Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogrodnik mimo woli 09:05, 10 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)
Dziś walczyłam z wieloma rzeczami na raz.... głównie to biłam kilometry po ogrdzie.... wszystko po trochu, bo gdzie nei spojrzeć to coś pilnego..w rezultacie truskawek i poziomek nie pozbierałam..... były już przejżałe..po tym deszczu już nic z nich nie bedzie...tylko zgniją....
Ale za to z grubsza wytyczony plac pod oczko wodne i złapany poziom..a raczej to juz prawie stawik... wybieramy żyną ziemię aby rozplantować ją w miejscu nowego trawnika... to nasza młodzież do pomocy robi..i mieszają ziemie do rabaty z rh.... w miedzy czasie jazda po kamienie...
A to plac pod oko wodne..

Chemy zrobić też trawnik pod katalpą, bo nigdzie mnei tak jego brak nie drazni jak własnie pod nią..... niedługo zrobi siękwitnąca, liscie ma cudniaste..i ten dół... od razu z tego widoku ma się dół psychiczny.... W zwiazku z tym M musi powykańczać instalację nawadniajacą w tym rejonie...... i jest wielki ZONG...... gdzieś instalacja nie jest szczelna.... tylko gdzie????? Trawnik zrobiony..i szukaj wiatru w polu..M poczekał, aż wody sie dużo wyleje i w miejscu przecieków.... trawnik chodził jak materac..... Okazało się, że pomocnicy nie potrafia nawet połączyć jak trzeba dwóch rur.... gość po instalacjach hydraulicznych........... porażka.... Na 5 złaczek... 3 skręcone żle..... i weż sobie fahcowca do pomocy.... grrrrr I było kopanie dziury w trawniku.... i walka ze skręcaniem..... pół dnia poszło.... oczywiście walka w deszczu... i w śliskiej glinie... w dole z wodą...

[

Ania ale plany!! Już się doczekać nie mogę, bo znając Twój rozmach to zamiast oczka wodnego staw Ci wyjdzie A taki M to skarb!!! A rabata na rh mistrzowska, pewnie teraz rozpędu nabiora.
Ogrodnik mimo woli 08:54, 10 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)

Ania i Aldonka znów razem ... pozdrawiam

Aldonka gotowa na wyjazd do Zdolnych Dziewczyna Z Dolnego Śląska... tak, że jakby co jesteśmy już 3 Pasowała by jeszce nam czwarta do kompletu lub czwarty do kompletu...oczywiście dalej do ostaniej chwili będzie siewazył los czy wyrobiesiez robotą na wyjazd czy nie....ale przygotowania na wszelki wypadek robię

No to czekamy na czwórkę do kompletu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:45, 10 cze 2012

Do góry
Róże mnie zachwyciły!
Dolina Tęczy 08:28, 10 cze 2012

Do góry
Marta też jestem ciekawa co z cisem. Mój wyglada podobnie, ale myślalam że zmieni przemarźnięte stare igiełki....
Ogród w Holandii 02:15, 10 cze 2012

Do góry
Agata bukszpany rewelacja a w ogrodzie chyba jeszcze lepiej wyglądają!!!!
Hosty niesamowite, nie przypuszczałam że jest tyle odmian!!! Mi sie już wszystkie pomieszaly...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 02:07, 10 cze 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)

O właśnie zobaczyłam, źe mialam 4444 post

Marzena, w Twoim przypadku to był ułamek sekundy

Przyczepa kory poszła między rośliny i już tyle chwaściorów nie ma, to sobie mogę posiedzieć trochę na forum

Kiedyś będzie tu pięknie ... 02:07, 10 cze 2012

Do góry
Lena napisał(a)
[
W projekcie miala być w tym miejscu różą szczepiona w skarpecie bukszpanowej a doookoła lawenda. Stwierdziłam jednak, źe roża będzie brzydko zimą wyglądać lub wymarźnie a ja te kulki bukszpanowe przez cały rok przez okno oglądam A lawenda poszła do środka a nie po zewnętrznej bo czesto wymarza i nie chciałam aby szpeciła suchymi badylami. I mam racje, bo teraz to co brzydkie nie widać, a nad bukszpanami tylko delikatne kwiatki się unoszą ...

Absolutnie się z Tobą zgadzam - ulepszyłaś projekt
Ja już z róż piennych się wyleczyłam - wcześniej czy póżniej i tak przemarzną - no można by w donicy ...
Mam podobną rabatę - bukszpany a w środku lawenda ale u mnie wsjo jeszcze malutkie
Chcem jeszcze dodać że zbyt skromna jesteś mówiąc że pustkowie masz na rabatach - masz wypasiony,piękny ogród Gratulejszyn

Lenko naprawdę wszystkie rośliny są jeszcze male. Tylko byliny i bukszpany przeniesione ze starego ogrodu nadają trochę wyglądu ogrodowi
Kiedyś będzie tu pięknie ... 02:05, 10 cze 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
...mnie też zachwyca ten... mały na nóżce

Taki nieśmiały
Kiedyś będzie tu pięknie ... 02:04, 10 cze 2012

Do góry
stychaz napisał(a)
Marzenko a te cudne kulki na pniach też kupowałaś na plantacji bukszpanowej czy w innym miejscu?

Nie te kulki bukszpanowe na nóżkach przy tarasie południowym kupione przed laty u Kulasa. A jedna na nóżce wyhodowana własnymi ręcami
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 02:03, 10 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Ewa, Lena - pozdrawiam

Pochwalę się, co udało sie nam dziś zrobić, a udało się duuużo
Posadziliśmy rośliny w kole żwirowym - marna kopia Danusiowej rabatki z "Ogrodu przy rezydencji" (moja miłość od pierwszego wejrzenia ) Jeszcze kancik do poprawki, kulki do ponownego wykulkowania i mnóstwo roślin do dosadzenia za kołem, ale początek już jest

Kulki bukszpanowe posadzone na rabacie z wiśniami umbraculifera:

Lawendy jeszcze nie rozstawione, no i trawek niet

Aga jaka marna kopia? Jest pięknie, kulki porozrzucane artystycznie!!! brawo ogród dostał klasę!!!
Zakupy przez internet 09:20, 09 cze 2012

Do góry
Linka napisał(a)
Kroton kazał sobie odesłac rośliny dobrze zapakowane na mój koszt............ i tu sie glowię bo po pierwsze wczoraj święto a dziś bylam w pracy i nie mialam czasu biegacH po pocztach czy kurierach, czas płynie i na korzyść roślin to nie idzie, a po drugie już raz placiłam 24 za przesyłkę, teraz za kolejną i bede ok. 50 zł w plecy a roslin zero, więc chyba zostawię te miskanty u siebie to przynajmniej drogo bo drogo ale coś mi zostanie. Ja poszukiwalam na allegro i w innych sklepach internetowych variegatusów i chciałam połaczyć zakup z innymi a dlatego padło na Krotona. Na allegro nie bylo ani sztuki, Mariusz Surowiński ma tylko jedną sztukę.

Nie mają żadnych podstaw do tego aby Cię obciążać za przesyłkę!!!
zamawianie u nich to loteria, raz przyślą fajny towar a potem porażka albo się szt nie zgadzają albo gatunki.... tak samo mialam z Futuregardens, teraz doszły do tego trawy od Mariusza ....

Napradę musimy zrobić ranking sklepów internetowych!!!
Ogród Leny. 09:11, 09 cze 2012

Do góry
Lenka mamy niedosyt z pisma obrazkowego !!! Piekne rośliny i piękne zdjęcia!!!
O....! 09:02, 09 cze 2012

Do góry
Nowy awatarek radosny i pogodny!!! A zdjęcia co tu pisać jak zwykle śliczne
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:39, 09 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Akcent na szyi od Irenki z Miłkowa Dziękuję za komplementy To miłe bardzo. Dziś Euro 2012 mi przeszkodziło no i deszczyk popołudniowy w nasadzeniach na hidcotowej (naparstnice i krwawnik) a między kule zakupiłam Hakonechloa macra "All Gold" - ślicznie żółte są Jutro fotki, bo dziś za mokro było.

Odnalazł się mój zgubiony telefon. Bez baterii, ale dokupiłam i działa. Było ogłoszenie na słupie: "Znaleziono telefon"

Podlałam róże magiczną siłą.

Ta nasza Irenka to jednak jak dobra wróżka Danusiu pięknie wyglądasz z takim kolorem przy twarzy!!!!
Danusiu świetnie, źe telefon się znalazł !!!
Ja kiedyś zgubiłam kluczyki od samochodu w mieście a auto stalo na parkingu pod firmą... Też się znalazły ale to ja oblepiłam okolice ogłoszeniami
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 00:32, 09 cze 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Irenko, nie da rady, mam zadyszke i kolke i wciaz nie nadazam
Piekna lawenda u Ciebie, szok.

Co do trawek, zapraszam do mnie - inwentaryzacje zobilam

A tak na marginesie to na Was 2 az 20 kotletow smazysz??? Taka szczupla jestes, ale czytam, ze mozesz zjesc

Bociek nie prowokuj bo Ci simetikon zaserwuję Nazwy handlowej nie podam aby nie było kryptoreklamy
Irenka sobie wzięła głeboko do serca nasze prośby i leciutko zwolniła
Miniaturowy ogródek 00:26, 09 cze 2012

Do góry
Sprawdziłam w kalendarzu byłam u Ciebie 17 maja ale trochę już ze zdjęciami podgoniłaś
w Laurce się zakochałam Ale z Tobą i Anulą świetnie się gadalo co mi zrobiłyście, że taką minę mialam???
A przyszła sobota wchodzi w grę bo M bilet na mecz dostał i jesteśmy uziemnieni.... tzn ja bo on uskrzydlony
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 00:19, 09 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Agnieszko przewertowałam twój wątek i podziwiam za konsekwencje . ty się nie poddajesz tym kwiotuszkom , tylko pilnujesz kreseczek w ogrodzie . trawki jeżeli nie znajdziesz na giełdzie to polecam sklep naszego Mariusza Surowińskiego . kupowałam u niego i jest Ok.

Ostatnio parę osób skarżyło się na trawki od Mariusza, ale on przynajmniej "swój" Tylko tych trawek, które sobie upatrzyłam chwilowo nie ma
A kwiatuszki kuszą mnie bardzo, ale dużo z nimi zachodu, a ja i tak nie wyrabiam

Ktoś polecał trawki.pl
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 00:16, 09 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Aga, w wiekszosci kupuje wlasnie w necie Chyba, ze akurat mi sie trafi cos w ogrodniczym, ale to rzadko sie zdarza... W necie ryzyko, ale jak nie ma na zywo to trzeba sobie jakos radzic

Coś czuję, że jeśli chodzi o trawki nie będę miała wyjścia - będzie internet... Chyba że..... jednak zdecyduję się na tę carex morrowi Variegata... ładne sadzonki po 6zł, dostępne 12szt..... Tylko kurczę wciąż się waham, czy ona nie będzie za niska...?

Niska niska max 30 cm, u mnie w drugim roku ma 15-20 cm... Tyle że zimozielona i to jej plus... Bo to nie trawa
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 00:13, 09 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Moje dzisiejsze zakupy, oczywiście brakło czasu na zrobienie zdjęć za widnego, a po ciemku średnio widać, więc będę podpowiadać Buk Rohan Obelisk

Żurawki Lime Marmelade

Lawenda w malusich doniczkach i czerwone żurawki (nazwy nie pamiętam, ale do uprawy na słońcu )

Nie udało się kupić żadnych trawek na rabatę bukszpanowo-lawendową Holcus mollis było całe 2 szt., dużo carex evergold i silver sceptre (ale one mi nie pasują)... Spodobała mi się carex morrowi Variegata - nie tak żółta jak evergold (bardziej kremowo białe paski na liściach) - tylko czy będzie pasowała??? I czy trawki wys.max. 30cm nie będą za niskie do tych dużych kul bukszpanowych? Może jednak rozplenice?
Podpowiedzcie plissss, bo jutro może jeszcze uda się coś kupić...

Carexy morovi rosną u mnie ale wyłacznie jako obwódka rabaty. Bociek dobrze radzi aby kupić tę hakonechloa, ale do lawendy i bukszpanów to raczej nie żółtą

Gdzie te zakupy kupiłaś??! I po ile buk, bo muszę takiego ustrzelić a u mnie na wsi za 185 zł i za 650 zl widziałam...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 00:09, 09 cze 2012

Do góry
grapaka napisał(a)
Rabatka z lawendami i bukszpanami cacy

Grapaka widziałam, że u Ciebie prawdziwa rewolucja Zaglądaj czasami i kopiuj fragmenty, które ci się podobają. Ja mam ten komfort, źe mi architekt zaprojektowała ogród a teraz sobie go troszeczkę modyfikuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies