Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Ewa777 14:05, 16 mar 2026

Mirko, puszkinie od Ciebie już u mnie kwitną Bardzo mnie to cieszy
mirkaka 16:13, 16 mar 2026

Kordina napisał(a)

Jak nazywa się ten rodek? Bo tak dzielnie przetrwał zimę

Catawbiense Grandiflorum
mirkaka 16:14, 16 mar 2026

Ewa777 napisał(a)
Mirko, puszkinie od Ciebie już u mnie kwitną Bardzo mnie to cieszy

No i mnie bardzo to cieszy
ajka 19:03, 16 mar 2026

mirkaka napisał(a)

Dzięki, a ja sobie wymyśliłam, że po kwitnięciu, ale to pewnie zależy od celu jaki się ma

Hmm, z tego co kojarzę formuje się na wiosnę i wycina te przemarznięte liście i gałęzie, a potem latem można chyba robić cięcie korygujące, ale ja tnę głównie wiosną i zawsze kwitnie.
ajka 19:05, 16 mar 2026

mirkaka napisał(a)

Catawbiense Grandiflorum

O, a mój Catawbiense z roku na rok wygląda coraz gorzej. Na jesień go przesadziłam w nowe miejsce, albo padnie, albo się podniesie. Ma dwa wyjścia
vita 20:19, 16 mar 2026

mirkaka napisał(a)
Dziś od rana tyram, z samego ranka zrobiłam oprysk olejowym, zużyłam 15 l. Skończyłam ciąć resztę ogrodówek, i wysadziliśmy z M dwie te największe ogrodówki, rozdzieliłam je na cztery , i dwie posadziłam bardziej pod płotem, bo mi na warzywniak pchały się kwiaty i gałęzie, a dwie na żółtą rabatę, nie wiem jak to będzie wyglądało, ale teraz wydawało mi się że mam tam tyyyle miejsca

Tu odchudzone i cofnięte pod płot

Nie wiedziałam, że ogrodówki można tak dzielić Tak jak drzewiaste. Na żółtej powinny się dobrze wkomponować. Różanecznik już wręcz majestatyczny, robi wrażenie. Jak też puszkinie. Ciekawe, nigdy nie spotkałam w sprzedaży, albo nie zwróciłam uwagi. Moje ciemierniki, w porównaniu z twoimi- w tzw. lesie
Magara 22:33, 16 mar 2026

mirkaka napisał(a)

poza tym kwitną

Ale cudna masa U mnie dopiero z ziemi wychodzą Bardzo je lubię.

Dziewczyny, puszkinie są co roku w lidlu jesienią, w torebkach po 20 albo 25 cebulek, cena nie jest zaporowa, są raczej z tych tańszych cebulowych, tylko trzeba pamiętać
Sonka 08:24, 17 mar 2026

Lubię u Ciebie takie gołe rabaty, wtedy dobrze widać aranżacje obrzeży. Nie zdążyłam zrobić prysku olejem, już chyba za późno.
Podziwiam i czekam na następne zdjęcia. Na priv podam namiary i będę wdzięczna za hosty. Co chciałabyś ode mnie? Chętnie wyślę.