Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:37, 11 lis 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
ha no właśnie pamiętam jak je wkopywałaś (bambusy) i jak dziewczyny mówily 'trza bariery" miały racje, niby takie niepozorne a gadziny
a'propos bergeni mam nadzieję że moje w przyszłym roku będą równie urokliwe

Mam 30 m bariery do sprzedania jak ktoś chętny to odsprzedam baaardzo tanio
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:32, 11 lis 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Widzę ze pomału dowiadujesz się co potrafią bambusy. Są śliczne ale bardzo agresywne. U Ciebie były tylko jeden sezon a gdyby były dłuzej??????????????

Bożenko to rzeczywiście potwory. Na razie nie zdążyły się rozszaleć ale za kilka lat na pewno rozwaliłyby podjazd...trzeba się słuchać starszych!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:28, 11 lis 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Marzenka, świetnie się prezentują bambusy w tych donicach, to naprawdę super pomysł. Donice same w sobie też piękne wszystko eleganckie jak zawsze u Ciebie
p.s. jeszcze chciałam dopytać odnośnie ściany wodnej, czy musi być gdzieś dostęp do wylewki w środku tej ściany czy to jest zamurowane na stałe i tylko masz dostęp do pompy? a w zasadzie to gdzie ona jest schowana? pamiętam jak była robiona ta ściana ale te informacje mi umknęły, być może dlatego, że wtedy strona techniczna mniej mnie interesowała, a zachwycałam się efektem końcowym z góry dziękuję.

Kasiu bardzo dziękuję za pochwały. Dostęp do wylewki jest zamurowany na stałe..... I tylko dostęp do pompy. Ale od tyłu ściany, za którą rośnie żywopłot cisowy. Więc gdyby się coś działo możemy skłuć....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:26, 11 lis 2012

Do góry
Sławko mam phyllostachys aureosulcata aureocaulis oraz w donicach prostokątnych spectabilis. Bo te gatunki libią slónce a ja mam ogród od południa. Fragresje mniej ekspansywne prawdopodobnie by takich wiatrów i palącego słońca nie wytrzymaly...
Drzewiaste to potwory...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:21, 11 lis 2012

Do góry
Ojej zarumieniłam się od tych komplementów
Baraga dzieki za odwiedzinki
Aniu - niektórzy hodują bambusy w domach, ale jeśli nie mają dużej wilgotności przy zbyt dużym cieple mogą nie wytrzymać zimy. Najlepiej aby je zimować w chłodniejszym pomieszczeniu, np w holu i muszą mieć koniecznie dużo światła. Ja mam drzewiaste i one zdecydowanie muszą być wychlodzne zimą.
Dziękuję za miSZCZa
Ogród Leny. 17:03, 11 lis 2012

Do góry
Właśnie czy to jest rzeka ziemniaczana?
Ogród do kwadratu 17:00, 11 lis 2012

Do góry
Piekne te warkocze, to bedzie chyba szlagier tej zimy!!!
A jaka to trawa w warkoczu?
Początki w Kruklandii 16:57, 11 lis 2012

Do góry
Helloł Becia i helloł Madżenka!!!!

Początki w Kruklandii 16:55, 11 lis 2012

Do góry
Heloł
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:53, 11 lis 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Marzenko , fajowo wyglądają bambusy w donicach ... szkoda , że mam taki wąski taras ... .... a co do araukarii to mi chodziło o araukarie wyniosłą , to jest roślina domowa, tylko w okresie zimowym potrzebuje pomieszczenia max 10 stopni i wygląda jak choinka ... spodobała mi się bardzo

buziam

Madziu tylko gdzie byś te bambusy przechowała?
Araukarie są piękne!!!
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:52, 11 lis 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Czy woda z rynny na daszku będzie was zalewać? No po prostu jest bezsens,robi drewutnię,żeby mieć suche drewno,a potem zalewa z góry deszczówką.Żeby głupota ludzka umiała fruwać.......

Toby fruwała pod sufitem jak gołębica
Ogród Sylwii od początku :) 16:50, 11 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)

Mi jakieś pędraki zżarły żurawki... albo opuchlak albo chrząszcz.... grrr

Ogród piękniusi

Albo jeszcze ślimaczki takie w wersji mini mini , bo u mnie takie również grasują i podżerają żurawki oraz hosty... wrrrrrrr

Syla... ślimaczki to ja znam każdego rodzaju..... oczywiście bez skorupek... a to cholerstwo zjadło mi całe korzenie w żurawkach... i to w wielu miejscach w ogrodzie... jak taka żurawka bez korzeni padłą to pogrzebałam w ziemi i znalazłam tam kupę takich białych robali... wszystkie żurawki zakupione w jednym miejscu.... musiałam sobie to dziadostwo zakupić... Potem grzebałam w każdej jednej żurawce.. i to samo było. Jednego rh też mi już zaczęły jeść... bo liście podgryzione.. a obok posadziłam te żurawki..
Więc śledzę waszą walkę, bo niewykluczone, że i ja muszę wytoczyć jakąś broń...

A ty walcz, bo masz za pięknie by robale to zjadły....

U mnie to świństwo sporwadziłam do ogrodu też z żurawkami oraz laurowisniami z tego samego miejsca. Jak powiedzialam w ogrodnictwie żeby to cholerstwo wytępili to wmawiali mi że dziury w laurowiśniach od grzyba. Na co odpowiedziałam, że grzyb białą larwą nie jest i niech nie wciskają klientom kitu!!! I jak będa dalej rośliny z tak powygryzanymi liśćmi sprzedawać to ich obsmaruję w necie
Wiosną sprawdze czy wzięli sobie moje słowa do serca!!!
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:38, 11 lis 2012

Do góry
Kasiu czy spadek tego daszku jest już na Twojej dzialce??? Wg mnie czegoś takiego to nie mogą robić..
Moi udają że odprowadzili do studni chłonnej tylko zapomnieli dodać, że nie wszystkie rynny... A jak studnia się przepełni to i tak spływa do mnie...
Ale to Twoje ustrojstwo to kuriozum.... O żółtym nie wspomnę aż oczy bolą....
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 16:34, 11 lis 2012

Do góry
Bardzo ładne wspomnienia z ogrodu!!
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 16:29, 11 lis 2012

Do góry
Betysiu wpadlam po Twoje promyki słońca i się nie zawiodłam U Ciebie jesień dopiero nieśmiało mówi dzien dobry! chyba te piekne widoki bardziej późnoletnie. Ale skoro +20 stopni tonie ma się czemu dziwić
Ogród w Alei Lipowej... 16:17, 11 lis 2012

Do góry
Oj tak słońce w jesienne południe to jest to co lubimy najbardziej
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:12, 11 lis 2012

Do góry
Geny Grizwolda ujawnią się w tym roku u wszystkich ogrodowiczan ale będzie feria świateł
I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 16:05, 11 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)

Tylko tak. Jak szaleć, to szaleć.

Jak szaleć to szaleć - mineralna osiem słomek plissssss

I herbatę bez cytryny
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:05, 11 lis 2012

Do góry
Buziam Aniu niedzielnie!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:02, 11 lis 2012

Do góry
A ja zostawiam zakładkę, że byłam i serdecznie pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies