Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Bawarka 17:32, 30 gru 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
No masz ci los. Już raz chorowała.

Kasiu Życzenia zdrowia

Tak, pierwszy raz na samiutkim poczatku...I teraz. Teraz bylo zle, tak zle, ze nasza Edysia musiala mnie trzymac spod lozka za jedna noge, bo druga bylam juz w grzadkach u sw. Piotra...
jestem, zyje, co dalej, jak sobie ze wszystkim poradze, zobaczymy
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:05, 30 gru 2021

Do góry

Kurki pewnie radosne i szczęśliwe jak mają plac zabaw i ful wypas.
Dobrze im dogadasz Danusiu, że niosą jajka w takim okresie. Zazwyczaj o tej porze kury mają przerwę.

W przyszłym 2022 roku życzę dużo zdrowia, siły do realizacji zaplanowanych robót. Dużo szczęścia i radości.

Pozdrawiam

Dziękuję Elu, zapomniałam dodać, że kury mają też zewnętrzne SPA pod daszkiem. Umieśliliśmy tam wannę ocynkowaną, wypełnioną piaskiem, popiołem drzewnym i ziemią okrzemkową. Kury wczoraj aż się pchały do tego "kapieliska"
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:06, 29 gru 2021

Do góry

W planie także przeniesienie kurnika w docelowe miejsce. Nareszcie będzie już dobre wejście dla nas do kurnika. Zainstalowalismy kurkom zabawki m.in. huśtawkę i specjalne karmniki na owoce i warzywa. Mają zabawę. Doświetlamy i wentylujemy kurnik. Kurki niosą się prawie w 100%. Jajeczka smaczne, wspomagane szpinakiem i sałatą oraz jamużem.

Kurki pewnie radosne i szczęśliwe jak mają plac zabaw i ful wypas.
Dobrze im dogadasz Danusiu, że niosą jajka w takim okresie. Zazwyczaj o tej porze kury mają przerwę.

W przyszłym 2022 roku życzę dużo zdrowia, siły do realizacji zaplanowanych robót. Dużo szczęścia i radości.

Pozdrawiam
Miłkowo - sezon 2016-2022 09:05, 25 gru 2021

Do góry
Dziękuję Irus

U nas śniegiem sypnęło. Nie pamiętam kiedy święta Bożego Narodzenia były że sniegiem i mrozem -6. Jest ładnie.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 10:04, 24 gru 2021

Do góry
Wszystkim na Ogrodowisku życzę zdrowych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia.

nie
Ogród w Klein Kottorz 22:23, 21 gru 2021

Do góry
A to ci los. Kot też musi być zaopatrzony opieka.
Jak to dobrze,że ja zwierząt nie mam. Jakbym miała psa musiałabym wychodzić z nim poza osiedle. A tu brrr zimno sie robi.
Ja się przewracam na drugi bok a sąsiad z psem wychodzi.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 22:37, 20 gru 2021

Do góry
Ten amarylis miał być różowy i go kupiłam. Miał tylko jedna łodygę ledwo widoczna a tu taka niespodzianka.
Ptasi gaj 22:06, 19 gru 2021

Do góry
Rozkwitł amarylis biały jest przepiękny pełny kwiat. Z jednej cebuli 3 łodygi kwiatowe. Jeszcze takiego nie miałam. Posadziłam jeszcze kilka, ale trudno powiedzieć czy i kiedy zakwitną.

Elu .

cudownie zakwitły amarylisy ,
nie widziałam nigdzie białych do kupienia
Wymarzony sielankowy ogród..... 17:30, 19 gru 2021

Do góry
Kochani, trochę mnie na wątku nie było, ale do Was w wolnej chwili przez ten czas zaglądałam, chociaż nie zawsze pisałam.
I tak w skrócie jesień się kończy za chwilkę rozpocznie się kalendarzowa zima i oby szybciutko nam zleciała. A co u mnie? sezon zakończyłam w połowie listopada, co miałam posadzić to posadziłam i zobaczymy jaki będzie efekt wiosną
To teraz po odpowiadam na posty bo zaległości mam a później parę fotek wrzucę

Madzia widzę, że jeżówki też przycinasz. Tak się dzisiaj zastanawiałam czy przyciąć jeżówki. Jeszcze ma być ładnie więc bym przycięła.

To fakt nim więcej się zrobi teraz tym mniej pracy wiosna. Ą
U nas mimo dotychczas byle jakiej pogody to ładnie wszystko żółknie w lesie jest cudownie wszystko żółknie.

Elu jeżówki poprzycinałam już teraz, ogólnie na rabatach dużą ilość bylin przycięłam, coby na wiosnę mniej roboty z tym było

Darcia śnieg był i piękne stworzył klimaty, może na święta choć nam troszku sypnie oby buziaczki

Rozrodcza Brzózka. Też trochę nazbierałam, ale to nie jest to co poprzednie lata. W tym roku u mnie grzyby zastrajkowały. Dobre koźlarze te na grubszych nóżkach.

U mnie w tym roku, bardzo dużo grzybów było, nasuszyłam cały słoik taki 1,5l, własne grzybki to taka uciecha

Mirka napisał(a)
Monika jak ja bym 370 krokusów chciała ale kto mi je posadzi?
Dziś 20 Żonkili tylko posadziłam.
Ogród we mgle bardzo tajemniczy

Szybko poszło i sprawnie, zobaczę jak to na wiosnę będzie wyglądać, ale mam wrażenie, że jeszcze sporo potrzeba żeby ładną łączkę krokusową stworzyć, pozdrawiam Mireczko

sylwia_slomczewska napisał(a)

Sadzisz dalej, ależ będzie wiosna

Sylwuś nasadziłam się w tym roku, ale fajnie poszło a na efekt jeszcze chwilkę poczekamy

Pszczelarnia napisał(a)
I co posprzątałaś?

Ewuś posprzątam, sezon zakończyłam

SlonecznyOgrod napisał(a)
Hej Monia miałaś śnieg? Jak tam ogród wygląda w grudniu?

Hej Daria śnieg był i trzymał się przez tydzień, ależ było cudnie może nam sypnie na święta, inny klimacik by był pozdrawiam

Ptasi gaj 09:40, 18 gru 2021

Do góry
Żaden śnieg nie zapewni takich baśniowych widoków jak ta szadź która się u nas utrzymuje od kilku dni. Codziennie jest mgła i do tego temperatura na minusie. I ten szron przyrasta na gałązkach.
Trochę śniegu jest, ale to takie okraszenie trawników.

Dzisiaj światło z latarni się odbija

Elu, przepiękne zimowe widoki, bajkowe.
Masz rację, szadź wygląda rewelacyjnie, dobrze, że udało Ci się uchwycić te piękne obrazy.
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.
Ptasi gaj 22:20, 17 gru 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Elu, piękne zdjęcia zimowe. Widok z balkonu masz piękny, z szadzią czy bez niej Pozdrawiam grudniowo

Narobiłam fotek z tą szadzią bo może się już nie powtórzyć
Tak widok na park Natoliński. Na osiedlu rosną zabytki przyrody dęby 300 letnie i wiązy cudowne.
Sezon 2017 u Hanusi 23:18, 16 gru 2021

Do góry
Nie byłam kilka dni a tu dysputy na całego.
Haniu nie da się nic nie pisać widzisz co się dzieje ty masz autorytecie.

Haniu masz ładny widok z balkonu nie jest taki betonowy. Dużo miejsc do spacerów. U mnie przez te ostatnie dni dużo śniegu nie było,ale za to mgła i niewielki mróz zrobił swoje. mieliśmy przepiękne białe krajobrazy. Wszystko było oszronione. Dosyć długo żyje, ale czegoś takiego dawno nie widziałam jak w bajce.

Haniu pozdrawiam i zdrowia życzę.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:00, 16 gru 2021

Do góry

Witam Danusiu

Mieliśmy na Mazowszu Kilka dni cudownej pogody. Mgła, przymrozki nie za wiele śniegu. Mróz oszronił trawy, krzaki i drzewa cudowne widoki mało się zdarza taki krajobraz.
Pierwsza fota trawy na tle brzozy sąsiada widok bajeczny.
Może święta znowu takie będą

Pozdrawiam
W moim małym ogródeczku II 16:48, 16 gru 2021

Do góry
Oj Dorotka znowu wpadłam w kompleks. Tyle tego narobiłaś. I takie piękne dekoracje. Bardzo mi się podoba. To okno z szyszkami jest bardzo dekoracyjne.

A dlaczego piszesz, że ostatni rok się bawisz w wioskę piernikowa.
Co prawda jest bardzo pracochłonna, ale jak się relaksujesz to warto dalej się bawić. Może coś innego wymyślisz. Ja to mam pustostan w wymyślaniu. Inna sprawwy, że mi się nie chce.
Moje lata w świątecznych wypiekach już minęły.

Adresy w porządku cieszę się, że się udało. Prawdę mówiąc też bym miała kłopot teraz z założeniem adresu drugiego wątku.

Pozdrawiam Dorotko i zdrowia życzę.
Dziękuję za tyle miłych słów, lubię oderwać oczy od komputera i widzieć świąteczne dekoracje.

Wioska piernikowa jest bardzo pracochłonna. Wczoraj był mój dwuletni wnuk, synowa żartowała że powinnam przed tą wioską płot nie do pokonania dla Leosia postawić. Miała rację wszystko mu było potrzebne, a najbardziej pociąg z torami. Pozostałe elementy też musiał dotknąć, a że przy okazji strącił 2 domki, koniki i renifery to już inna sprawa. Ja się nie gniewam, liczyłam się z tym. Jednak widok zafascynowanych oczek dwulatka był bezcenny. Później przez godzinę bawiliśmy się tym pociągiem, dobrze że w końcu siadły baterie, bo nie można go było wyłączyć bo dziecko tak dobrze się bawiło z dziadkami. Jeszcze długo mi w głowie huczało od stukotu tej kolejki.
Na biurku przy dekoracji okiennej też długo siedział, wszystkie elementy ściągnął na biurko i fajnie się bawił. Ja jestem taką babcią co wnukom na bardzo wiele pozwala, bo babcie są od rozpieszczania wnuków.

Dziękuję za życzenia i też życzę zdrowia, sił i czasu na wszystko.

Ogród w Klein Kottorz 09:04, 15 gru 2021

Do góry
A nie możesz kogoś wynająć do remontu przynajmniej do prac takich newralgicznych. Przeciągający się remont w domu na psychikę siada.
Mój syn jakby remontował to bym się musiała wynieść i nie wiem czy bym wróciła.
Ostatnio swoje mieszkanie miał malować to porozwalal wszystkie glify przy oknach zamiast kawałek od okna. Twierdził, że wieje więc na nowo uszczelniał pianka i siporeksem okładał. EM jak wszedł do mieszkania się przestraszył.
Więc nie tylko twój się grzebie.

U nas też teraz plusowe temperatury ale od poniedziałku ma znowu wrócić zima
Dzisiaj zawieszę świecidełka na balkonie.
W moim małym ogródeczku II 22:16, 14 gru 2021

Do góry
Oj Dorotka znowu wpadłam w kompleks. Tyle tego narobiłaś. I takie piękne dekoracje. Bardzo mi się podoba. To okno z szyszkami jest bardzo dekoracyjne.

A dlaczego piszesz, że ostatni rok się bawisz w wioskę piernikowa.
Co prawda jest bardzo pracochłonna, ale jak się relaksujesz to warto dalej się bawić. Może coś innego wymyślisz. Ja to mam pustostan w wymyślaniu. Inna sprawwy, że mi się nie chce.
Moje lata w świątecznych wypiekach już minęły.

Adresy w porządku cieszę się, że się udało. Prawdę mówiąc też bym miała kłopot teraz z założeniem adresu drugiego wątku.

Pozdrawiam Dorotko i zdrowia życzę.
Ogród z zegarem 21:49, 14 gru 2021

Do góry
Agnieszka u ciebie to trochę śniegu napadało. U mnie ledwo ledwo.
Ale szadź jest przepiękna i u mnie i u ciebie. Pod WAWA tak się zadziało że mgła i przymrozek.
Pięknie wyglądają brzozy i wszystkie zwisające.
Stoję w oknie balkonowym i podziwiam malowniczy park. Oby święta były takie piękne.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 21:40, 14 gru 2021

Do góry
Żaden śnieg nie zapewni takich baśniowych widoków jak ta szadź która się u nas utrzymuje od kilku dni. Codziennie jest mgła i do tego temperatura na minusie. I ten szron przyrasta na gałązkach.
Trochę śniegu jest, ale to takie okraszenie trawników.

Dzisiaj światło z latarni się odbija

Idziemy z Mają do domu z zajęć.

nie
Ptasi gaj 18:09, 13 gru 2021

Do góry
U nas dalej bajkowe scenerię. Jest cudownie jak długo tak będzie podobno do środy-czwartku następnie lekkie ocieplenie i być może oby tak się stało święta będą z mrozem i śniegiem. Trzeba w8erxyc, że tak będzie.

Brzozy od południa osiedla

Taki mam widok z balkonu

Ogród w Klein Kottorz 22:36, 12 gru 2021

Do góry
Na Podkarpaciu miało dzisiaj padać. Alicja piszesz że nic z tego. Może w nocy sypnie.

Ten tydzień ma być ciut cieplejszy w przyszłym ma się ochłodzić. Jest szansa że święta będą z przymrozkiem.

Tak jest byle do świąt i Sylwestra. Potem już z górki dłużej jasno i więcej słońca. Jeszcze 4 miesiące i będzie można orać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies