Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ogród w remoncie 11:40, 16 lis 2018

Do góry
to raczej musi być zawilec kanadyjski. Biały jest i twardy. Mogę Ci wysłać wiosną, tylko się przypomnij. Albo teraz nawet jeszcze

Nie słyszałam o tym że zawilce roznoszą czarna plamistość, tzn tu gdzieś czytałam chyba o jesiennych.
Ogród w remoncie 11:31, 16 lis 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
łobuzice a światło?- serduszki, zawilce gajowe, czosnki niedziwiedzie będziecie w słońcu smażyć?pod śliwy, miedzy cisy możesz dać w cień czosnki czy serduchy. pamiętaj że maja sezonowe liście, do czerwca/lipca tylko ( serduszki czasem dłużej)

zawilce wielkokwiatowe - fajnie.
Może jeszcze dorzucić wielosieczne ( chyba, albo podobne-tez ok 40 cm wys)- one trochę łażą po rabacie, ale kwitna w czerwcu, czyli sporo później- mogę Ci je wysłać, najwyżej wywalisz jak będą się panoszyć

O przepraszam, ja myślałam o świetle, właśnie dlatego te zawilce wielkokwiatowe
Jaki kolor masz tych wielosiecznych? Biały? Jak tak to poproszę
Ogród w remoncie 11:20, 16 lis 2018

Do góry
łobuzice a światło?- serduszki, zawilce gajowe, czosnki niedziwiedzie będziecie w słońcu smażyć?pod śliwy, miedzy cisy możesz dać w cień czosnki czy serduchy. pamiętaj że maja sezonowe liście, do czerwca/lipca tylko ( serduszki czasem dłużej)

zawilce wielkokwiatowe - fajnie.
Może jeszcze dorzucić wielosieczne ( chyba, albo podobne-tez ok 40 cm wys)- one trochę łażą po rabacie, ale kwitna w czerwcu, czyli sporo później- mogę Ci je wysłać, najwyżej wywalisz jak będą się panoszyć

Ogród w remoncie 18:21, 15 lis 2018

Do góry
nie wiem dobrze jak tam z miejscem. Możesz tak spróbować, ale może i więcej się zmieści- 1 jeszcze na dole, tylko ciut w lewo ( 3 kratki w dól i trzy w lewo tak na oko) i jedna bliżej tuj
Ogród w remoncie 18:10, 15 lis 2018

Do góry
magnolia napisał(a)

mnie się wydaje że tak jest zgrabniej narysowane i ułożone, ale w realu będzie trochę wciśnięte, a wyobrażam sobie że te kaliny może by mogły robić za gwiazdy, więc bardziej do przodu i z luzem pomiędzy sobą

O tak Niech robią za gwiazdy
Ogród w remoncie 18:03, 15 lis 2018

Do góry
Anda napisał(a)

Tak mi sie bardziej podoba, ale mam nadzieje, ze Magnolia sie jeszcze odezwie

mnie się wydaje że tak jest zgrabniej narysowane i ułożone, ale w realu będzie trochę wciśnięte, a wyobrażam sobie że te kaliny może by mogły robić za gwiazdy, więc bardziej do przodu i z luzem pomiędzy sobą
Ogród w remoncie 17:59, 15 lis 2018

Do góry
jeszcze luźniej, żeby miedzy nimi był luz- tak jakby nimi powtarzać łuk prawy rabaty, ale swobodnie

Ogród w remoncie 17:58, 15 lis 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Anda, tak?

Tak mi sie bardziej podoba, ale mam nadzieje, ze Magnolia sie jeszcze odezwie

Ogród w remoncie 17:02, 15 lis 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
kurcze, cudne te kaliny
a może jednak pod nie zrobić resztę rabaty?
z drzewami i cisami grają

Mam 5 sztuk jakby co , ale wymiękam, jak to zestawić.
Ogród w remoncie 16:54, 15 lis 2018

Do góry
kurcze, cudne te kaliny
a może jednak pod nie zrobić resztę rabaty?
z drzewami i cisami grają
Ogród w remoncie 16:22, 15 lis 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
po prawej stron jeszcze bym wcisneła 1 anabell, a i po lewej może też by się dało, żeby grubsze były te gromady. Wtedy pewnie ciut po lewej się odsunie SS. Chyba bez kalin....

Czyli nic już nie wciskać między P a śś?
Ogród w remoncie 15:54, 15 lis 2018

Do góry
po prawej stron jeszcze bym wcisneła 1 anabell, a i po lewej może też by się dało, żeby grubsze były te gromady. Wtedy pewnie ciut po lewej się odsunie SS. Chyba bez kalin....

Pszczelarnia 12:13, 15 lis 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
moliniom trochę jest sucho na pisakach. A za to w półcieniu wg mnie dobrze się czuja. Najtwardsze sa jak zwykle bezodmiany, sam gatunek.
Tylko na piasku warto uważać na to, że one wypiją wodę sobie w sąsiadom, szczególnie jak ich więcej jest

Moje molinie rosną z różami i zawilcami wiosennymi, więc sobie raczej nie przeszkadzają za mocno. Róże korzenią się znacznie głębiej. Piasek wymieniam na dobrą ziemię ale wiadomo że to są doraźne jednak działania. W tym roku zdobyłam obornik, niestety świeży. Chcę nim wyściółkować róże i rododendrony ale chyba jeszcze za ciepło. Co sądzisz?

I przyznam że się nie spotkałam z gatunkiem molinii w sprzedaży. O ile np Hakone macra jest dostępna bez problemu, to trzęślicy nie widziałam.
Pszczelarnia 11:59, 15 lis 2018

Do góry
moliniom trochę jest sucho na pisakach. A za to w półcieniu wg mnie dobrze się czuja. Najtwardsze sa jak zwykle bezodmiany, sam gatunek.
Tylko na piasku warto uważać na to, że one wypiją wodę sobie w sąsiadom, szczególnie jak ich więcej jest
Ogród w remoncie 11:34, 15 lis 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
No nie tam, te jeszcze do wyciepania. Podoba mi się ten pomysł. Wtedy śś przy ściance by pasowała. Chyba będzie dobrze.

super!
Ogród w remoncie 11:12, 15 lis 2018

Do góry
nie, nie tam jest świerk
To lepiej trzy sliwy
Ogród w remoncie 11:12, 15 lis 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Nie wiem czy dobrze rozumiem, o taką grupę Ci np chodzi?

tak o to.
To tam jest świerk też, ten o którym była dyskusja?- to może dwie pissardii i świerk zrobią grupkę
Ogród w remoncie 10:58, 15 lis 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
myslę,że na ściankę będzie się patrzyło jako na kompozycję całkiem często... a opcja z pissardii jako grupką?- miejsca na to jest, wypłyci tez ciut optycznie głębię tej rabaty, bardzo głębokiej

Nie wiem czy dobrze rozumiem, o taką grupę Ci np chodzi?
Ogród w remoncie 10:42, 15 lis 2018

Do góry
myslę,że na ściankę będzie się patrzyło jako na kompozycję całkiem często... a opcja z pissardii jako grupką?- miejsca na to jest, wypłyci tez ciut optycznie głębię tej rabaty, bardzo głębokiej
Ogród w remoncie 10:10, 15 lis 2018

Do góry
ale jednak nie jestem tego pewna.
Fajnie by było powtórzy c ten SS przy ściance, ale czy zmiesci sie tam z Pissardii, czy nie za ciasno tam będzie?
Może pissardi razem zestawić, albo nawet trójkę tam zrobić?
a w stronę Ss te kaliny- wtedy mamy głębię rabaty i przejścia spójne.
Ale nie czuję przestrzeni, wielkości do końca
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies