Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moja działka na Dębowym Lesie 22:23, 09 wrz 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Czytam o późno kwitnących liliach, ja ostatnie sadziłam 25 VII czyli bardzo późno. Kupiłam w bardzo dobrej cenie lilie drzewiaste. Mam wrażenie, że zdążą zakwitnąć, bo mają już pączki.

Widzisz Dorotko. i w lipcu warto kupić lilie.Jeszcze drzewiaste,Suuper,Na lata pozostaną.
Ciekawa jestem jaką twoja będzie .
Moja jeszcze kwiatek na górze ma

Moje wrzosowisko, wiem juz gdzie powstanie..To na razie początek

Kupiłam nowe cebulki .I nowy kłopot gdzie to posadzić :roll:

Kwiaty we włosach 21:24, 09 wrz 2017

Do góry
petunie samosiejki

lilie jeszcze w pąkach, czekam jaki będą miały kolor

Moja działka na Dębowym Lesie 11:57, 09 wrz 2017

Do góry
Czytam o późno kwitnących liliach, ja ostatnie sadziłam 25 VII czyli bardzo późno. Kupiłam w bardzo dobrej cenie lilie drzewiaste. Mam wrażenie, że zdążą zakwitnąć, bo mają już pączki.
Osiedlowy ogródek 21:57, 07 wrz 2017

Do góry
Lilie były sadzone w lipcu i do teraz kwitną
Ogród Mirelli 20:44, 06 wrz 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
Mirelko Danusia i w listopadzie przesadzala o ile dobrze pamietam a cebule dziewczyn w grudniu sadzily

Na trawach się znie znam jeszcze.Teraz tydzień temu nowe dosadziłam.
A w ubiegłym roku jeszcze lilie i tulipanki sadziłam tuz przed 1 listopada.I wszystko przezyło i zakwitło.
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 19:36, 05 wrz 2017

Do góry
Czerwona hortka Bogdanowa,pamietacie kupił mi na dzień dziecka rok temu-kompletnie zapomniałam ze ma taki kolor hi hi

Lilie

Ogrodowe kreacje 20:21, 04 wrz 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Ja teraz siedzę i dumam nad cebulowymi, gdzie powtykać - jakie rzeczki, wzorki z nich porobić Bo nakupiłam ich tyle, że w końcu na wiosnę zobaczę te rzeczki hmmmm może jak gryzonie nie wyjedzą... bo ostatnio białasek sporo ich przynosił ale może przez to je ograniczył

Ja musze dokupić lilie. Białe i żółte. Dużo!!! Bialasek przydatny co Ty byś bez niego zrobiła
Kwiaty we włosach 14:52, 03 wrz 2017

Do góry
Donia jeszcze mi nie kwitną 2 lilie z ODR, mają pąki, czekam na kolorki.Ja lubię kwitnące, kolorowo to i cieplej i przyjemniej się robi.

Zakątek z fioletową ławeczką 14:20, 03 wrz 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Jedyna ostróżka jaką miałam już dawno przekwitła, teraz u mnie królują budleje, lilie, róże,hortensje i jeżówki,ale już mniej.
U Ciebie widzę clematis od Ani? U mnie jeden kwitnie od Ani Arabella i jeden biedronkowy. A jak się mają róże?

U mnie ostróżki kwitną po raz drugi. Budleje też kwitną, hortensje coś u mnie słabo, jedna to wcale nie kwitnie Clematis od Ani już mi przekwitł. Arabellę kupiłam u nas w szkółce( w tamtym roku) i też jeszcze kwitnie. Jeszcze kwitnie mi powojnik Etoile Violette.
A róże coś też kiepsko, chociaż widzę, że będą jeszcze kwitły.
A jak po spotkaniu klasowym?
Zakątek z fioletową ławeczką 14:08, 03 wrz 2017

Do góry
Jedyna ostróżka jaką miałam już dawno przekwitła, teraz u mnie królują budleje, lilie, róże,hortensje i jeżówki,ale już mniej.
U Ciebie widzę clematis od Ani? U mnie jeden kwitnie od Ani Arabella i jeden biedronkowy. A jak się mają róże?
Ogród w skali mikro cz.II 19:42, 02 wrz 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Śliczne fotki śliczne. Tak się rozgadaliśmy o tych lilia i lotos ach ze normalnie mi się zachciało hihi może kiedyś )))Czytałam troche i powiem Ci ze to nie lada wyczyn żeby zakwitł )))ale Tys juz w bojach przeprawę ona i w przyszłym roku się zisci )))

Jolu no staram się z tymi fotkami , ale i tak jeszcze sto lat upłynie zanim zrobię tak piękne zdjęcia jak Ty
Lilie i lotosy Ci w głowie ?? Koffana..Ty to jeszcze placu a placu mosz, więc fffszytsko przed Tobą za chiny ludowe nie wiem co z tym lotosem , bo zrobiłam już chyba wszytsko co możliwe i dooopa zbita następnym razem chyba Ance jeszcze ziemię łukradnem no bo tam rośnie gadzina i to bez kłopotu i jeszcze kwitnie ..tak ,żeby mnię dobić chyba ńie to ,żebym Anusi nie życzyła, absoluutnie...wręcz przeciwnie -zawsze trzymam kciuki no ale ten mój też mógłby się odrobinkę wysilić
Tu ma być ogród :) 18:31, 02 wrz 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Urodziwe, bardzo, bardzo mi się podoba.

Obawiam się, ze w tym roku ani L. ani B. nie będzie miał cebulek. Coś mi się wydaje.
Zamawiałam lilie, nie było. Dostawca się nie odezwał. Zamawiałam dalie - po 3 m-cach uzyskałam tłumaczenie z kiepskim rokiem dla cebul i bulw.

I mam podejrzenia, że i cebul jesiennych nie będzie w dyskontach.

Oby się jednak Twoje przypuszczenia nie potwierdziły, ale w moich dyskontach dalej cisza.

Dziękuję za pochwałę rabaty.
Kwiaty we włosach 17:47, 01 wrz 2017

Do góry
Perukowiec się rozsiewa? Nawet nie wiedziałam.

Lilie z targów już ci kwitną, moje z targów z dużym opóżnieniem posadziłam i juz chyba nie zakwitną bo ledwo od ziemi je widać.

Rózyczki masz ładne zdrowe, a kanny identyko jak moje
Ptasi gaj 23:24, 30 sie 2017

Do góry
Cynie na szambie

Pierwsze kwitnkenie nie za bardzo tej rozy ciagle burze zniszczyly paczki teraz dopiero zaczyna kwitnac a jaki zapach.

Wczoraj czyscilam oczko z zolknietych lisci lilii bo pozniej gnija i woda metnieje. Woda czysta ale slonce odbija liscie i widok zielonkawy.
Lilie maja jeszcze bardzo duzo pakow kwiatowych w wodzie.
Roslinnosc przy oczku tez juz zołknie.
Ile mi sie ryb namnozylo niedlugo bede miala jak u "malej-mi".

Ostatnia rozyczka pnaca zakupiona w tym roku pierwsze jej kwitnienie dopiero teraz.

Tu ma być ogród :) 16:32, 29 sie 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Urodziwe, bardzo, bardzo mi się podoba.

Obawiam się, ze w tym roku ani L. ani B. nie będzie miał cebulek. Coś mi się wydaje.
Zamawiałam lilie, nie było. Dostawca się nie odezwał. Zamawiałam dalie - po 3 m-cach uzyskałam tłumaczenie z kiepskim rokiem dla cebul i bulw.

I mam podejrzenia, że i cebul jesiennych nie będzie w dyskontach.
Anna i Ogród 14:19, 29 sie 2017

Do góry
Aniu "ścianka" jeżeli będzie widoczna z tak wielu miejsc w ogrodzie i domu jest ważnym elementem. Na tym etapie warto określić jak ogólnie chciałabyś by wyglądała. Czy to ma być rzeźba, dzban, koło, kaskada, donica czy płaska ścianka wodna czy z wylewką (ta nie musi być nowoczesna bo taka raczej do twojego ogrodu nie pasuje, może być taka jak w Rzymskich wakacjach płaskorzeźba - Usta prawdy). To tylko przykłady. Nie bijcie. Każdemu co innego się podoba. I każda z nich potrzebuje innej oprawy roślinnej.

Co do osi widokowych doskonale cię rozumiem. Moim punktem centralnym jest ławka na tarasie gdzie co rano siadam z kawą i okno w kuchni - tu kawę piję jak jest zimno. Z nich muszę mieć widok na rośliny, które lubię i rabaty muszą być ciekawe w określonych porach roku. O tyle mi łatwiej, że mam ulubiony zestaw roślin - róże, hortensje, lilie a na wiosnę tulipany i czosnki i do nich dobieram resztę roślin. Ale do tego wniosku doszłam po kilku latach patrzenia na rabatki i wzdychania, że mi nie pasuje to co widzę. I jak napisałaś o kwitnących kolumnach to teraz rozumiem zamysł. A może tą ścieżkę przeciągnąć na lewą część rabaty jak lubisz wśród roślin spacerować. Element wijącej się ścieżki i przewieszających się roślin często pojawia się w twoich pinach a ta lewa strona jest bardzo duża i trudno się dostać do roślin będzie. Może ta część powinna nawiązywać do prawej i trochę trawnika tam dać? Optycznie zmniejszy to rabatę.
Ogrodowe przygody 22:18, 28 sie 2017

Do góry
Ostatnie lilie ale jakie piękne

coraz więcej tych gości w ogrodzie

jestem bez szans
Moja działka na Dębowym Lesie 08:04, 28 sie 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Nie ma się co smucić Taka jesień też jest piękna

Jeszcze ci lilie kwitną? Co to za odmiana?

Może i tak,
Tak jeszcze takie dwie lilie posadzone pod koniec października mi kwitną.Nazwy ich nie znam.?Kupiłam od sprzedawcy takiego prywatnego,Lilie holenderskie i tyle.

Mieczyki jeszcze

Hibiskus bylinowy

I drugi - ten z ciemnymi liściami co dostałam na imieniny. Jest piękny
Moja działka na Dębowym Lesie 23:14, 27 sie 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ja też się smucę na myśl o nadchodzącej jesieni, zimnie, słocie, szarości itp...

Nie ma się co smucić Taka jesień też jest piękna

Jeszcze ci lilie kwitną? Co to za odmiana?
Wymiana okolice Koła, Konina 21:21, 27 sie 2017

Do góry
Wymienię:
nasiona
-dziwaczki (na 1 foto)
-gailardia (na 2 foto)
-goździki
-goździki kropkowane
-wydmuchrzycę piaskową
-dyni ozdobnej
-turków
-słonecznika jadalnego

sadzonki
-koleus (pokrzywka) 3kolorowy bordowozielony (w doniczkach)
-godziki pierzaste różowe
-rojniki
-rozchodniki okazałe( 1 foto), kaukaskie , kamczackie (3foto)
-floksiki
- floks wiechowaty bird eye
-bluszcz
-hosty ( funkia) w doniczkach
-irysy fiolet i żółty
-słoneczniczek szorstki
-zawciąg
-bukszpany
-bez ciemnyfiolet
-maliny
-truskawki

Mam jeszcze duże ilości
-bulwy dalii
-kłącza pacioercznika -kanna
-juki karolińskie

Kaktusy, które często u mnie kwitną -kilka razy w roku (foto4)
wszystkie te rośliny jak i kaktusy pokazuje na mojej stronie.
Mam też rośliny pokojowe- dużą Monsterę.

Ja poszukuję żurawek marmelade, glitter lub czekam na propozycje
Przyjmę trytomę, pustynniki, jeżówki zielone, trawę molinia variegata, roślin do oczka (lilie wodne, jakaś trawa-tatarak)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies