019

Do góry
effka napisał(a)
A wiesz, że ja nie wiedziałam, że na tej rabacie są zwykłe brzozy, myślałam że to Doorenbosy. Koniecznie powiększ i to sporo tą rabatę. Gaik brzozowy+hamak!!!

Zmrożony dywan trawnikowy wygląda obłędnie...

Prawie każdy tak myśli. A to zwyklaki.

Rabatę powiększymy zdecydowanie, ale hamaka tam nie będzie, bo tam variegatusy
Mój ogrodowy pamiętnik 18:43, 10 lis 2019

Do góry
effka napisał(a)

Niesamowita! Bardzo mi się podoba i nie znałam takiej odmiany brzozy. Na jakiej wysokości jest szczepiona?

Szczepienie na 140 cm. Dla Ciebie pewnie za niska.
Ostała się ostatnia ale calkiem ładny okaz. Co będzie taka samotna stała w szkółce .
Mój ogrodowy pamiętnik 18:36, 10 lis 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Miałam już nic nie kupować. Dopiero wiosną. Ale...
Szukałam drzewka z kulistą koroną. Miał być klon Purple Globe ale zniechęciły mnie wypuszczane przez niego badyle. Ambrowca Gumball wsadziłam gdzie indziej. Stanęło więc na dębie Green Dwarf. Takiego miałam kupić na wiosnę.
Stanęło do dzisiaj . Bo dzisiaj kupiłam brzozę Magical Globe.
A tak się brzozom opierałam. Wiem, że to taka trochę pseudo brzózka ale jednak .

Tylko kiedy ja ją posadzę jak ciągle pada . Jutro też ma lać.

Niesamowita! Bardzo mi się podoba i nie znałam takiej odmiany brzozy. Na jakiej wysokości jest szczepiona?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:57, 10 lis 2019

Do góry

Widok trawnika nieco chłodzi ten zakątek.

Mam ochotę skrócić te podokienne hortensje. Ozdobą już zdecydowanie nie są.

Białym wrzosom nie przeszkadza fakt, że wrzesień już dawno minął.

Kiścień i azalia japońska zarumieniły się na myśl o nadchodzącej zimie.

Ogród wśród pól i wiatrów 12:08, 10 lis 2019

Do góry
Balea napisał(a)
Dzieki za te piekne fotki. Te brzozy tak cudnie wygladaja o kazdej porze roku ale ten zloty kolor poprostu wymiata

Dzięki za miłe słówka
Brzozy to jedne z moich ulubionych roślin Jak już wiedziałam, że będę budować dom, to byłam pewna że w ogrodzie MUSZĄ BYĆ brzozy Dla mnie są piękne przez cały rok, ale najpiękniejsze wiosną, jak puszczają te młode delikatne listeczki no i teraz

Wczorajsze z trawami
Ogród wśród pól i wiatrów 21:13, 09 lis 2019

Do góry
Dzieki za te piekne fotki.
Te brzozy tak cudnie wygladaja o kazdej porze roku ale ten zloty kolor poprostu wymiata

Wzgórze chaosu 18:51, 09 lis 2019

Do góry

Wiąz wredei wciąż w letniej szacie. Nadal dużo liści ma pissardi, brzozy, buki i kilka klonów. Glediczja, buk tricolor, magnolie, kalina i nowe doorenbosy już nagie. Brązy mocno kontrastują z zielenią igliwia.

Ogród wśród pól i wiatrów 17:27, 09 lis 2019

Do góry
Słońce wczoraj świeciło tak pięknie, że biegłam z pracy by je uchwycić w ogrodzie.
Brzozy się wyzłociły, a słonko jeszcze podbiło kolory

Brzozowy raj 10:28, 09 lis 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Super pomysł, brzozy piękne, dzięki za foty

Dziękuje bardzo
Ogrodowy Kalejdoskop 22:12, 08 lis 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Witaj Darku
Piękny bylinowy ogródstrzelasz tymi kolorami jak armaty
Czy będziesz sadził drzewa?
Drzewa już są, jak na trzy letni ogród nie duże ale za chwilę będzie co porównywać.
Pisałem już wcześniej, że min. brzozy bez których nie wyobrażam sobie aranżacji ogrodowej.
Należę do tych Ogrodomaniaków którym spadające liście nie przeszkadzają Na rabatach giną, a z trawy najlepszym sposobem na posprzątanie jest kosiarka
Oprócz brzóz mamy klony, wiśnie piłkowane, śliwowiśnie, świerki serbskie, srebrne i zwyczajne, daglezja.
Ogród jest młody zakładany na czystym polu, ale ramy już są, teraz tylko czekać jak jeszcze bardziej się drzewa rozrosną żeby hamak rozwiesić i poleżakować
Czytałem w jednym z ogrodów że z takiej pozycji lepiej obserwuje się co należy zmienić
Ptasi gaj 21:01, 08 lis 2019

Do góry
effka napisał(a)
Elu, przepiękna malownicza jesień w Twoim ogrodzie Brzozy bosko wyglądają, to jednak prawda, że te odmiany klasyczne są najpiękniejsze...
Szmaragdy jak pod linijkę!!!

Czytam, że zimowy ogród może u Ciebie powstanie, oj to moje marzenie!!!! Co ja bym w nim nie miała.... Trzymam kciuki

Moim marzeniem jest taki oszklony duży taras, ale równie cieszyla bym się typowo drewnianym. Mamy po 10 latach łysy taras bo nie możemy dojść do porozumienia. Zresztą jest to duży koszt.
To co eM chce oszklic to kosztuje od 50-70 tys. Zł mój projekt góra 10 tys.
Szklany ma zalety bo otwierany. Można siedzieć na nim nawet zimą
Można kupić gazowy piec taki jakimi są ogrzewane restauracje na podwórzach.
Można przechować rośliny wczesną wiosną i pozna jesienią.
Trzeba się dogadać bo już nie mam cierpliwości do tego co zrobić.

Taras od południowej strony z każdej strony słońce wschód, południe, zachod widok na ogród.
Jak coś będzie się dziać to dam znać. Jeszcze chce zrobić ogniwa woltaniczne na dachu, mam solary, ale jemu mało. Inwestor całą gębą.
Chyba ręką machnę na to wszystko niech robi co chce.

Ogrodowe kreacje 17:10, 08 lis 2019

Do góry
O rany, ale brzozy porosły. Czyściutko masz, chyba na bieżąco obrabiasz
Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:13, 08 lis 2019

Do góry
Helen napisał(a)

Kasia, ale podziałałaś. Mały lasek się zrobi

Lasek to nie bo w różnych miejscach rosną, ale liczę na trochę cienia .

Poppy napisał(a)

Kolejna

Kiedys to sie rozami przerzucaly, teraz przyszlo na drzwa. Od razu lepiej sie oddycha

jak bedzeie troche inaczej, to i tak nie szkodzi, bo bedzie fajnie. Sasiedzi moga okazac sie bonusem, oby!
Miesiac, ha ha. Zeby mi tak szybko szlo na moim skrawku, albo i nawet 2x tyle, nie pogardzilabym.

Akurat razem z Agatką w tym samym czasie powiększyłyśmy sobie teren więc co się dziwić zakupom drzewnym . Ja dodatkowo zyskałam po prostu goły kawałek pola więc po raz pierwszy miałam możliwość sadzenia drzew .

Dzięki za wiarę w moje poczynania .

galgAsia napisał(a)
Ja posadziłam 10 . Czekają jeszcze 3, ale to raczej na wiosnę . Taka rywalizacja lepsza niż inne
P.S. oczarów nie liczę

Eeee tam, żadna rywalizacja .
10 sztuk to dużo jak na Twój areał. Ja też wiosną będę jeszcze dosadzać ale raczej już drzewka a nie drzewa.

KasiaLangier napisał(a)

Imponująca jest Twoja lista Cudowne jest sadzenie drzew

Sadzenie tych drzew dało mi dużo frajdy, to prawda .

Milka napisał(a)

Nieźle, jak to urośnie ...pracy przybędzie

Szczególnie jeśli chodzi o jesienne zarządzanie liśćmi .

sarenka napisał(a)
Konkretna lista

Uzbierało się .

Wiolka5_7 napisał(a)
Też Ci się lista drzew imponująca zrobiła... drzewa uwielbiam ,to taka kropka nad i

Cieszę się, że mam okazję je sadzić .

Brzozowadziewczyna napisał(a)

No Kasiu, przebiłaś mnie tymi świerkami I Tobie w sumie zaliczyłabym te przesadzane tuje, choć rozumiem, że ich nie przybyło, to roboty włożyliście w nie w dwójnasób! Ja za to nie policzyłam klonów japońskich - uznałam je za krzewy
Fajnie tak spojrzeć na czyjąś listę, może coś ściągnę wiosną Brzozy mam darowane przez naturę, ale te świdośliwy mnie zastanowiły -żadnej nie posadziłam, muszę nadrobić A Ty o magnolii pomyśl!

Kochana, świerki w roli żywopłotu, tak jak tuje . Tylko jeden posadzony oddzielnie jako pełnoprawne drzewo .
Magnolię mam w planach jak najbardziej. Jarząbek kolumnowy - to już przyklepane. Myślę jeszcze o dereniu kousa i parocji kolumnowej. Potrzebuję też jedno drzewko z bordowymi liśćmi, ale takie do 5-6m. Myślę o jabłonce Royalty.
Ptasi gaj 10:51, 08 lis 2019

Do góry
Elu, przepiękna malownicza jesień w Twoim ogrodzie Brzozy bosko wyglądają, to jednak prawda, że te odmiany klasyczne są najpiękniejsze...
Szmaragdy jak pod linijkę!!!

Czytam, że zimowy ogród może u Ciebie powstanie, oj to moje marzenie!!!! Co ja bym w nim nie miała.... Trzymam kciuki
Brzozowy raj 10:45, 08 lis 2019

Do góry
Super pomysł, brzozy piękne, dzięki za foty
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies