Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

MartaCho 09:15, 01 kwi 2022

U nas też biało od rana. Widać, że śnieg jest bardzo mokry, bo tuje sąsiada niepokojące pozy przyjmują.
Myślę, że spokojnie 10 cm śniegu nasypało.
Kokesz 09:22, 01 kwi 2022

Cieszcie się dziewczyny.
Macie darmowe podlewanie ogrodu
U nas od miesiąca ani grama deszczu Dobrze, że wywalczyłam w spółdzielni odkręcenie wody jak były temp. 20 stopni bo teraz na pewno by się nie zgodzili.
Margerytka40 09:48, 01 kwi 2022

Ja tam się cieszę, kołderka się robi a mrozy większe zapowiadają, rozsypałam nawozy to mi rozpuści, magnolie może wyhamuje i doczekam się kwiatków no i nawadnianie jak ta lala
Basieksp 10:10, 01 kwi 2022

U nas też zapowiadają mrozy, kołderki nie ma, iście wygrabione, sucho, zimno i wieje
Kokesz 10:19, 01 kwi 2022

Uff, u mnie kołderka z liści, kompostu i zrębków aż grubo
Jedynie to co nad nią może ucierpieć...oby nie.
Wiolka5_7 11:54, 01 kwi 2022

Nowa12 napisał(a)
Czyż zima nie jest piękna?
Szczególnie w kwietniu .

Pewnie , że tak
Ja się zachwycam moje bratki i ciemierniki może mniej
ElzbietaFranka 13:53, 01 kwi 2022

Nowa12 napisał(a)
Czyż zima nie jest piękna?
Szczególnie w kwietniu .

U nas podobnie. Pamiętam 20 cm śniegu, zaspy były 10 kwietnia w 2013 roku. EM nie mógł wjechac samochodem na działkę pług przyjechał. Wiosna była bardzo mokra. Na szczęście słonko wysoko i grzeje może się rozpuścić w ciągu dnia.,
Nowa12 22:17, 01 kwi 2022

MartaCho napisał(a)
U nas też biało od rana. Widać, że śnieg jest bardzo mokry, bo tuje sąsiada niepokojące pozy przyjmują.
Myślę, że spokojnie 10 cm śniegu nasypało.

Bardzo mokry ten śnieg. Potem już przestało padać ale śnieg się nie stopił. Dziwny w ogóle ten śnieg był bo jechaliśmy drogą pod drzewami i takie jakby zmrożone czy ciężkie kule ze śniegu spadały nam na szybę tak mocno że myślałam że nam szybę rozwali. Jechaliśmy środkiem drogi gdzie tylko się dało.
Nowa12 22:19, 01 kwi 2022

Kokesz napisał(a)
Cieszcie się dziewczyny.
Macie darmowe podlewanie ogrodu
U nas od miesiąca ani grama deszczu Dobrze, że wywalczyłam w spółdzielni odkręcenie wody jak były temp. 20 stopni bo teraz na pewno by się nie zgodzili.

I teraz nawet śnieg nie spadł u Ciebie? Z deszczu się cieszyłam bo fakt cały dzień padało ale z tego śniegu to już zdecydowanie mniej. Moje kastry w połowie zapełnione. A ja je mam tylko pod domkiem narzędziowym postawione.
Nowa12 22:25, 01 kwi 2022

Margerytka40 napisał(a)
Ja tam się cieszę, kołderka się robi a mrozy większe zapowiadają, rozsypałam nawozy to mi rozpuści, magnolie może wyhamuje i doczekam się kwiatków no i nawadnianie jak ta lala

To jest podejście optymistyczne . Bo ja wiesz już widzę u siebie brązowe kwiaty magnolii, hortki ogrodowe znowu nie będą miały kwiatów, nawóz mi pewnie kostkę pobrudzi bo będzie spływać ze śniegiem więc raczej minusy .