Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 22:45, 08 cze 2012

noemi napisał(a)
pan z trawami stoi po wiatą gdzieś w trzecim rzędzie ... poznasz go po tym, że ma dużo host ... a na "regałach" ma trawki ... to powodzenia jutro

Dzięki, będzie mi potrzebne
coli 22:52, 08 cze 2012

Piękne zakupy, szczególnie buk. Też dziś polowałam na żółte żurawki, ale nie było, więc kupiłam tylko shanghai.
Wieloszka 22:58, 08 cze 2012

Były jeszcze żurawki electra - też bardzo mi się spodobały, takie słoneczno-żółte, ale cena wysoka, więc innym razem...
alinak 23:01, 08 cze 2012

Agnieszko przewertowałam twój wątek i podziwiam za konsekwencje . ty się nie poddajesz tym kwiotuszkom , tylko pilnujesz kreseczek w ogrodzie .
Wieloszka 23:09, 08 cze 2012

alinak napisał(a)
Agnieszko przewertowałam twój wątek i podziwiam za konsekwencje . ty się nie poddajesz tym kwiotuszkom , tylko pilnujesz kreseczek w ogrodzie
A kwiatuszki kuszą mnie bardzo, ale dużo z nimi zachodu, a ja i tak nie wyrabiam
noemi 23:27, 08 cze 2012

Dobrze, że się skusiłaś na żurawki , za rok nie będę się z nimi tak cackała ... zetnę im wszystkie stare liście , a nie pojedyncze sztuki , bo pięknie odbijają i nic im się nie dzieje , a te stare co zostawiłam i tak uschły ...
marzena 23:30, 08 cze 2012

Wieloszka, no bardzo fajne zakupy i takie świetne kolorystycznie
Madzenka 00:13, 09 cze 2012

Wieloszka napisał(a)
Moje dzisiejsze zakupy, oczywiście brakło czasu na zrobienie zdjęć za widnego, a po ciemku średnio widać, więc będę podpowiadać Buk Rohan Obelisk

Żurawki Lime Marmelade

Lawenda w malusich doniczkach i czerwone żurawki (nazwy nie pamiętam, ale do uprawy na słońcu )

Nie udało się kupić żadnych trawek na rabatę bukszpanowo-lawendową Holcus mollis było całe 2 szt., dużo carex evergold i silver sceptre (ale one mi nie pasują)... Spodobała mi się carex morrowi Variegata - nie tak żółta jak evergold (bardziej kremowo białe paski na liściach) - tylko czy będzie pasowała??? I czy trawki wys.max. 30cm nie będą za niskie do tych dużych kul bukszpanowych? Może jednak rozplenice?
Podpowiedzcie plissss, bo jutro może jeszcze uda się coś kupić...

Carexy morovi rosną u mnie ale wyłacznie jako obwódka rabaty. Bociek dobrze radzi aby kupić tę hakonechloa, ale do lawendy i bukszpanów to raczej nie żółtą

Gdzie te zakupy kupiłaś??! I po ile buk, bo muszę takiego ustrzelić a u mnie na wsi za 185 zł i za 650 zl widziałam...
Madzenka 00:16, 09 cze 2012

Wieloszka napisał(a)

Aga, w wiekszosci kupuje wlasnie w necie Chyba, ze akurat mi sie trafi cos w ogrodniczym, ale to rzadko sie zdarza... W necie ryzyko, ale jak nie ma na zywo to trzeba sobie jakos radzic

Coś czuję, że jeśli chodzi o trawki nie będę miała wyjścia - będzie internet... Chyba że..... jednak zdecyduję się na tę carex morrowi Variegata... ładne sadzonki po 6zł, dostępne 12szt..... Tylko kurczę wciąż się waham, czy ona nie będzie za niska...?

Niska niska max 30 cm, u mnie w drugim roku ma 15-20 cm... Tyle że zimozielona i to jej plus... Bo to nie trawa
Madzenka 00:19, 09 cze 2012

Wieloszka napisał(a)

Agnieszko przewertowałam twój wątek i podziwiam za konsekwencje . ty się nie poddajesz tym kwiotuszkom , tylko pilnujesz kreseczek w ogrodzie . trawki jeżeli nie znajdziesz na giełdzie to polecam sklep naszego Mariusza Surowińskiego . kupowałam u niego i jest Ok.

Ostatnio parę osób skarżyło się na trawki od Mariusza, ale on przynajmniej "swój" Tylko tych trawek, które sobie upatrzyłam chwilowo nie ma
A kwiatuszki kuszą mnie bardzo, ale dużo z nimi zachodu, a ja i tak nie wyrabiam

Ktoś polecał trawki.pl