Ale te derenie to tak rosną że zanim to będzie drzewko... Podobnie kslina sztywnolistna. Pagodowy raczej nie, on się na soliter nadaje. No chyba żeby czysty gatunek, ten to szybciutko przyrasta. A tak w ogóle to kalina sztywnolistna rośnie gdzieś w twoich okolicach Ania. Kojarzę przy takiej starej chałupie, zarosła cały przed ogródek, ma ze 3,5 metra. Moja ma już tyle lat a cholera z 1,5 to wszystko. Tylko miałam od patyczka to ...
Magnolie jeszcze

Czemu lilaki mają brzydki pień? Bo kolor? Faktura? Czy że krzywe? One jak są regularnie podkrzesywane to takie parasole ładne właśnie tworzą. Tylko że ten ładunek o którym pisałam - bo mi się kojarzą wiejsko na przykład

Nie że to źle, po prostu mam to z tyłu głowy i tak mi nie pasuje do nowoczesnych ogrodów. Ale to wszystko zależy od tego co kto widział i ile pamięta

Świdośliwy na przykład kojarzą mi się z żywopłotami w mieście i sadzonkami kupowanymi na pęczki. Ale ktoś te skojarzenia odrzucił, komuś nie przeszkadzały, użył inaczej i okazało się że super wygląda. I to jest najfajniejsza zabawa w tym wszystkim.
Ech... Eseistka...