Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe wariacje 17:18, 24 maj 2023

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Odnośnie trzech ŚŚ w donicach... pieknie to wyglada ale już jak wstawiłaś kiedyś ten projekt to przeszła mi ta myśl czy u Ciebie na tej powierzchni z czasem nie staną sie one przytłaczajace dla reszty otoczenia (czyli rabat)ale tak jak napisała Judith przecie można je przycinać ...
Ja osobiscie dałabym jedna śś do donicy ( najprawdopodobniej w prawym górnym rogu tuz przy wypoczynku ) - nie wiem czy dobrze kojarzę - ten domek narzędziowy jest w tym miejscu gdzie masz tą dużą rozplenicę a dalej ciągną się rabaty z hortkami i jeżówkami ) ?

Odnośnie koloru płyt i kamienia- bez kontrastów- w Twoim przypadku postawiałbym na ciemne płyty i nieco jaśniejszy- bądż prawie w tym kolorze co płyty kamień . Przy budowie swojego tarsu nie miałam z tym dylematu bo ja zawsze w ciemność idę

Odnośnie Twojego wiosennego ogrodu- prezentuje sie pieknie

Justynka właśnie nie chodzi o same ŚŚ bo są ładne tylko o powierzchnię korony za jakiś czas. Domek narzędziowy jest tam gdzie wielkie rozplenice. Dlaczego pytasz? Masz na myśli fakt, że drzewko zasłoni widok? W prawym górnym rogu przy wypoczynku ja z kolei mam osobiście zgrzyt dlatego, że bardzo blisko jest orzech i różanka. Patrząc jednak, że zawsze będzie można wysadzić, ciąć kusi aby zaryzykować

Donice zamiast rozmiaru 2x2 zrobimy 1,5x1,5 bo takie duże bardzo dominują.

Mam taki pomysł: zaznaczę jeszcze raz sznurkiem, zrobię a'la donice z kartonu, postawię drzewka i pokażę Wam
Tak wyglądają kolory płt do wyboru z tej mojej serii, ja mam kostkę w miksie.

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 17:07, 24 maj 2023

Do góry
Małymi krokami-Ogród Wioli 16:59, 24 maj 2023

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Pierwsze czosneczki kwitną, uwielbiam je!

Bardziej niż tulipany, na te jestem wkurzona w tym roku ,bo grzyb i wirus je załatwił.
Tulipanów już nie kupuję ,czochy za to tak

Purple Sensation

Powiało luxusem-pieknie
Małymi krokami-Ogród Wioli 16:36, 24 maj 2023

Do góry
Różaneczniki

Koniec
Małymi krokami-Ogród Wioli 16:35, 24 maj 2023

Do góry
Dark Purple... Piękne ,sadzone rok temu

Lilak NN
Małymi krokami-Ogród Wioli 16:32, 24 maj 2023

Do góry
Maj to także czas kwitnienia lilaków miniaturowych i różaneczników

Te pierwsze posadzone przy ścieżce pachną obłędnie
Mega jestem zadowolona , że spod ściany domu wysadziłam różaneczniki - bo przy ścianie słońce je przypalało mimo podlewania i posadziłam lilaki.
One rosną bezproblemowo a podlewane bardzo rzadko.

Palibin

Ogród Muszelki 16:30, 24 maj 2023

Do góry
Dzisiaj, mimo chłodu i deszczu, clematis 'Hoshi-no-flamenco' postanowił otworzyć pierwsze w tym roku kwiaty

Trawiasto liściasty bez thui 16:25, 24 maj 2023

Do góry
Majowe kwitnienia.
Ogród prawie wymarzony … 14:57, 24 maj 2023

Do góry
Dziewczyny kupiłam szałwie w Biedrze . Napisane szałwia- czy ktoś może wie co to za odmiana ??

Trawiasto liściasty bez thui 14:31, 24 maj 2023

Do góry
Trawiasto liściasty bez thui 14:18, 24 maj 2023

Do góry
Rabata żwirowa
Ogrod nad bajorkiem 14:14, 24 maj 2023

Do góry
Zobaczcie, jedyne miejsce gdzie by zmiescila sie Lennei lub Alexandrina to ta polanka, tylko czy ona do lasu mi bedzie pasowac? Tu mam plan na przyszly rok, rosnie tam sobie kilka samosiejek grabowych, sosnowych, drobiazg brzozowe, klon Drummondi i Esk Sunset do przeniesienia

tu widac od sypialni:

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 14:05, 24 maj 2023

Do góry
Po liściach doszedłem, że to są buki.
Ten zielony to prawdopodobnie płaczący buk

Ogród hortensjowo różanecznikowy 13:49, 24 maj 2023

Do góry
Ogród hortensjowo różanecznikowy 13:45, 24 maj 2023

Do góry
Ogrodowe wariacje 12:31, 24 maj 2023

Do góry
mrokasia napisał(a)
Aneta, a wrzuciłabyś jakiś planik tej rozbudowy tarasowej? Albo zdjęcia z osznurkowanym terenem?
A syn ile ma lat? Może skonsultuj temat z nim ?
Jeśli chodzi o żwir i płyty ja bym poszła w średnio szary odcień.

Kasia osznurkuję jeszcze raz bo zdjęte do koszenia Syn ma 13 lat i zapewnia, ze nie ma problemu

Wrzucam plan, tylko tutaj kolorystycznie kostka wygląda na jaśniutką, a zaplanowane płyty ciemne ale kostka nie jest wcale taka jasna. Nie chcę z tego samego koloru bo jest mręgata ale od tego samego producenta w jednolitym kolorze. Dlatego też myślałam o jaśniejszych płytach przy ciemnej kostce. Na drugim zdjęciu widać zgodnie z realnym kolorem. Mężowi najbardziej podobały się płyty w kolorze, który jest najjaśniejszy w tym miksie i do tego szary kamień. Kolor tych płyt w nazwie jest biały i to mnie przeraża ale w rzeczywistości nie jest to biel tylko jasna szarość.

Choroby i szkodniki sosen, sosna - Pinus 12:09, 24 maj 2023

Do góry
Hej, mam dwie sosenki gęstokwiatowe umbraculifera, moje pierwsze w życiu drzewa. Posadzone w maju w zeszłym roku. Niestety kiepsko wyglądają, szczególnie od spodu. Mają aktualnie pożółknięte igły i są dość rzadkie. O ile jedna wypuszcza maleńkie pędy, tak na drugiej za bardzo tego nie widać. Da się im jakoś pomóc czy to jakaś choroba? Na zdjęciach jest akurat ta co sobie trochę lepiej radzi.

Podwórkowa rehabilitacja 11:45, 24 maj 2023

Do góry
Martka napisał(a)
Reniu, piękne kukliki, Guernsey, pomidorlandia, nawet czajnik dostrzegłam Groszek ozdobny czy jadalny?
Piękny czas!

Groszek jadalny
Roślinki i ja dziękujemy
Pan czajnik czerwony postarzał się jeszcze bardziej odkąd przyniosłam go z lasu, bo odpadło mu dno. Dlatego położyłam go na beczułce.

Ogródek Ewy 11:39, 24 maj 2023

Do góry
Sorki za przerwę w mojej aktywności, ale życie potrafi płatać figle....
Obiecuję że wstawie fotki piwoni które lada dzień pokażą swoje kwiatuchy.

Tym czasem potrzebuję pomocy. Na listkach pomidorów pojawiły się takie plamki.
Nie mam pojęcia co powinnam zrobić aby ich nie stracić.

Małymi krokami-Ogród Wioli 11:38, 24 maj 2023

Do góry
Zakwitł pierwszy kwiat Supertuni Bubblegum, chociaż nie pomylony kolor
Podoba mi się ,taka żarówka

Pierwszy kwiat u bodziszka Rozanne, w donicy zawsze najszybciej

Pierwsze kwiatki też na kocimiętce Cat's pajamas , podoba mi się ta miniaturka sadzonki mikro ,bo dzielone wiosną
Kolor kwiatu identyczny jak u kocimiętki Walker's low
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies