Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 19:00, 12 maj 2025

Do góry
Łąka

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II 18:39, 12 maj 2025

Do góry
Dla Magarki - pytałaś jak długo kwitną przetaczniki goryczkowate.
Fotki z 3.05 i z dziś

Jeszcze pokwitną .
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 17:44, 12 maj 2025

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Majowe ogrodowe azaliowo rodkowe

Cudnie kolorowo, energetycznie i za pewne pachnąco.
@ zdjęcie rewelacja. to azalia tam tak szaleje na czerwono ?
Młody trawnik - miesiąc po zasianiu problem. Pomocy 16:45, 12 maj 2025

Do góry
Witam serdecznie. Mianowicie mam problem z młodym trawnikiem. Trawnik ma około miesiąca. Kilka dni temu zauważyłam że zdziobła trawy w niektórych miejscach od czubka robią się delikatnie czewone. Nie mam pojęcia co może być przyczyną? Przez ostatni czas przez kilka nocy była tempera poniżej zera. Nieraz sięgało do -3. Czy to może być przyczyną? Proszę was o pomoc bo marzyłem sobie piękny trawnik a w tej chwili zauważyłem że trawa zwolniła z wzrostem i końcówki zaczęły robić się czerwone.
Pozdrawiam
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 16:22, 12 maj 2025

Do góry
Kolkwicja chińska

April podbija las... 16:22, 12 maj 2025

Do góry
April napisał(a)
Czeka mnie jeszcze wysypanie kory

Szczegóły do archiwum

Jola świetnie ci to wyszło.
Ty już chyba cały lasek po swojemu zagospodarowałaś.

Fajnie, lubię i podziwiam twój piękny ogród.
Pozdrawiam Jolu
Za drzwiami do ogrodu... 16:17, 12 maj 2025

Do góry
anpi napisał(a)
Poza tym szałwie Caradona,clematisa, hoatę,rdest wężownik

\No no anusia , ale poszalaąłś zakupowo.
Piękne fajne rośliny.
I rdest. Umm.
A gdzie kupowałaś ? Szkoda, ze nie wiedziałam , taki i ja chętnie kupiłabym.
Wymarzony sielankowy ogród..... 16:14, 12 maj 2025

Do góry
Monia81 napisał(a)

Daje popis w tym roku

Ależ pięknie.
U nie niestety rododendrony nie chcą rosnąć
Do raju daleko - u Ewy 16:12, 12 maj 2025

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Tak, udało mi sie wczoraj wybrać sie na targi. Wprawdzie byłam bardzo wczesnie, tak, że większośc stanowisk dopiero się rozkładało. Było tak zimno (+6'C), że tylko kupiłam rośliny, które miałam na liście, przebiegłam po stanowiskach i wróciłam z radością ogrzac sie w samochodzie
Kupiłam oczywiście begonie, supertunie i kocimietki
Jedna doniczke śnieżycy letniej. Jestem ciekawa jak sobie będzie u mnie radziła. To roślinka cebulowa, więc jest szansa, że się rozmnoży

A Ty byłas na targach?

Fajne zakupy.
Znowu piękne szpalery z begoniami będą.
Lubie je oglądać u ciebie

Tulipany też piękne
Ogród z koniczynką 16:10, 12 maj 2025

Do góry
Rumianka napisał(a)
reanimowana ławeczka recykling

gremlin srogim wzrokiem...

widok z czerwonej ławeczki

Widok z czerwonej ławeczki bardzo ładny Podobają mi się te czerwonawe berberysy
No i klematis Montana, no cudny, wielki.
Marzy mi się taki. am maciutki 20 cm. A jaki będzie to się okaże ,,ale w tym roku już mi nie zakwitnie.
Grzebiuszka ziemna 15:52, 12 maj 2025

Do góry
Kordina napisał(a)

Mirko - 5 supertunii pojedzie do Krynicy M. a 5 u mnie będzie na oknach w skrzynkach chyba trzeci rok je kupuję albo nawet czwarty, ale mnie zauroczyły, odmiany:
2 x Vista Ultarmarine - ciemny fiolet
4 x Vista Bubblegum - różyk klasyczny
3 x Vista Jazzbery - róż lekko wpadający w lila
1 x Vista Silverberry - jasna z różowym środkiem

Znalazłam informację, że z żółtych płatków magnolii też można robić konfitury i w zależności od kolorów różnią się smakami

Palibin dostałam od Lidzi boczny odrost z korzonkami odcięłam i też poszedł do drugiej donicy

A różową daturę od Darii posadzona do większej donicy, ciekawa jestem jej kwiatów

Jeszcze raz dzięki Dziewczynki

Dalia odżywa, też wynoszona na dzień i wnoszona no noc, ostatnie 3 lodowate dni i noce wszystkie rośliny spędziły w domu...

Kwitnie pierwsza dziewanna Plum Smokey, chociaż przymrozek brzegi płatków trochę potarmosił (kolor ciemniejszy niż na zdjęciach zakupowych):

Szalejesz kobieto z zakupami z rozsadami
Ale ja też mam dużo tych róznych sadzonek własnych a nie da rady jeszcze wysadzić, bo zimne noce.
Moich kilka dali w gruncie też już wyszło.
Malutki pod lasem 15:46, 12 maj 2025

Do góry
Agata, no miło, że moje pojawienie się sprowokowało Twoje

Ewa, dziękuję bardzo Fakt, energii mi nigdy nie brakowało, ostatnio trochę mnie przystopowało dużo spraw, ale jeszcze chwilę mam nadzieję i wrócę do dawnego trybu życia.

Patrycja, tak to kule ze starych żyrandoli, część gdzieś mi tata zdobył na jakimś targu, żałuję bardzo, bo miałam jeszcze jedną, taką największą, ale potłukłam Niczym nie były smarowane, po prostu zalane betonem, stały dość długo, chyba z miesiąc, co jakiś czas polewałam wodą, potem młotkiem potłukłam klosze i wyszły kule Królową betonów na Ogrodowisku była Polinka, niestety chyba jej wątki uśpione.

A ogólnie, to chciałam tylko powiedzieć jeszcze, że jestem trochę ponad trzy tygodnie po mojej operacji na oczy, jeszcze się wszystko stabilizuje, dużo kropli nawilżających używam, ale wróciłam w zeszłym tygodniu już do pracy zawodowej, chodzę i czytam bez okularów, chyba jest ok, zobaczymy po kontroli Ciężkich rzeczy nadal nie podnoszę i nie pracuję z głową w dół. Jeszcze trochę do powrotu do pełnej sprawności.
Zielony Chram 15:32, 12 maj 2025

Do góry
Darecka napisał(a)
Spełniam się ostatnio nie tylko jako sportowiec. W niedzielę próbowałam swych sił również w charakterze fryzjera. Miałam w tym roku pierwszy raz nie ciachać tych turzyc, ale jakoś tak niechlubnie to wyglądało, jak rozjechany jeż wygrzewający się na asfalcie wpatrzony w nicość:

A co to za turzyce są?
Ogród z koniczynką 15:24, 12 maj 2025

Do góry
Biały bez bardzo strzelił do góry
Ogród z koniczynką 15:21, 12 maj 2025

Do góry
Asiu klosz gdyby został gdzieś wciśniety, to pewnie byłby niebawem potłuczony, a tak to posłuży jako donica.

Bożenko, Montana kwitnie obecnie tak obficie, ale jest jeszcze sporo pąków Zrobiłam przed chwilką specjalnie dla Ciebie fotki

Basiu, zamysł był puścić clematis na kratki boczne, ale chciał widocznie opalać się na daszku

Daguś, na przymrozki nie mamy wpływu, będzie co będzie, ale aura wkurzająca...
Zauważyłam, że bratki i clematisy jakoś dają radę i przymrozkom grają na nosie...
Wszystkiego po trochu 13:15, 12 maj 2025

Do góry

Wszystkiego po trochu 13:14, 12 maj 2025

Do góry
mirkaka napisał(a)
u nas strasznie zimno, maj w tym roku nieciekawy, natomiast roślinki dłużej kwitną

Mayleen zakwitł

Jest i mój ulubieniec Nikt nie ma tak cudnego balkonu
Wszystkiego po trochu 13:12, 12 maj 2025

Do góry
jeszcze Daphne piękna to pokazuję

Wszystkiego po trochu 12:53, 12 maj 2025

Do góry
vita napisał(a)
Dobry pomysł z kaloryferem olejowym Też czekam na cieplejsze dni z wysadzeniem pomidorów. W aurze nie zapowiada się optymistycznie, może więc też kaloryfer?
Mayleen kradnie serce każdemu

Można grzać, ale mi szkoda prądu, mimo że mam panele to jednak pompa ciepła wszystko zużywa, w przyszły weekend będę sadzić wtedy tem już będą wyższe, więc tego prądu tyle nie pójdzie
oby pomidory wytrzymały bo już głodują mimo ciągłego zasilania . Zobacz jaką mają przerośniętą bryłę korzeniową

na dzień wynoszę już drugi dzień pod folię, mają się tam ponoć hartować

philovita

betaluxy
April podbija las... 11:27, 12 maj 2025

Do góry
April napisał(a)
Czeka mnie jeszcze wysypanie kory

I od razu busz na rabacie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies