Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

U Agi - czyli słońce i piach 12:08, 04 mar 2016

Do góry
Wczorajsze zakupy w Tesco
Hortensjada 12:06, 04 mar 2016

Do góry
I jeszcze dzisiejszy Phantom

Część za pierwszym oczkiem, część za drugim, trochę trzeba kombinować, żeby nadać lekko kopulasty kształt ( nie zawsze znajdziemy oczka tam gdzie byśmy chcieli )
Serdecznie pozdrawiam i szykuję się do pracy
Mój ogród pod górkę... 12:00, 04 mar 2016

Do góry
Hortensjada 12:00, 04 mar 2016

Do góry
A co zrobić z takimi "zdobyczami" z wyprzedaży ( kupiłam, bo to rzadka odmiana)

Niżej się nie dało Ale to jedyny sposób , żeby naprawić kształt krzewu
Mój ogród pod górkę... 11:58, 04 mar 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
tam Ci jakieś drzewa chorowały może w ich miejsce

No, moje trzy buczki pod betoniakiem miały zdobniczkę, ale żyją
Cis - Taxus 11:58, 04 mar 2016

Do góry
Teraz to po prostu przeciągnij sznurek, żeby poziom był, albo po płocie wyznacz i utnij tylko poziomo, żeby równa linia była. Mnie się nie udało równo bo ręka się trzęsie, ale widzisz o co mi chodzi.
Użyj nożyc szpalerowych do żywopłotów. Każdego z osobna się nie tnie w tym przypadku
Tylko końcówki na wyrównanie linii.

Mój ogród pod górkę... 11:57, 04 mar 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

tylko z tej perspektywy to widze miejsce tylko w miejscu od śliw do brzozy

Jakoś mało fot mam tego miejsca, ale znalazłam od brzozy w dół do muru

Brzoza Long Trunk jest mniej więcej w połowie
Hortensjada 11:56, 04 mar 2016

Do góry
A co do młodziutkich roślinek -
Te dwa pędy ( trochę przysypane korą u podstawy ) to moja własnoręcznie ukorzeniona w zeszłym roku Sweet Summer

Nie ma co się patyczkować- po przycięciu wygląda tak

Podobnie Early Sensation
Przed

Hortensjada 11:49, 04 mar 2016

Do góry
Postaram się zbiorczo odpowiedzieć na zadanie pytania, pogoda dzisiaj piękna, idę do pracy na popołudnie, więc od rana latałam z sekatorem.
Skończona rabata przed bramą, wszystko przycięte i wygrabione
Dzisiejszy początek

Efekt końcowy
U Agi - czyli słońce i piach 11:44, 04 mar 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Wiem, właśnie byłam wczoraj i też wóżka nie wzięłam
Co środę jestem, bo na córcię czekam jak skończy szkołę muzyczną. Za tydzień mus coś kupić

Bez wózka ale to przytargałam porzeczki czarna i czerwona

Odmiany

Ogród prawie romantyczny 11:13, 04 mar 2016

Do góry
Dzisiaj od rana straszna mgła. Czasami przebłyski słońca, które kuszą, by wyjść do ogrodu. Niestety, w moim przypadku to na razie niemożliwe. Ogród mogę oglądać z okna i tyle. Ale jak przy tym smakuje poranna kawa

Wszystkim zaglądającym życzę miłego dnia

Zdjęcia z ubiegłego sezonu, ale już niedługo będą u nas podobne widoki

Ogród z pergolą 11:05, 04 mar 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
A teraz o reszcie, nie wiem Aniu już co z której strony chcesz.
Po lewej patrząc na rysunek chcesz różyczki na obeliskach i co w plecach?
Po prawej dumasz nad czymś?
Na wprost chcesz brzózki? Na tle serbów? Ja bym brała doorenbosy bo są piękne. Brzozę możesz ciąć, ja mam formowane na parasolki i nic im nie dolega Pod nimi tak jak planowałaś derenie, będę łądnie wygladać z czerwonymi gałązkami. Poza tym nie będą Cię razić listki jesienią gdy spadną pod krzaczki. Na wypięlęgnowanych bukszpanach drażniłoby Cię pewnie nieustannie jesienią Potem możesz sobie dosadzać na tą rabatę to co Ci się spodoba.
Najważniejsze są ramy ogrodu

Rabaty ja bym wyprostowałam. Ulga w koszeniu, robisz tylko kancik i jedziesz kosiarką. Ale to ja, a Ty zrobisz jak Ci się spodoba

a gdzie mają być graby fastigiata? z różyczkami?

Agata

na dole wokół tarasu będą róże, po lewo moja różanka w plecach z lo na obeliskach i chyba trzcinnikami kf. po prawo skarpy obsadzone the fairy i swany.
na środku widać dwie rabaty srodkowe z kólkami, tam myslałam obeliski z lo w lawendzie
potem są rabaty boczne jeszcze bez konkretnego planu na nasadzenia i w nich po dwa drzewa. ja bym chciała dać na obi szpalery hortensji i w nogach pokombinować ale dziewczyny pewnie słusznie mi tu radzą że bedzie nudno..
i dalej dwie rabaty po bokach altany, na ktorejs z nich myslałam o zagajniku brzozowym właśnie z tymi dereniami itd na tle serbów tak jak piszesz
plan na graby jest na froncie, nie widac go na rysunku
Szmaragdowy Zakątek 10:55, 04 mar 2016

Do góry
Mam chwilkę czasu, to wklejam przysłowie na dziś:
Dzień Świętego Kazimierza resztki zimy uśmierza.

I obowiązkowo licznik wiosenny…

Oj coś czuję, że wszyscy podziałamy ogródkowo w ten weekend...!!!!!!
Mój ogród pod górkę... 10:54, 04 mar 2016

Do góry
Tak sobie kombinuję, żeby dać tu wzdłuż płotu 3 dęby błotne Green Dwarf i 3 Amanogawy, ale muszę pomierzyć, czy mi tyle wlezie?
Co wy na to? Proszę o opinie

A tu szerszy plan

18 metrów tarasowych zmartwień 10:53, 04 mar 2016

Do góry
Witajcie,

gdy 2 lata temu kupowałam mieszkanie decydującym kryterium było dla mnie ostatnie piętro, wystawa południowa i duży balkon. Marzenia spełniłam - mieszkanie wykończyłam, zamieszkałam w nim i... zza okien spozieram na pusty, brzydki 18metrowy taras (długość 8m, szerokość 2m20cm).

Nigdy nie znałam się na roślinach, nigdy ich też nie uprawiałam, ale kupując mieszkanie wydawało mi się (O zgrozo!), że jakoś sobie poradzę i uda mi się stworzyć zieloną oazę. Trochę się przeliczyłam i dlatego z podkulonym ogonem przychodzę do Was zasięgnąć rady.

Kiedyś Danusia wklejała tu piękną realizację balkonu całego zarośniętego krzewami i drzewkami. To od niej wszystko w mojej głowie się zaczęło...

Przechodząc do rzeczy, elewacja mojego bloku ma odcień 'łososiowy', który zupełnie mi nie leży, nie pasuje do mieszkania (jest urządzone w stylu skandynawskim, z dużą ilością białego) i powoduje, że nie umiem nic wymyśleć
Dodatkowo spora część balkonu pokryta jest papą, którą muszę ukryć przed oczami (myślałam o położeniu desek kompozytowych).
Zaznaczę jeszcze, że mieszkanie będzie mi służyć max 5 lat stąd nie chcę używać materiałów z najwyższej półki.

Marzy mi się żywa trawa, dużo zieleni, miejsce na 4osobowy stolik z krzesłami i jakieś zadaszenie (np. w formie markizy). Czy ktoś pomógłby mi ruszyć z miejsca i zainspirować do zmian?

Zmiany zmiany zmiany 10:41, 04 mar 2016

Do góry
agnieszka_baklarz napisał(a)
Nowość odpoczynkowa

Najpierw psy stróżujące

A potem to czego pilnują

Zazdroszczę pięknego miejsca do odpoczynku, dlatego zaznaczam.
Małymi kroczkami do celu... 10:25, 04 mar 2016

Do góry
Przycielam na razie jedna hortensje Limelight, patyczki oczywiście wykorzystałam mam je zostawić w ogrodzie,czy wziąść do domu?

A tutaj tawuły, może akurat się ukorzenia

Małymi kroczkami do celu... 10:20, 04 mar 2016

Do góry
Dominiczko patrzyłam teraz i myślę,że spokojnie zmieszczą się tam tujki hortensje i trawki - na pewno nie rzędami, ale naprzemiennie. Nie wiem czy się nie pospieszylam, ale wzięłam od teściowej gałązki bukszpanow i zrobiłam z nich obwódkę. Tam, gdzie kamienie byłyby tujki.

Wiejski ogródek-plany 10:11, 04 mar 2016

Do góry
ZielonaKasia napisał(a)

nie napisałam, domek świetny, ale pracy przed Wami.... jeszcze duuużo.
Ja mieszkam 3 lata i jeszcze góry nie zrobiłam. Wszyscy na dole, no ale na razie dzieciaki małe wiec może to i dobrze.
W tym roku mamy zamiar zacząć działać na górze. Góra będzie tylko dla NAS z mężem hahah
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 09:59, 04 mar 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
i jeszcze musze Wam pokazac co dzis wykombinowalam z dziecmi. Zrobulismy wiosenne dekoracje, bo nam te zimowe juz zbrzydly ale pogoda nas troche wykiwala i teraz nasze okno wyglada tak

Wowo jaki bajer - muszę małej pokazać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies