Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:39, 19 wrz 2017

Do góry
Ostatnio wykopywałam lilie i takie mam cebulki
chodzi o te lilie

Iwonko cebulki są takie, chcesz je

Liliowo i kolorowo:) 17:01, 19 wrz 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Witaj Danusiuprzeczytałam wątek i przyszłam się przywitać piękny masz ogród, wiele pięknych i kolorowych roślin u Ciebie znalazło miejsce lilie, hortensje, floksy, wrzosy no po prostu cudne, już nie mówiąc o tych pnących różach z wielką chęcią będę do Ciebie zaglądać, pozdrawiam

Miło, że zajrzałas do mnie i zapraszam Spojrzałam, że Bobrowniki i powspominałam sobie troche miłe rodzinne chwile zwązane z tym miejscem Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 10:23, 19 wrz 2017

Do góry
Witaj Danusiuprzeczytałam wątek i przyszłam się przywitać piękny masz ogród, wiele pięknych i kolorowych roślin u Ciebie znalazło miejsce lilie, hortensje, floksy, wrzosy no po prostu cudne, już nie mówiąc o tych pnących różach z wielką chęcią będę do Ciebie zaglądać, pozdrawiam
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:19, 18 wrz 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)
Cofam się i cofam i nie mogę nasycić się Twoim ogrodem. Masz taką różnorodność i przepięknie łączysz ze sobą rośliny. Jak to możliwe że tyle nowych lilii zmieścisz w ogrodzie 80 szt ?
Mój eM też nie ogrodowy, ale jak pomyślę że miałby mi się wtrącać co mam kupić i gdzie posadzić to wolę tak jak jest, najlepiej samej sobie rozporządzać
Dorotko, tyle nowych róż masz w ogrodzie, wszystkie cudnie kwitły i fajnie dobierasz do nich towarzystwo.
Dostałam od Ciebie nasionka Miruny. Czy wysiać je wiosną czy teraz od razu do ziemi?
Naparstnicę i orlika już wysiałam, tak jak mówiłaś porozsiewałam w kilku miejscach, teraz się boję że ich wiosną nie znajdę, albo wypielę.
Piękną masz lilię różową, ma czysty mocny kolor, ja kupiłam sobie w tym roku cebulę różowej i jak zakwitła to mnie rozczarowała, brudny róż.
Lampiony, dekoracje jesienne śliczne, tylko aż mnie zmroziły te jesienne kolory, nie ma rady, idzie jesień .
Wszystkie lilie wsadziłam, w dołek kładłam od 3 do 5 sztuk. Mam nadzieję, że zdążą zakwitnąć, już widać zawiązki pączków.

Od pewnego czasu mój em zrobił się bardziej tolerancyjny i nie wymyśla przy zakupach ogrodowych. Co wcale nie oznacza, że robię je przy nim.
Różyczki ładnie kwitły w lipcu, drugie kwitnienie określam jako nienahalne .
Trochę późno na wysiewanie nasion teraz, ale wysiej trochę maruny w zadołowaną doniczkę. Jak wzejdzie to dobrze, a jak nie wzejdzie teraz to wiosną wysiejesz następną.
Lilie rzeczywiście miały piękny kolor i obłędnie pachniały, obawiam się tylko czy moje nowe lilie też będą pachnące. Taka ilość nawet na podwórku może odurzyć zapachem.
Jesienne dekoracje z lampionów wykorzystane będą do udekorowania sali na 18 ur. syna.

Moja działka. 10:08, 18 wrz 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Nie martw się na zapas, może nie będzie ciepło i wszystko w porządku będzie. Ja też nie lubię sadzić cebulowych...

Kasiu ja wykopałam lilie było ich 200sztuk ale jak sadziłam to płakać mi się chciało,a te male to wyrzuciłam
Ogród z łezką II 09:00, 18 wrz 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
U mnie jak wczoraj zaczęło po południu, koło 17tej, tak końca ani przerwy nawet nie widać...
Plany masz Kasiu zacne

U nas przerwa w opadach

Plany...zaczęte, muszę zrobić, nie ma wyjścia. Ale nie mam ochoty specjalnej. Jeszcze jeżeli o cycka nr 2 chodzi...to spoko, ale rozgrzebię wąską rabatę pod sąsiadami, na którą zupełnie pomysłu nie mam. Najpierw muszę wydobyć lilie, będą kiełkujące wtedy, znowu się trochę zniszczy Tego nie lubię
Moja działka. 06:49, 18 wrz 2017

Do góry
Na działce wsadziłam tulipany,lilie ,oberwałam chore liście z róż i są tylko łodygi.

Rozchodniki pięknie się wybarwiły.

Kwiaty we włosach 21:06, 17 wrz 2017

Do góry
Aurelia to ognik, irgę kiedyś miałam.

Znowu pada, wrzesień deszczowy,nawet nie ma kiedy skosić trawnika, chwastów od zatrzęsienia,rośliny chyba mają dość kąpieli, w nocy padało, rano w miarę, zdążyłam zrobić trochę fotek i powtórka znowu pada, w Opolu festiwal i tam też pada.Bajka znudzona cały dzień spała.

Chopin w towarzystwie lawendy

jeżówki chyba już ostatnie

w dalszym ciągu czekam na lilie, długo im to idzie, może za mało słońca?

Ogród z łezką II 13:33, 17 wrz 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)

Danuś, w pracy mam do nich nr tel. Wiem tylko, że Rybnik i odbiór jest w Jankowicach. Jak chcesz, to Ci jutro dam namiar. Nie wiem, czy mają coś jeszcze oprócz cisów...

Wiosną trochę roboty tam będzie. Trzeba:

-wyznaczyć rabatę i zarys łezki z kamyczkiem, na której ławka będzie

-wysadzić z rabaty pod siatką(czyli następna rabata rozgrzebana będzie, na nią pomysłu zupełnie nie mam) i tam posadzić 6 kulek buksowych

-wysadzić irysy i wszystkie lilie (a sporo tam mam...) z prawej strony, aż do granicy nowej rabaty

-posadzić drzewo

-posadzić dwie hortki (nie wiem jakie), i rozpl. Moudry.

I wtedy zobaczę, czy coś tam jeszcze wejdzie...

Spoko Kasiu, znam ich, to moja zaprzyjazniona szkółka, maja dobry towar i tanio w porownaniu z innymi w okolicy a plany masz duże, zapewne zimą rozplanujesz rabaty Cisy dobrze się przyjmą bo pogoda im sprzyja Pięknie będzie jak cała reszta u Ciebie Pozdrawiam
Ogród z łezką II 13:02, 17 wrz 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale super masz te cisy A w której szkólce mają bydz te cisy co piszesz? Bo ja byłam blisko mnie p.Lis? Ona tez ma piękne hortensje i nie są drogie.
Co tam chcesz jeszcze sadzić? Mam teraz cisowy temat obcykany i kombinuje nad kolejnym parawanem z cisów, one też mają zalete, że nie smieca jak tuje czy sosny. Deszcz dla nowych nasadzen dobry ale moje plany legły Pozdrawiam

Danuś, w pracy mam do nich nr tel. Wiem tylko, że Rybnik i odbiór jest w Jankowicach. Jak chcesz, to Ci jutro dam namiar. Nie wiem, czy mają coś jeszcze oprócz cisów...

Wiosną trochę roboty tam będzie. Trzeba:

-wyznaczyć rabatę i zarys łezki z kamyczkiem, na której ławka będzie

-wysadzić z rabaty pod siatką(czyli następna rabata rozgrzebana będzie, na nią pomysłu zupełnie nie mam) i tam posadzić 6 kulek buksowych

-wysadzić irysy i wszystkie lilie (a sporo tam mam...) z prawej strony, aż do granicy nowej rabaty

-posadzić drzewo

-posadzić dwie hortki (nie wiem jakie), i rozpl. Moudry.

I wtedy zobaczę, czy coś tam jeszcze wejdzie...
Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:15, 16 wrz 2017

Do góry
Za oknem pada i plany popsuło

oczar łapie kolory

a lilie nadal kwitną

Żywopłotki cisowe. 23:01, 15 wrz 2017

Do góry
zoja napisał(a)
też mam takie lilie z cebulkami - od Teściowej
do tej pory nic z nimi nie robiłam - czekałam jak spadną i najwyżej same urosną - ale ja mam ją dwa sezony może teraz czegoś się nauczę

Zoja - to wysiej cebuleczki i przechowaj, jak opadną mogą się zmarnować.
Mój ogródek 19:12, 15 wrz 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Ja tak jak Aurellia lilie obciachałam.
Ale i to ostatnie zdanie też przerabiałam w tym roku.
Tak się zimą nakręciłam , że jak wyszłam w lutym/ marcu to ryłam non stop w ogrodzie, dopiero w sierpniu zwolniłam tempo.
Ale dziewczynki , ja jestem zadowolona , dużo zrobiłam i duże zmiany na lepsze

Tak więc , to nie jest takie złe jak się widzi efekty.
Wszystko zaczyna się w naszych głowach od pomysłu.

I tak będziemy robić w tych ogrodach i tak. To warto zimą przemyśleć i zaplanowac. Ruszyć na wiosnę pełną parą i potem się cieszyć.

U Ciebie widać pomysły
Mój ogródek 19:03, 15 wrz 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Pati też już lilie obciachałam, bo takie brzydkie badyle były ... Super, że miejsce się zrobiło, na wiosnę można coś nowego upchać Ja to już mam tyle pomysłów nowych wiosennych - oby mi przeszły, bo nie wyjdę z ogrodu na wiosnę

To będziemy podziwiać Twoje pomysły
Żywopłotki cisowe. 09:45, 15 wrz 2017

Do góry
też mam takie lilie z cebulkami - od Teściowej
do tej pory nic z nimi nie robiłam - czekałam jak spadną i najwyżej same urosną - ale ja mam ją dwa sezony może teraz czegoś się nauczę
Mój ogródek 21:48, 14 wrz 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Pati też już lilie obciachałam, bo takie brzydkie badyle były ... Super, że miejsce się zrobiło, na wiosnę można coś nowego upchać Ja to już mam tyle pomysłów nowych wiosennych - oby mi przeszły, bo nie wyjdę z ogrodu na wiosnę

Ja tak jak Aurellia lilie obciachałam.
Ale i to ostatnie zdanie też przerabiałam w tym roku.
Tak się zimą nakręciłam , że jak wyszłam w lutym/ marcu to ryłam non stop w ogrodzie, dopiero w sierpniu zwolniłam tempo.
Ale dziewczynki , ja jestem zadowolona , dużo zrobiłam i duże zmiany na lepsze

Tak więc , to nie jest takie złe jak się widzi efekty.
Wszystko zaczyna się w naszych głowach od pomysłu.

I tak będziemy robić w tych ogrodach i tak. To warto zimą przemyśleć i zaplanowac. Ruszyć na wiosnę pełną parą i potem się cieszyć.
Mój ogródek 20:01, 14 wrz 2017

Do góry
W cieniu - zacieniona 22:02, 12 wrz 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
Przygotowałam następną partię tulipanów...jutro wysadzanie.

Przy okazji zakupu ziemi do donic{czas zadołować lilie}wpadła mi w ręce taka mikroskopijna doniczka...dlatego,że ma dwa owocki...dla mnie i dla m.
Szalejesz kochana...
W cieniu - zacieniona 21:52, 12 wrz 2017

Do góry
Przygotowałam następną partię tulipanów...jutro wysadzanie.

Przy okazji zakupu ziemi do donic{czas zadołować lilie}wpadła mi w ręce taka mikroskopijna doniczka...dlatego,że ma dwa owocki...dla mnie i dla m.
Kwiaty we włosach 21:53, 10 wrz 2017

Do góry
Radziu abisyński nie pojawił się , są tylko liście ale nie wiem czy od niego.
Lilie jeszcze mam 2, które mają pąki, czekam na nie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies