Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 22:49, 17 lut 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajnie wyszło

No całkiem, całkiem
galgAsia 22:52, 17 lut 2020

sierotka napisał(a)

Asiu witaj jak nisko sciełaś Budleje ?

Nisko, tak na 3-4 oczka. Budleja w sezonie zazwyczaj idzie w wielki krzaczor, jakbym ją teraz pożałowała, to by mnie pożarła
Ja tam jestem wyznawczynią cięcia - cięcie to samo dobro
galgAsia 22:55, 17 lut 2020

Na dobranoc dla wszystkich gości i dla Hani - maślane krokusiki

sierotka 22:57, 17 lut 2020

galgAsia napisał(a)

Nisko, tak na 3-4 oczka. Budleja w sezonie zazwyczaj idzie w wielki krzaczor, jakbym ją teraz pożałowała, to by mnie pożarła
Ja tam jestem wyznawczynią cięcia - cięcie to samo dobro

Dziękuję mam 2 rok w tym roku ,tak zrobię
Magara 23:10, 17 lut 2020

galgAsia napisał(a)

Ty wiesz, jak ja się musiałam wić w listopadzie, jak było u mnie "konsylium"? Pot mi leciał po tyłku, tak mnie przemaglowały . Jakbym nie była asertywna, to umarł w butach

Wiesz, różnica zasadnicza to to, że ja widzę ogród na żywo i pewne rzeczy inaczej oceniam. A wiadomo, że zdjęcia zawsze trochę przekłamią - a to kolor, a to odległość... Dlatego wszystkie dobre rady trzeba przepuścić przez specjalny filtr

wiem jak się wiłaś bo zza krzaka podglądałam i straaaaaaaaaaasznie Ci wspólczułam

EDIT: czapkę zobaczyłam i podobna myśl mi jak Margaretce przyszła do głowy - że na nocne łowy robactwa jak znalazł
sarenka 06:25, 18 lut 2020

Dzięki za odp o barbuli.
Ta magnolia wygląda z opisu bardzo ciekawke. Zobaczę jaki okaz Ci przysłali i pomylse,poczytam czy biała czy może taka jak Ty, a może obie
Dużo kosztowała? Podeslesz mi na priv linka do tej aukcji ( tak wiek,że aikacja zakończona )
Magleska 08:01, 18 lut 2020

Asia magnolka bardzo fajowa maślane krokusiki wyłażą-są śliczne

i sprawdzałam na moich dwóch patyczkach oczarowych i niestety nie mam kartki z nazwą ….chcę dokupić jeszcze żółtego

ja dziś mam wolne i wpadł mi szalony pomysł do głowy -zaczęłam już wczoraj......wybieram kamyczki ze skalniaka …..będzie kora - a kamyczki dam tylko na ścieżkach ,przy domku itp. …
taka zabawa w kopciuszka ….po ścięciu traw ,lawendy ,bylin -mam dość nawet odkurzacz nie daje rady wszystkim ścinkom -na korze nie trzeba tak dokładnie wybierać ,bo i tak się przerobi …..
makadamia 08:27, 18 lut 2020

Czapeczka bardzo fajowa (czego to ludzie nie wymyślą)

Rdzawa kolumna też superowa.
I z góry przepraszam, bo teraz będzie coś, czego wcale nie chcesz usłyszeć.

Ta kolumna najlepiej wygląda na tle najciemniejszego koloru. A przynajmniej tego średniego. Ten jasny odpada w przedbiegach.

A drugi powód, dla którego najbardziej mi się podoba najciemniejszy szary jest taki, że tylko przy nim nie widać fug między bloczkami. A one wcale ładnie nie wyglądają. Soooorrryyy
TAR 09:24, 18 lut 2020

latem sadziłam budleje, w tej chwili galazki mam do pasa, ściąc je? moje maja juz liscie.

fajna ta kolumna skad ona? magnolki poszukam jutro w 2 ogrodniczych, zamierzam zobaczyc co nowego na wiosne oferuja. W sumie glownie chce zobaczyc co zaoferuja z palmowych, rok temu za pozno sie zorientowalam i wszystko wykupione. Chce kupic tez parrocje i tamaryszka na frontowa. Wielu roslin na ten sezon nie planuje. Rabaty pokoncze z tego co mam i co nadaje sie i musi byc przesadzone. w skrzyniach ogrodowych i na rozsadniku rosnie sporo dobra. jesienne zawilce mam do przesadzenia. W zamian beda pomaranczowe jezowki. Tak wiec roboty huk ale zakupow malo
April 09:30, 18 lut 2020

TAR napisał(a)
latem sadziłam budleje, w tej chwili galazki mam do pasa, ściąc je? moje maja juz liscie.

fajna ta kolumna skad ona? magnolki poszukam jutro w 2 ogrodniczych, zamierzam zobaczyc co nowego na wiosne oferuja. W sumie glownie chce zobaczyc co zaoferuja z palmowych, rok temu za pozno sie zorientowalam i wszystko wykupione. Chce kupic tez parrocje i tamaryszka na frontowa. Wielu roslin na ten sezon nie planuje. Rabaty pokoncze z tego co mam i co nadaje sie i musi byc przesadzone. w skrzyniach ogrodowych i na rozsadniku rosnie sporo dobra. jesienne zawilce mam do przesadzenia. W zamian beda pomaranczowe jezowki. Tak wiec roboty huk ale zakupow malo

Nie nastawiaj się zbytnio na fajerwerki w ogrodniczym. My wczoraj z Mrokasią miałyśmy fazę zakupową i skończyło się na tym, że ona odbiła się od zamkniętych drzwi, a ja przydybałam tylko oczara bo nic innego jeszcze nie było. Wszystko pochowane, poobwijane i niedostępne