Cześć Aniu Jak ja lubię, jak Ty wrzucisz fotki. Oglądam i oglądam! Magnolia cudna, kolumnowa? Dojrzewam powoli do kupna.
Jarzmianki piękne, róże super i te cienie u Ciebie na zdjęciach! Uściski.
Bo posadziłam ją tak samotnie pomiędzy perukowcem a magnolia i to w sloncu, mysle, ze w takim miejscu pomiedzy różami to dla niej lepsze może miejsce?
U mnie najbardziej od slonca cierpi Laguna.
Wąskim przejściem w żywopłocie dochodzimy do dalszej części, o zupełnie innym klimacie - Woodland Garden, która jest bardzo cienista. W cieniu wysokich drzew dominują rośliny cieniolubne. Jest też niewielki zbiornik wodny z dekoracyjną podświetloną kulą.
Ewo, śliczne naparstnice, tez mi zakwitły z nasion od Ciebie. I mam jeszcze naparstnicę rdzawą- ta mnie też zauroczyła, choć połowę siewek pokonały mrówki, a resztę mszyce ( kwitnie jedna, druga próbuje)
To dziwne z tym Baronem. U mnie szaleje aż zanadto na nowym miejscu
Hortensja to dwie odmiany obok siebie. Będzie ciekawe porównanie Phantoma i Polar Bear.
A widziałaś buka który nie chciał rosnąć?
A jeszcze Ci pokażę jak po obcięciu tui rozrosła się w ciągu 3 tyg moja magnolia Yellow River co tak płakałam że słabo rośnie. Cień miała za duży.
moja magnolia „Soulangeana” zaczęła zwijać liście na brzegach.
Nie zauważyłam żadnych plam na liściach ani żadnych szkodników (te szare zaschnięte plamy po kroplach to pozostałości po azofosce, którą podałam jej dolistnie w dniu kiedy robiłam zdjęcia). Czy to może być efekt braku składników pokarmowych lub za małej ilości wody?
Druga sprawa to przebarwiają e się na czerwono liście, czy to normalne?
M by mnie udusił Ostatnio zabrałam 2 m (nawet pasowało na powiększenie różanki). Trawę zdarłam jak pojechał po bułki Potem było przecież ci mówiłam ...
Niestety chcę mieć też troszkę ogrodu: drzewka owocowe, warzywniak, krzewy jadalne i truskawki. Ratuje mnie tylko jak coś "padnie" i zrobi się miejsce na magnolię