Kolumnowe- to jest jakiś pomysł, ale też zastanawiam się, czy byłoby spójnie.
Korci mnie też ta magnolia gold star. Przeczytałam, że ma wyprostowany pokrój i dorasta do 3 m. Stanowisko słoneczne lub półcieniste - tam takie by miała. Mam o czym myśleć przez zimę.
Rabatka wjazdowa cały czas dobrze wygląda. Na wiosnę spróbuję ją powielić po drugiej stronie wjazdu i zobaczymy, co z tego wyjdzie.
ale cudnyyy i jakie długie nogiii haa super mieszkaniec ogrodu cudowne widoczki masz i magnolia ślicznie się przebarwia chyba dla tego że nazwa z nieba buuuziam
Zana - Anula, słoneczne stanowiska to zalety młodych ogrodów. W moim starym tylko lipa złota i magnolia.
Zresztą zauważam i w obecnym strefę cienia, drzewa podrosły. Wreszcie mogłam przenieść hosty, hortensje ogrodowe.
Niech rozjaśnia strefę cienia
O popatrz, a moja magnolia wcale się nie przebarwia, tylko zielone ,a potem zlatują i tyle.
Pieńki jak fajnie wyglądają.Tak artystycznie.No i woda dopełnia całego magicznego uroku
Molinie to te w tyle a są jeszcze evergoldy i hakonki no i rozplenice. Wiosną sadziłam tulipany ale w tym roku juz nie posadziłam bo potem mnie ich liście denerwuja. Tam wiosna kwitnie biała magnolia Balerina i dwie biale azalie japońskie a w tyle są dwie pomarańczowe wielkokwiatowe azaalie, wiec myślę ze to dosyc.
Właśnie o wielopniowym myślałam, a nawet o lilaku - jaki jest po prawej stronie. (Tak naprawdę to na wprost tego miejsca - czyli po przekątnej w stosunku do istniejącego lilaka) jest też nowy mały lilak podsadzony molinią variegata.
A magnolia golden star? No mam taką do przesadzenia, bo rośnie w jeszcze większym cieniu i nie wiem co z nią zrobić. Nie pasowałaby tam?