Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przy ścieżce

Przy ścieżce

Ewa777 12:14, 16 mar 2026

Też jestem ciekawa co u Ciebie
vita 19:31, 16 mar 2026

mimik333 napisał(a)
Jeśli można nazwać okryciem obrzucenie śniegiem podstawy krzewu od strony wschodu, czyli najbardziej otwartej przestrzeni. Skupiłam się na odkryciu dwóch wrażliwych drzewek, które wytrzymują rzekomo - 18 . Co mnie podkusiło?
Rzecz jasna -żeby kupić, nie okrywać
Zazwyczaj ogrodówki się hartowały do stycznia, potem okrywałam. Teraz jest inaczej

Jakie drzewka kupiłaś i w jakiej są kondycji po zimie? Jak ogrodówki?
Moje zadziwiająco dobrze przezimowały, korzystając ze sprzyjającej pogody poluzowałam okrycia. Jednak powiązane zostaną do czasu po przymrozkach. Ta zima, nie pierwsza taka zresztą, dziwna była. Oczary jeszcze nie kwitną a i bardzo słabo zapowiada się ich kwitnienie.
vita 19:33, 16 mar 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Do astronomicznej już tylko 45 dni P.S.: Sprawdź priv.

Teraz już tylko kilka, jak ten czas leci
vita 19:42, 16 mar 2026

mirkaka napisał(a)
Hej, co u Ciebie, działasz na pewno ogrodowo, napisz cokolwiek, jakieś zdjęcia, przecież u Ciebie pewnie już przylaszczki kwitną, u mnie zaczynają, nawet zauważyłam pączki transylwańskiej Tylko teraz się ochłodziło, dziś popadało, jak wyjdzie słońce to zrobię jej zdjęcie

Dzięki Mireczko za wywołanie, jakby nie to, do czerwca pewnie bym milczała. Ogrodowo działam korzystając ze sprzyjającej pogody. Roboty mam ogromnie dużo, dzielę na te mniej przyjemne a konieczne i na te bardzo przyjemne Schodzi więc, ale wiosna może będzie długa, to zdążę ze wszystkim. Do kwitnienia przylaszczek u mnie jeszcze daleko, mój ogród w dolinie, późno rusza.
Koniecznie pokaż transylwańską.

vita 19:49, 16 mar 2026

Joku napisał(a)
No właśnie, jak wiosna w twoich rejonach? Melduję że ranniki pięknie kwitną, na różowej przylaszczce wypatrzyłam pączek. Muszę dokładniej obadać transylwańską, tej zimy zachowała liście.

Kwiecia w moich rejonach znacznie mniej niż, na ponoć z opóźnioną wegetacją Pomorzu Że o południowych rejonach nie wspomnę. Ranniki dopisują, odnalazłam wreszcie kępę od Ciebie, tak posadziłam, że nie mogłam długo znaleźć. Trzymam za kwitnienie przylaszczek, też za kwitnienie moich białych, którym zmieniłam miejscówkę, bo strajkowały dwa lata.
vita 19:56, 16 mar 2026

Ewa777 napisał(a)
Też jestem ciekawa co u Ciebie

Hej Dzięki, miło, że zajrzałaś Widziałam Twoje szaleństwo zakupowe z Renku, to się nazywa kupowanie z rozmachem U mnie wiosna skromniutka jeszcze, trochę się martwię, że za bardzo dałam się zwieść słonecznej i ciepłej aurze i poczyściłam część rabat. Może trzeba było jeszcze poczekać? Prognozy straszą arktycznym frontem niebawem.
Joku 21:09, 16 mar 2026

Fajnie że zajrzałaś, byłam spragniona wieści około lubelskich .
vita 21:23, 16 mar 2026

Wiosna rozkręca się powoli.
Zrobiłam przegląd ranników, mam ich jakby mniej.
Kępy po lewej, widać żywotność dwóch odmian, tych o bladych płatkach w przyszłym roku może już nie być. Po prawej rannik od Joku, śliczny, o wysyconej żółci płatków i dużej ilości pręcików

Tu odmiana o pełnych kwiatach, a po prawej też żółty, ale to miłek amurski. W tym roku zima nie zmaltretowała mu kwiatów.

vita 21:45, 16 mar 2026

Rozrzucam kępki ranników po ogrodzie, to miejsce było takie smutne wczesną wiosną.

Śnieżyce karpackie

Wawrzynki wilczełyko, dwa z pięciu posadzonych. Nie mam pojęcia dlaczego trzy mi padły.

Dlatego nie poddałam się i pieczołowicie zbieram siewki. Dosadzę

vita 21:51, 16 mar 2026

Przebiśniegi