Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:31, 11 cze 2014

Do góry
Kasik cudne te róże i w deszczu i pogodzie. Masz ich trochę

Kasiu - dostałam od mojej mamy trochę białych floksów szydlastych, posadziłam dzisiaj część a trochę zostawiłam bo pomyślałam że może chciałabyś a skoro Kindzia i tak fiołki będzie brała to i floksy wzięłaby. Nie ma tego wiele naprawde ale one się szybko rozrastają.... To co?Chcesz?
Ogród... reni 11:13, 11 cze 2014

Do góry
Reniu, u ciebie cieplej czy jak, masz takie wielkie kwiaty już na hortensji i kwitnie przetacznik i floksy, u mnie jeszcze nie; cudowna zieleń i obfitośc kwiecia
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 07:01, 11 cze 2014

Do góry

Co to jest za roslina pomiędzy różami? mam ją również od Soni ,ale nie wiem co to jest i tak ładnie roSnie

Witaj Dajnko, bodziszek rzeczywiście śliczny,pięknie Ci się jeszcze rozrośnie. A pomiędzy różami mogą to być wysokie floksy. Ale pewności nie mam

Podziwiam zapał i energię. Serdecznie pozdrawiam

Ania i róże i cała reszta :) 01:02, 11 cze 2014

Do góry
Aniu, tu taka biała ściana a na jej tle głównie floksy: http://cudneogrody.blogspot.com/2011/08/ogrod-nad-rzeka-odra_20.html

widziałam też ostatnio pod warszawską starówką ścianę z cegieł pobieloną na biało - była b. fajna

to tak a propos jak oswoić sąsiedzką ścianę
Ogród cichy i przytulny 23:53, 10 cze 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Stronka z burzami fajna, zapisuję może się kiedyś przydać.
Lubię takie "dorosłe" ogrody... spacery po nich, zwłaszcza w upały to prawdziwa przyjemność.

Asiu a Ty masz dużo bylin? Bo jakieś już widziałam, ale chodzi mi konkretnie o rabaty bylinowe... Co u Ciebie w cieniu rośnie?

Z bylin to mam: bergenie, barwinek, [b]bluszcz trójklapowy, dąbrówkę[/b], floksy, paprocie, funkje, napewno gęsiówkę, goździki (ale w tym roku słabiej kwitną ), konwalie i kosadźce, lawende i liliowce, parzydło leśne, pięciorniki, kępę macierzanki, rojniki, skalnicę, rozchodniki, runiankę japońską (w tamtym roku posadzoną), sasanki, jeszcze tawuły, tojeść, żurawki. Ale dostaąłm zadanie domowe - przelaciałam w pamięci co u mnie rośnie i chyba wymieniłam wszystko? a moze jeszcze by się coś znalazło? Na tłusto zaznaczyłam to co rosnie w cieniu.
Takich strikte rabat bylinowych nie mam. U mnie mały mix wszystkiego po trochę Dużo roslin mnie się podoba ale wszystkiego nie mogę mieć
Dwa ogrody 23:48, 10 cze 2014

Do góry
Lipa, jaśminowiec, róże - to wszystko w czerwcu na raz pachnie. A co potem? Już tylko floksy?

Pięknie, upojnie.
Herbicydy 23:29, 10 cze 2014

Do góry
Walerek, ja mam właśnie atak mączniaka prawdziwego na floksy, płomyki. Zatem co radziłbyś na nie zapodać?
Kolorowy ogród na piasku 23:00, 10 cze 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Vivo, czekam na list - ę. Po czosnkach będą szałwie dokładnie w tym miejscu. A potem? Nie wiem jeszcze. Z tyłu floksy, z boku jeżówki.

O liście pamiętam, będzie jutro
Kolorowy ogród na piasku 22:51, 10 cze 2014

Do góry
Vivo, czekam na list - ę. Po czosnkach będą szałwie dokładnie w tym miejscu. A potem? Nie wiem jeszcze. Z tyłu floksy, z boku jeżówki.
Ogród pod bukami 09:05, 10 cze 2014

Do góry
MamaMagda napisał(a)
roze zaslaniajace moj wrzywnik sa cudne!!

a to odmiana zaszczepiona z ogrodu mojej Babci
mam 3 krzaki - pachnie nimi caly ogrod!!

piwonie - to chyba ich ostatni dzien w te upaly
w tle inne roze i floksy! (uwielbiam floksy!!)

no dobra i fragment rabaty z fontanna - nie jestem zadowolona z tych zurawek - nie pasuja mi kolorystycznie
jak znajde dla nich miejsce, albo chętnego na nie, kupię berry smooth

Marta, pięknie!
Co to za róża pnąca? Ma super kolorek, taki jaki lubię
Ta pachnąca też jest piekna i taka pełna. A jeżeli jeszcze pachnie to już wspaniale.
Rabata z fontanną wyszła bardzo łądnie. Nie wiem czemu jesteś taka negatywnie nastawiona. Mi się podoba. Ja też długo szukałam bery smothie, bo jest rzadziej spotykana i co sie dowiedziałam, wolniej rosnie. Kiedyś sobie zmienisz, a na razie jest ok
Kwiaty z ogródka Marty :) 22:31, 09 cze 2014

Do góry
marta_d napisał(a)

rabatka pod oknem też wymaga uporządkowania, musze stamtąd irysy poprzesadzać, dokupić żurawek, floksy chyba zostawię i dokupie jakieś, bo ładnie się rozrastają, piwonie też tam dobrze mają więc nie będę ich ruszać

planuję ciut powiększyć narożniki wg Asi projektu i wsadzić w nie przede wszystkim dużą ilość tulipanów

Marta piękne surfinie ,to są million bells ???? ,bardzo ładny żywopłot świetne tło dla bylin to jest ligustr ????,pozdrawiam serdecznie
Ogród pod bukami 22:31, 09 cze 2014

Do góry
roze zaslaniajace moj wrzywnik sa cudne!!

a to odmiana zaszczepiona z ogrodu mojej Babci
mam 3 krzaki - pachnie nimi caly ogrod!!

piwonie - to chyba ich ostatni dzien w te upaly
w tle inne roze i floksy! (uwielbiam floksy!!)

no dobra i fragment rabaty z fontanna - nie jestem zadowolona z tych zurawek - nie pasuja mi kolorystycznie
jak znajde dla nich miejsce, albo chętnego na nie, kupię berry smooth
Kwiaty z ogródka Marty :) 10:50, 06 cze 2014

Do góry

rabatka pod oknem też wymaga uporządkowania, musze stamtąd irysy poprzesadzać, dokupić żurawek, floksy chyba zostawię i dokupie jakieś, bo ładnie się rozrastają, piwonie też tam dobrze mają więc nie będę ich ruszać

planuję ciut powiększyć narożniki wg Asi projektu i wsadzić w nie przede wszystkim dużą ilość tulipanów
Dwa ogrody 07:59, 05 cze 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Poziomko, stare deski to drewutnia obsadzona winogronem, a pod nim z jednej strony hosty, a z drugiej tłoczą się floksy, lubczyk, liliowce, paprocie i wszelkie nadwyżki.

Nie wiem Jak inne nadwyżki ale floksy, lubczyk paprocie i liliowce bardzo pasują do drewutni.
Pozdrawiam Jasia
Dwa ogrody 23:23, 04 cze 2014

Do góry
Poziomko, stare deski to drewutnia obsadzona winogronem, a pod nim z jednej strony hosty, a z drugiej tłoczą się floksy, lubczyk, liliowce, paprocie i wszelkie nadwyżki. Z braku zdjęcia inne foto

Karolino, pozostałe hosty również szaleją, deszcz im sprzyja.
A to ostropest śmiało pędzi w górę, niedawno był niewielką sadzonką
Słoneczny ogród słonecznej safikey 09:12, 04 cze 2014

Do góry
wrzosowisko ładnie się rozrasta, a najładniej rozrastają się floksy, oj nie wiem czy ich stąd nie przesadzę, może pod wierzby na pniu z przodu działki przed ogrodzeniem?

w przyszłym miesiącu po przesadzeniu floksów dokupię jeszcze trochę wrzosów

miskanty hinjo i turzyce po obcięciu zeschłych liści ładnie odbiły

mam pytanko, czy powinnam podciąć wrzoście po kwitnieniu?

????
Ogród w skali mikro cz.II 20:55, 03 cze 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Ja Cie, jaki fantastyczny dach. Kolorowy Super Ci to wyszlo

Ooooo .... Fajnie ,że się podoba .. Mam nadzieje ,że nowe nabytki przetrwają .. Dosadziłam gożdzik , macierzankę i floksy ..... Walka o życie trwa ... W tym sezonie miałam już tylko jakieś 10 % strat.. Czyli powoli dochodzę do momentu , kiedy cały dach będzie rósł i nie marniał
Marzy mi się Siedlisko.... 07:34, 03 cze 2014

Do góry
Dziękuję za odwiedzinki i dobre słowo Małgosiu, Asiu, Madżenko, Yolka, Grembosiu

Gocha, oj tak bodziszek jest piękny, muszę uzupełnić o takie co kwitną dłużej. Borówek w tym roku faktycznie dość dużo, a bałam się że będzie mało, bo jakoś tak kwiatów wiele nie było widać.

Asica, piwonie przycinam tak żeby trochę liści jako wypełnienie zostało, za nimi już rosną dalie różowe, po bokach floksy, a z tyłu hortensja, która w tym roku nareszcie ma kwiaty, będą uzupełniać kolor różowy w późniejszym czasie

Marzenko, ja wiem ciągle mało, to tak jak u Ciebie, ale staram się jak mogę

Yolka, warzywnik w tym roku opanowała nornica, walczymy dzielnie, ale na razie bez skutku. Pierwszy raz nie wzeszły mi ogórki w całości i fasolka, trzeba dosiewać, ale za to groszek ma już strąki, będzie pysznie

Gembosiu, to taki czas że cała przyroda wokół zachwyca, a nasze ogrody w szczególności

Pozdrawiam serdecznie i słoneczka życzę, bo u nas dziś deszczowo i pochmurno, ale warzywnik aż prosił się o podlewanie, więc to tak na życzenie
Nadzieja na piękny ogród 12:48, 01 cze 2014

Do góry
Reszta widoczków, cały czas jestem jeszcze nie zadowolona coś mi brakuje coś jest nie tak.
Zakwitły goździki kropkowane, ale na tym koniec coś te moje floksy wiechowate nie chcą rosnąć jakieś takie małe są.

A powiedzcie mi kiedy nawozić hortensje jak je niedawno wsadziłam (jeszcze w tym roku czy za rok dopiero)

Znowu na wsi 22:58, 30 maj 2014

Do góry
Maki ,chabry i rumianek. A i drobne dzwonki, jak u Zbyszka. Dziecinne wspomnienia, tylko takie były kwiatki dostępne na łąkach,
A w ogródkach nasturcje, floksy wysokie, bez, mieczyki i dalie.
U mnie zakwitł bez węgierski.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies