Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kostka "

Lecę w kulki... 12:11, 07 maj 2012

Do góry
mira68 napisał(a)
Aniu nie zazdroszczę Ci tego brukowania najgorsze wykopy pod bruk ale ty już coś otym wiesz masz taki sam bruk jak ja tylko ja mam grafit a obrżeża żółte

Miruś, ja jeszcze nie zaczęłam, a już mam dość.Książkę mogłabym napisać w tym temacie...
Kostka brukowa leży mi przed domem od półtora miesiąca.Przed Świętami Wielkanocnymi już się cieszyłam, że wreszcie będzie wybrukowane...

Wszystko przez wykonawcę...Kupił wadliwy towar, ale zapłacił za niego moimi nie wadliwymi pieniędzmi i ma to w .....

Wykonawca dokonał zakupu...Prosiłam go by wziął fakturę na moje nazwisko, bo w przypadku reklamacji nie będę miała żadnych podstaw.
Powiedział,że wystawi mi rachunek, OK.
Bruk przyjechał, został rozładowany.Popołudniem chciałam przepakować jedną paletę bo tarasowała przejście.
Przy tym przekładaniu, patrzę a te kostki jakieś poszczerbione...zaczęłam się przyglądać...sprawdzać wszystkie palety...wszędzie to samo.
Załamana dzwonię do wykonawcy. Przyjechał po dwóch godzinach,stwierdził, że wymyślam. Rzucił mi fakturą i powiedział..... on się wycofuje,
możecie se to reklamować.
Szczęka mi opadła.......Super podejście do klienta.
Zero odpowiedzialności, zero przyzwoitości, zero godności!
Pobojowisko czas zmian 10:15, 06 maj 2012

Do góry
Witaj Mirka, dzięki za odwiedzinki, jesteś na półmetku z pracami w ogrodzie, nie przejmuj się tym, ja u siebie cały czas coś zmieniam a roboty tyle że nie raz nie wiadomo co robić pierwsze. Najważniejsze że Ci się podoba, kostka super, niestety nie mogę sobie na nią pozwolić. Jak trawa urośnie to będzie całkiem inny świat. Będzie dobrze, nie od razu Kraków zbudowano.
Ogród na torfowisku 07:33, 05 maj 2012

Do góry
Dziękuję serdecznie
Staramy się dorowadzić działkę do względnego użytkowania. Planów jest wiele lecz tylko cztery ręce do pracy i baaardzo ograniczony czas. W związku z tym wybieramy priorytety i czasem robimy kilka rzeczy na raz.
Jeden z punktów zostanie zrealizowany w ten długi weekend a mianowicie część podstawowa tarasu
Najpierw taczkowanie kilku ton piachu-> zagęszczenie:

Następnie troszkę podsypanie na bieżąco lepszego piasku i układanie i dobijanie, układanie i dobijanie...itd (z nowej cegły pozostałej po budowie)

Następnie pas z kostki granitowej i stara rozbiórkowa kostka...

Obrzeże będzie z kostki granitowej i ekobordu, a taras praktycznie równy z poziomem trawy.

Co sądzicie?

Rabata pod oknami 11:59, 04 maj 2012

Do góry
Dziekuję Ewuś za pomysł i gotowca. problemu ze spadającym śniegiem nie mam (okapy są wystarczajaco szerokie). Bardzo podoba mi się ten projekt, chociaz nie wiem czy mój budżet go wytrzyma .
Po drugiej stronie schodów jest kostka brukowa (nie ma tam już rabaty). Mam jeszcze pytanie: co posadzić przy samych schodach?(tam jest cały czas cień, dlatego próbowałam z tym bukszpanem);
Dla lepszego zorientowania zdjęcia tej rabaty ze schodami:

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:30, 03 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale Ci ta hosta rośnie - z dnia na dzień coraz większa. A ta kostka bardzo ciekawa - lustrzana czy szklana?

Lustrzana, mam ich kilka, różnej wielkości, na bank coś z nimi zrobię za domem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:27, 03 maj 2012

Do góry
Ale Ci ta hosta rośnie - z dnia na dzień coraz większa. A ta kostka bardzo ciekawa - lustrzana czy szklana?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:20, 30 kwi 2012

Do góry
Marta napisał(a)

Sebastianie za to zdjęcie masz medal, jest niesamowite.

Zgadzam się- Świetne zdjęcie! Cisy piękne, a kostka fajnie ułożona. Czekam na nowe zdjęcia z posadzonymi cisami

Sebku , fotka cudna tylko zabezpiecz ją jakoś żeby znów nie było że ktoś Ci ją ukradnie ... ale jak coś ... to my poświadczymy
Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:18, 30 kwi 2012

Do góry
Kaisia napisał(a)

Sebastianie za to zdjęcie masz medal, jest niesamowite.

Zgadzam się- Świetne zdjęcie! Cisy piękne, a kostka fajnie ułożona. Czekam na nowe zdjęcia z posadzonymi cisami
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:46, 29 kwi 2012

Do góry
Piękny Sebku ten biało czerwony papuzi kosteczka super wyszła i kostka na obrzeża też fajnie położona a takich narcyzów nie mam ciekawa jestem jak nam rozkwitną te tulipki o biało zielonych listkach wpadnę tu jeszcze teraz miałam zaległości aż 10 stron
Klaudia_oktawia - marzy mi się piękny ogród... 16:09, 27 kwi 2012

Do góry
witam Was po długiej przerwie, od paru dni mecze się aby zgrać zdjęcia, ale coś mi nie chce łaczyć i kurcze chyba tego nie zrobie, a żeby poki cO czasu nie marnować zrobiłam szkic w paintcie ogród nie jest skomplikowany ....sama trawa poki co i tuje....

......Działka mała dla utrudnienia najmniejszy skrawek trawnika jest na trelince położony, bo nie było czasu zeby ją wyrwać więc trawka uboga no i nic nie urośnie tam to ten pasek pod napisem tuje, mam w planie wymienić ta trelinke i polozyc kostke i wyrwać spod tej ziemi co trawa taka uboga aby cos posadzic ale czekalam na wiosne aby z tym ruszyc... to na siwo to trelinka taka 6 kątna duża kostka a na czarno brama bedzie chce mieć taką z betoniaków takie coś jak to

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:37, 26 kwi 2012

Do góry
Sebek te gwiazdkowe narcyze są rewelacjne !
a chodniczek bardzo fajny - jednak mała kostka to jest to w ogrodzie !
Pobojowisko czas zmian 21:10, 26 kwi 2012

Do góry
Mireczko no fajnie, jednak mam takie male, maluskie i nic nie znaczace przemyslenie. Ja bym tego zwirku nie dzielila kostka - mam na mysli przy lampie, tylko dala zwirek tak, zeby stanowil ciaglosc, taki strumien
Ale narobilas sie Dziewczyno no i od razu jest sznyt
Ogródkowe perypetie:) 14:12, 26 kwi 2012

Do góry
Ja mam wejście od tych samochodów

i widok jak wcześniej.
tutaj z wejściem, na tych schodkach ma być kostka a w rogu u góry po prawej, koło skarpy chyba wcisną kompostownik. Ogrodzenia jeszcze brak podobnie jak lepszego zdjęcia obecnie.

Pobojowisko czas zmian 12:00, 26 kwi 2012

Do góry
Mira, bardzo łądna kostka, a i kawał pracy juz zrobiony; zawijaski bardzo fajnie wyglądają, jak się rozrosną, będzie extra!
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:34, 25 kwi 2012

Do góry
Celinko - to jest taka mieszna kostka - ale teraz mam dumanie o rabatce
gdzie tu kupić jakieś giganty
W ogródku Niage 21:14, 25 kwi 2012

Do góry
Materiał, z którego robiliśmy podjazd i ścieżkę

granit szaro-rudy tzw. niesort przebierany, dość duże kawałki

kostka granitowa na obrzeża, ta z lewej strony

płyty szarogłazowe łyszczykowe

różnisty kamień polny
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:44, 24 kwi 2012

Do góry
Anulka cień u mnie to póki co tylko na podjeździe a tam kostka, kostka i tylko kostka
Proszę o pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 08:47, 24 kwi 2012

Do góry
Głóg kwitnie na ciemny róż i rabata jest spora, potrzebuje więc sporych roślin. Będzie tu pasowała hortensja Silver Dollar ( ma ciemne gałązki i białe duże kwiaty) - 3- 5 sztuk, a na brzegu kilka bordowych żurawek, a w samym juz końcu tej rabatki - runianka, albo żółta trzmielina.
W runiance tulipany lub narcyzy żeby wiosną coś kwitło.

Ładna kostka
Ogród na górze piasku.... 19:22, 22 kwi 2012

Do góry
No, albo rybki albo woda z akwarium . Moja Niusia wystarczy , że sobie gdzieś usiądzie ... i kicha.Nie mam delikatnych roślinek, i kamorów wszędzie nastawianych, bo wtedy tak nie depcze. Nie chce jej się przechodzić. Nie wygląda to najpiękniej ale trudno. Za to dla takich pięknych oczu... można mieć trochę mniej piękny ogród Mnie już doradzali, ze przecież pies może w kojcu być. UFFF, mało brakowało i ... W kojcu to ja mam skład drzewa do kominka. Bardzo dobrze się nadaje, przewiewne miejsce .
Jak się naoglądam takich wymuskanych, pięknie zaprojektowanych ogrodów to mnie trochę skręca, zaraz bym leciała u siebie poprawiać. Ale potem mi trochę przechodzi. Brak mocy przerobowych i kasy, zeby za siłę roboczą zapłacić. Ponadto, ja ogród w mniej więcej obecnym stanie już zastałam. Kostka ułożona, drzewa posadzone. No i muszę brać pod uwagę, że M na wózku też chce trochę pojeździć. Nie mogę żadnych skarp, dołków robić. A i tak mi roboty na kilka sezonów starczy. A później będę przerabiać. Normalka.
Ladnie u mnie popadało, to mi chociaż dzisiaj podlewanie odpadło.
Co myślisz o tejhortensji pnącej pod świerkami?. Jakby się rozrosła to Amfulek nie zadepcze.
Pozdrawiam Jola
Ogród z perspektywą na przyszłość 22:02, 21 kwi 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Przesyłam obiecane fotki. Pracowaliśmy dzisiaj cały dzień. Plan powoli zaczyna być realny

Wsadziłam jednak te małe bukszpany na front, ponieważ okazało się, że bukszpany, które zamówiłam nie dojadą do mnie w tym tygodniu. Te małe od teściów musiałam wsadzić, a taras jeszcze nei gotowy. W sumie nie jest tak źle, choć od frontu chciałam większe roślinki te małe też nieźle wyglądają

Meble na taras:

Moja ceramika:

Donice przed domem z hortensjami:

Wykończona rabata na froncie:

Przepięknie - kostka, donice, obsadzenia - wszystko !
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies