Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "skarpa"

Biało-Fiolet 20:54, 21 cze 2012

Do góry
Gumiaczki super. A skarpa też fajna. Niestety u nas nie do zastosowania ze względu na zbyt duży spadek
Biało-Fiolet 14:17, 21 cze 2012

Do góry

Tež mam skarpe , postawiliśmy murek , nawet ładnie z taka skarpa .Pozdrawiam .
Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:45, 20 cze 2012

Do góry
nie wierzę że odpoczywa . pewno znowu zaskoczy nas super fotami . boćku skarpa nabiera ogłady i kolorków .uwielbiam twój zakątek szałwiowy.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:07, 20 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Skarpa piękna!
ale wredny kleszcz, biegnij jak najszybciej do lekarza, muszę się tez oglądać, dzięki za przypomnienie

Irenko, koniecznie sprawdzaj Ja dostalam antybiotyk
Boćkowe perypetie ogrodkowe 23:39, 18 cze 2012

Do góry
Skarpa piękna!
ale wredny kleszcz, biegnij jak najszybciej do lekarza, muszę się tez oglądać, dzięki za przypomnienie
Ogród z gruszką 21:11, 18 cze 2012

Do góry
Witam po szpitalnej przerwie
Nie ma szans, im więcej czytam na tym forum tym bardziej przekonuje się,że nic nie wiem. Nie pozostaje mi nic innego jak pójśc za radą pani Danusi i na razie zadbać o trawnik Dobry trawnik nie jest złym początkiem choć z tym trawnikiem i tak krucho bo ziemia jeszcze siada,skarpa zaczyna się obsuwać tzn. widaćpeknięcia ziemi nad skarpą. Na nic walcowanie, chyba zeby przyjechał walec drogowy.
Ogródkowe perypetie:) 14:22, 18 cze 2012

Do góry
I jeszcze doszła jedna skarpa do obsadzenia..brrr
dziś jej zrobię zdjęcie, to jest przedłużenie mojej, ale wspólne z sąsiadami..
spryskaliśmy środkiem na chwasty i pasuje coś pomyśleć, aby nie straszyła.. nasłoneczniona, glina pierwsza klasa, ale z tym sobie poradzę.. pasowałoby obsadzić ją irgą, ale... mamy małe dzieci, które uwielbiaja czerwony.. nie zaryzykuję. Może Tawulec pogięty 'Crispa'?
Biało-Fiolet 00:31, 16 cze 2012

Do góry
bialofiolet napisał(a)
Mąż już dziś pojechał na jutrzejszy mecz. A ja nadrabiam zaległości.
Zrobiłam kilka wieczornych zdjęć.
Smagliczka czyli coś co uwielbiam

Skarpa wschodnia wzbogacona o kilka wrzosów i o Tuje globe

I trawniczek, który po nawozie szaleje. Koszony we wtorek dziś wygląda tak

trawniczek faktycznie śliczny, ale się rozbujał
Biało-Fiolet 21:05, 15 cze 2012

Do góry
Mąż już dziś pojechał na jutrzejszy mecz. A ja nadrabiam zaległości.
Zrobiłam kilka wieczornych zdjęć.
Smagliczka czyli coś co uwielbiam

Skarpa wschodnia wzbogacona o kilka wrzosów i o Tuje globe

I trawniczek, który po nawozie szaleje. Koszony we wtorek dziś wygląda tak
Biało-Fiolet 11:58, 08 cze 2012

Do góry
Hahaha,ja też na miesiąc stracę męża
Totalne szaleństwo , które mnie nie kręci - wolę czynny sport
Skarpa zarasta widzę,roślinek przybywa - teraz czas i cierpliwość!!!
Biało-Fiolet 11:49, 08 cze 2012

Do góry
U mnie zaczyna się okres bez prac, ogrodowych. Mąż przed telewizorem a opiekunka do dzieci w sanatorium. Aż strach pomyśleć jak wyglądać będzie moja skarpa w lipcu.
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 21:48, 07 cze 2012

Do góry
Moja skarpa powoli pokrywa się roślinami - zaczyna rozkiwtać na żółto.

Dzwoneczki rozkwitły

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 18:41, 05 cze 2012

Do góry
Jak już tu jestem to od razu proszę o opinie dobre duszyczki.

Przy siatce rosną thuje. I teren z przodu domu mamy nieco podniesiony, jak się idzie do tyłu to on się wyrównuje powoli.
Tak to wygląda - uwaga, zdjęcia dla ludzi o silnych nerwach, wybaczcie ale deszcz uniemożliwia mi wyplewienie tego...

Ta część ŻÓŁTA - mąż łopatą "wyprostował", bo skarpa sięgała aż do siatki i ziemia obsypywała się na zewnątrz
CZERWONA - jak widać skarpa, i dalej NIEBIESKA, na prawo od thuji też jest część skarpy.

jak widać iglaki rosną sobie na skosie. im dalej w ogród (zdjęcie robione na początku) to skarpa staje się coraz mniejsza, aż na końcu staje się płasko.

Problem jest w tym plewieniu - setki żywotników - od wiosny było juz 2 x plewione...

Pomyślałam, żeby posadzić tam coś niskiego, płożącego, zadarniającego i wtedy tego plewienia będzie mniej.
NIe wiem tylko czy sadzić tylko na tym ukosie, czy tez na płaskim (ŻÓŁTE)

Myślałam o karmniku, floksach, rojnikach, trzmielinie - tą będę musiała pilnować i przycinać.
Może fajnie wyglądałoby to jakby posadzić te roślinki w takie plamy.
Miejsce cały czas nasłonecznione.

HELP
Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:16, 04 cze 2012

Do góry
Ircia, Anusia, Aneczka, Marta, bardzo Wam dziekuje.

Mam nadzieje, ze bedzie dobrze, bo pare lat sie meczylam z ta skarpa, w sensie, ze wciaz nie bylam zadowolona z efektu Staram sie sobie wyobrazic co bedzie, jak wszystko dojrzeje i sie zagesci
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:36, 04 cze 2012

Do góry
...ja też spieszę z gratulacjami, choć to już 104 str.........
życzę kolejnych równie wspaniałych

...a skarpa prawie skończona...bardzo mi się podoba
Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:43, 04 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Boćku gratuluję pierwszej seteczki!!!

I mydlana i trawiasta - miodzio! Ale dopiero przy skarpie mnie olśniło!!! Przecież moją skarpę też muszę podzielić poziomo jakimiś wzmocnieniami, murkami tak jak Ty podkładami, wtedy nasadzenia będą prostsze i bardziej nowocześnie będzie skarpa wyglądała! Dzięki za pomysła, bo choć widziałam podobne rozwiązania mnóstwo razy, dopiero teraz zajarzyłam, że to pomysł dla mnie idealny

Agnieszka, ja tez myslalam o murkach, ale podklady same jakos nam sie napatoczyly
Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:26, 04 cze 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Marzenko, dzieki Mam nadzieje, ze za jakis czas skarpa nabierze blasku. Musi troche dojrzec. Ale w porownaniu z tym co bylo to jest kolosalna roznica

W oczekiwaniu na ten blask pewnie kręcisz się z niecierpliwości

Marzenko, powiem wiecej, kota juz dostaje
Ogród z gruszką 21:07, 03 cze 2012

Do góry
Jak zauważyliście teren jest ze spadkiem, no i wychodzi nam z jednej strony solidna skarpa którą trzeba zagospodarować. nie położylismy jeszce całej kostki i nie zrobilismy dużego tarasu no bo cóż finanse nam nie pozwalają ale wszystko przed nami

Boćkowe perypetie ogrodkowe 07:27, 02 cze 2012

Do góry
Boćku,pięknie wyszła ci skarpa z podkładami kolejowymi.Już robi wrażenie,a przez sezon na pewno się rozrośnie i bedzxie oszałamiający widok.Gratuluję pomysłowości.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 23:49, 01 cze 2012

Do góry
Boćku gratuluję pierwszej seteczki!!!

I mydlana i trawiasta - miodzio! Ale dopiero przy skarpie mnie olśniło!!! Przecież moją skarpę też muszę podzielić poziomo jakimiś wzmocnieniami, murkami tak jak Ty podkładami, wtedy nasadzenia będą prostsze i bardziej nowocześnie będzie skarpa wyglądała! Dzięki za pomysła, bo choć widziałam podobne rozwiązania mnóstwo razy, dopiero teraz zajarzyłam, że to pomysł dla mnie idealny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies