Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 12:48, 23 sie 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
zmiany duże i świetne. Piekne te rozplenice. I ogniskowe miejsce też śliczne, choc faktycznie z żywopłotem będzie odrobinę ładniej

Magnolio ten płot to moja zmora teraz-mam nadzieję, że początkiem września uda się obsadzić choć część ogrodzenia-bez żywopłotu nie ruszę z resztą obsadzeń pod płotem.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:43, 23 sie 2018

Do góry
Ren, to rdest himalajski, odamiany nie jestem pewna, może Firetal
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:41, 23 sie 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Magnolia przepięknie!!!

dziękuję
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:41, 23 sie 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Posiedzieć i pobujać się na tej ławeczce.Rozmarzyłam się...
Piękne, subtelne kadry Magnolko

dziękuję Polinko
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:40, 23 sie 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
to chyba taki tarasik jesli się nie mylę?

Tak, to taras w lasku, prawie gotowy
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 12:33, 23 sie 2018

Do góry
zmiany duże i świetne. Piekne te rozplenice. I ogniskowe miejsce też śliczne, choc faktycznie z żywopłotem będzie odrobinę ładniej
Okno na ogród 00:06, 23 sie 2018

Do góry
HannaR napisał(a)
Tak wyglądają obie rabaty. Nie wiem dlaczego, ale ta po prawej nie pasuje mi do tej po lewej. Hortensje na 100 % wyrzucam stąd na wiosnę. Co zostawić? Co dosadzić? Nie wiem.

Haniu, to zdjęcie bardzo dobre do analizy. Dziewczyny mają rację, aby powtórzyć hakone, bergenię - ta twoja ma piękne okrągłe liście. Do tego trawki niskie, wysokie mogą być też.
Problem w tym, ze to co ci się podoba - ma kształt nieregularny i chyba w tym jest siłą, a rabata lewej już nie. Obie rabaty tematycznie powinny mieć te same nasadzenia, powtórzone roślinki i tą nieregularność, która sprawia, że przenikające się faktury wzorów liści i różne odcienie zieleni zachwycają. A jak nieregularność, to na rabacie podokiennej koniecznie ją powtórzyć. I nie może być symetrycznie względem rabaty garażowej, bo to by było zbyt oczywiste.

Pomysł magnolii niby ok. Ale powiedz mi, ile ty masz tam miejsca?
Czytam, ze Magnolia Gold Star osiąga 2-3 metry wysokości, nie wiem, coz jej szerokością, ale ze zdjęć wygląda, ze podobnie i ma płytki system korzeniowy, nie lubi grzebania w korzeniach... A na tej rabacie, jak podsadzisz np. trawkami, to za 3 lata będziesz tam grzebać. I czy ona już jest posadzona? Bo nie lubi przesadzania. A tak swoją drogą, dziękuję za jej nazwę, spodobała mi się. Tylko kurcze z tym miejscem problem Może trzmieliny na pniu dać? Np. dwie na różnej wysokości, potem dopełnić innymi nasadzeniami w masie, ale nieregularnie. Pomysł Toszki z zakończeniem rabaty fajny

Ps. Zazdroszczę ci rabaty garażowej
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:00, 22 sie 2018

Do góry
Magnolia przepięknie!!!
Typografia ogrodu 21:47, 22 sie 2018

Do góry
magnolia napisał(a)

Fajnie, że doszłyśmy do czegoś spójnego i mało elementowego, czystego.
Czy będą potrzebne do tego drzewa, zobaczysz w praniu
Dzięki za miłe słowa.
Ale Ty i beze mnie sobie radzisz świetnie.
Wrzuciłam kilka fotek u Gosi od siebie, jak masz chwilkę ,zajrzyj
staram się ale wiesz, ze czasami inna perspektywa (doświadczona tym bardziej) się przydaje. Ja tylko na czuja działam
fotki widziałam i już na fb podziwiałam. ogród zarasta i tajemniczy coraz bardziej się robi
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:32, 22 sie 2018

Do góry
magnolia napisał(a)

Martuś, jaki to rdest? I jak masz zrobioną tą drewnianą ścieżkę?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:22, 22 sie 2018

Do góry
magnolia napisał(a)

Posiedzieć i pobujać się na tej ławeczce.Rozmarzyłam się...
Piękne, subtelne kadry Magnolko
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:21, 22 sie 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
to żurawka owłosiona Autumn Bridge- to chyba ta odmiana- chorowałam na nią ze trzy lata. Mam i zachwycam się

Śliczna
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:14, 22 sie 2018

Do góry
to żurawka owłosiona Autumn Bridge- to chyba ta odmiana- chorowałam na nią ze trzy lata. Mam i zachwycam się
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:10, 22 sie 2018

Do góry
magnolia napisał(a)

Co to za roślinka kwitnąca na biało? Jakie liriope rozrośnięte,wooow
Typografia ogrodu 21:00, 22 sie 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)

podwójny cis też fajny. czy lepiej czuje to nie wiem
dzięki Marta za Twoje oko i czas. Gdy się pojawiasz inni milkną - oniesmieleni buziaki

Fajnie, że doszłyśmy do czegoś spójnego i mało elementowego, czystego.
Czy będą potrzebne do tego drzewa, zobaczysz w praniu
Dzięki za miłe słowa.
Ale Ty i beze mnie sobie radzisz świetnie.
Wrzuciłam kilka fotek u Gosi od siebie, jak masz chwilkę ,zajrzyj
Typografia ogrodu 20:37, 22 sie 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
Ty to widzisz na miejscu, czujesz lepiej, więc słuchaj siebie.
Tak jest ładnie, pod warunkiem, że ta ławka i cisy nie znikną.
Może dać ten cis szeroki, podwójny, a ławkę w pierwszym rzędzie cisowym, żeby było mocno?
Reszta jak piszesz, z sesleria nawet fajniej, bo z nią mniej się dzieje, a tu powinno się mało dziać.
A w przyszłości, jeśli będzie za słabo całość działać, zawsze w to można dodać drzewa

podwójny cis też fajny. czy lepiej czuje to nie wiem
dzięki Marta za Twoje oko i czas. Gdy się pojawiasz inni milkną - oniesmieleni buziaki
Typografia ogrodu 20:30, 22 sie 2018

Do góry
Ty to widzisz na miejscu, czujesz lepiej, więc słuchaj siebie.
Tak jest ładnie, pod warunkiem, że ta ławka i cisy nie znikną.
Może dać ten cis szeroki, podwójny, a ławkę w pierwszym rzędzie cisowym, żeby było mocno?
Reszta jak piszesz, z sesleria nawet fajniej, bo z nią mniej się dzieje, a tu powinno się mało dziać.
A w przyszłości, jeśli będzie za słabo całość działać, zawsze w to można dodać drzewa
Typografia ogrodu 20:19, 22 sie 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
a ja się właśnie boję że cokolwiek tam posadzisz, zniknie.
Nie wiem dlaczego, może jakoś źle widzę to miejsce

Irga, rozchodnik gdzieniegdzie brzmi dobrze.
no własnie tam jest tyle wszystkiego: bardzo :tłusta grabowa, skarpa i stare lipy, że własnie mi się wydaje, że cos bardzo neutralnego tam byc powinno.
Może tak: żółte to ławka - na osi, pod lipami, jakaś kostka? na jej poziomie cis ale jedynie zrównany z ławką, dywan z irgi, a niej pojedyńcze chyba seslerie jednak (bo mam je w podjeździe a rozchdniki mam tylko na tyłach) i swobodnie rzucone kamienie na dojście?
Typografia ogrodu 20:12, 22 sie 2018

Do góry
a dwa- trzy graby zwykłe, swobodne?
Typografia ogrodu 20:11, 22 sie 2018

Do góry
a ja się właśnie boję że cokolwiek tam posadzisz, zniknie.
Nie wiem dlaczego, może jakoś źle widzę to miejsce

Irga, rozchodnik gdzieniegdzie brzmi dobrze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies