Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

KasiaWB 18:16, 11 lis 2012

Marzenka, świetnie się prezentują bambusy w tych donicach, to naprawdę super pomysł. Donice same w sobie też piękne wszystko eleganckie jak zawsze u Ciebie
p.s. jeszcze chciałam dopytać odnośnie ściany wodnej, czy musi być gdzieś dostęp do wylewki w środku tej ściany czy to jest zamurowane na stałe i tylko masz dostęp do pompy? a w zasadzie to gdzie ona jest schowana? pamiętam jak była robiona ta ściana ale te informacje mi umknęły, być może dlatego, że wtedy strona techniczna mniej mnie interesowała, a zachwycałam się efektem końcowym z góry dziękuję.
Ginger 18:28, 11 lis 2012

Bambi w donicach i ogród zimowy fiu fiu ....cudne
Gabisia 19:19, 11 lis 2012

Marzenko - fantastycznie wyglądają te bambusy w ogrodzie zimowym!
Możecie się nimi całkowicie zasłonić przed ciekawskimi.
Barcelony przy kominku prezentują się GENIALNIE! Mam jedną w hallu
Koniecznie musimy zamieścić zdjęcia naszych świątecznych choinek, dekoracji i oświetlonych domów!
Uwielbiam uliczki na moim osiedlu, gdzie w święta sąsiedzi "rywalizują" ze sobą na światełka
Święta to dla mnie w ogóle taki czas, gdzie wszelki kicz jest dozwolony, a nawet trochę pożądany
JulkAd 20:57, 11 lis 2012

Przyszłam zobaczyć bambusy...i nie zawiodłam się, rewelka w tych donicach...jeszcze lepiej im w ogrodzie zimowym...zmykam dzisiaj, bo prasowanko czeka...dobrej nocy Marzenko
Loosiuu 21:02, 11 lis 2012

Marzeno jakie masz gatunki bambusów w domu?? Fargesia czy Phyllostachys czy jeszcze coś innego??
ana_art 21:05, 11 lis 2012

Marzenko dzięki za nidzielne buzianie moja droga powiem CI że od momentu gdy pokazalaś foty slowa nie mogłam wyksztusić bo zbierałam szczękę z podłogi. NO powiem Ci że te bambusy w donicach to miSZCZostowo świata, pięknie się prezentuja i w ogrodzie i w zimowym. Oczywiście o tym co zauważyłam na fotach przy okazji ogrodu zimowego nie wspomnę... co do koloru czerwonego to darze go miłościa od lat.
Jesteś niesamowita, masz niesamite wyczucie piękna buziam jeszcze niedzielnie
ana_art 21:08, 11 lis 2012

a tak mnie jeszcze naszło względem bambusów, czy one w normalnych warunkach w pomieszczeniu będą rosły? Chodzą mi po głowi tetakie donice z bambusami w biurze, tam jest ustawiona temp 20-21st? Jak myślisz?
baraga1904 21:08, 11 lis 2012

... piękne wszystko, jak już zauważyli moi przedmówcy... powtarzam ale to prawda.. pozdrawiam wieczorowa porą...
Syla 21:20, 11 lis 2012

Chętnie zaproszę do swojego ogrodu bergenie .... idealnie mi się komponują z różyczkami ...to wypatrzyłam u Ciebie ..... Donice z bambusami mega suppper a czerwony w podobnym odcieniu zagości na mej ścianie wodnej i lustrzanej ale to już wiesz buziam
Madzenka 21:21, 11 lis 2012

Ojej zarumieniłam się od tych komplementów
Baraga dzieki za odwiedzinki
Aniu - niektórzy hodują bambusy w domach, ale jeśli nie mają dużej wilgotności przy zbyt dużym cieple mogą nie wytrzymać zimy. Najlepiej aby je zimować w chłodniejszym pomieszczeniu, np w holu i muszą mieć koniecznie dużo światła. Ja mam drzewiaste i one zdecydowanie muszą być wychlodzne zimą.
Dziękuję za miSZCZa