Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przy ścieżce

Przy ścieżce

vita 21:56, 16 mar 2026

Zima była długa i ciężka, dla mnie Pofolgowałam sporymi zakupami, a niech tam!
Bo kto nie kupiłby takich oczarów po 50?
A robiąc porządki w piwnicy znalazłam makówki z miedzianej blachy, wystarczyło osadzić na drutach.
Na pocieszenie, z wiosną

Magara 22:27, 16 mar 2026

Vita, fajnie, że się obudziłaś
Przebiśniegi w masie masz cudne.
Oczarów w takiej cenie - zazdroszczę
Oczar za mną chodzi od kiedy jestem na tym forum. Niestety "chcę go mieć" jak przychodzi wiosna i Koleżanki pokazują, a ceny wtedy zaporowe, przynajmniej stacjonarnie
Takie okazy jak te Twoje to w GDA po 285 zeta były... Odpuściłam. Patyczki były po 160, też odpuściłam, chociaż Małżonek chciał bardzo płacić bo nie chciałam ciemiernika na Dzień Kobiet i złamałam naszą kilkuletnią tradycję
vita 22:44, 16 mar 2026

Joku napisał(a)
Fajnie że zajrzałaś, byłam spragniona wieści około lubelskich .

Około lubelskie cieszy się, ściska i pozdrawia
vita 23:20, 16 mar 2026

Magara napisał(a)
Vita, fajnie, że się obudziłaś
Przebiśniegi w masie masz cudne.
Oczarów w takiej cenie - zazdroszczę
Oczar za mną chodzi od kiedy jestem na tym forum. Niestety "chcę go mieć" jak przychodzi wiosna i Koleżanki pokazują, a ceny wtedy zaporowe, przynajmniej stacjonarnie
Takie okazy jak te Twoje to w GDA po 285 zeta były... Odpuściłam. Patyczki były po 160, też odpuściłam, chociaż Małżonek chciał bardzo płacić bo nie chciałam ciemiernika na Dzień Kobiet i złamałam naszą kilkuletnią tradycję

Czaiłam się ze trzy lata na oczary, jednak nawet cena 160 wydawała mi się za wysoka. A ceny utrzymywały się, nawet po czasie kwitnienia (sprawdzałam). Mam w promieniu 40 km wiele szkółek i większych czy mniejszych sklepów ogrodniczych do których każdego roku zaglądam. Wieloletnia tradycja Ten rok (może w rekompensacie za trudne przeżycia) okazał się dla mnie łaskawy. Kupiłam pod koniec lutego, w dwóch różnych miejscach, może z początkiem sezonu, na dobry start, takie niskie ceny?
Także rośnie u mnie już w sumie sześć oczarów
Szkoda, gdybym wiedziała, wzięłabym dla Ciebie, było ich kilkanaście w takiej cenie
To w końcu co dostałaś na Dzień Kobiet?

Joku 06:50, 17 mar 2026

Ranniki ode mnie chyba nie wytwarzają siewek, jedynie zwiększa się ilość cebulek w kępie. Mam je kilka dobrych lat, siewek w pobliżu nie zauważyłam. Natomiast sporo siewek widziałam przy jasnożółtych od ciebie. Jak trochę podrosną to mogę się podzielić.
Wafel 07:20, 17 mar 2026

Wiosenne białe kępki takie wesołe są oczar czaruje, patrzyłam na niego w C.O., ale nawet nie zwróciłam uwagi na cenę, nie wiedziałam, ze takie drogie...
LIDKA 09:04, 17 mar 2026

Te ranniki takie słonka na rabacie jak jeszcze w koło buro i szaro.

Cebulki wiosenne taka to wielka radość po zimie. Lubię na te kwiatki patrzeć i na foteczkach i w rabatkach. Budzą we mnie jakieś sentymenty i wspomnienia.
mirkaka 11:05, 17 mar 2026

vita napisał(a)
Przebiśniegi

Masz całą masę przebiśniegów, ranników, oczary piękne, dorodne, miałaś szczęście że na nie trafiłaś

Co to za listki czerwone na pierwszym zdjęciu? Co masz w donicach na trzecim zdjęciu?
Jak pięknie wyglądają ranniki na tej skarpie z kamieniami Świetny miałaś pomysł
vita 12:18, 17 mar 2026

Joku napisał(a)
Ranniki ode mnie chyba nie wytwarzają siewek, jedynie zwiększa się ilość cebulek w kępie. Mam je kilka dobrych lat, siewek w pobliżu nie zauważyłam. Natomiast sporo siewek widziałam przy jasnożółtych od ciebie. Jak trochę podrosną to mogę się podzielić.

Aż poszłam sprawdzić, Jola bardzo cenne spostrzeżenie, siewek nie ma, odmiana będzie bardzo stabilna Masz może pod ręką nazwę odmiany? Oczywiście zapisałam, ale nie mogę teraz znaleźć. Ja te swoje bladożółte rozniosłam już po ogrodzie, dzięki
vita 12:24, 17 mar 2026

Wafel napisał(a)
Wiosenne białe kępki takie wesołe są oczar czaruje, patrzyłam na niego w C.O., ale nawet nie zwróciłam uwagi na cenę, nie wiedziałam, ze takie drogie...

Oj wesołe Przebiśniegi w dużej masie, przy silniejszym operowaniu słońca intensywnie pachną. Odurzająco wręcz, to chyba nie jest przyjemny zapach, ale w każdej chwili pamięć zapachowa (jeśli taka jest he he) podsyła mi go. Jak odbierasz zapach przebiśniegów?
Oczary trzymają cenę, niestety.