Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty z ogródka Marty :)

Kwiaty z ogródka Marty :)

Ania74 22:04, 09 cze 2014

Kolejne szałwie widzę zakupione... są wspaniale bezproblemowe no nie?! Ja też chyba muszę sobie kilka dokupić, właśnie białych i fioletowych...
Pozdrawiam
Jag_58 22:31, 09 cze 2014

marta_d napisał(a)

rabatka pod oknem też wymaga uporządkowania, musze stamtąd irysy poprzesadzać, dokupić żurawek, floksy chyba zostawię i dokupie jakieś, bo ładnie się rozrastają, piwonie też tam dobrze mają więc nie będę ich ruszać

planuję ciut powiększyć narożniki wg Asi projektu i wsadzić w nie przede wszystkim dużą ilość tulipanów

Marta piękne surfinie ,to są million bells ???? ,bardzo ładny żywopłot świetne tło dla bylin to jest ligustr ????,pozdrawiam serdecznie
marta_d 09:06, 10 cze 2014

Ania74 napisał(a)
Kolejne szałwie widzę zakupione... są wspaniale bezproblemowe no nie?! Ja też chyba muszę sobie kilka dokupić, właśnie białych i fioletowych...
Pozdrawiam

tak szał na szałwie u mnie jeszcze nie wsadzone, czekam aż troszkę się "ochłodzi"
marta_d 09:09, 10 cze 2014

Jag_58 napisał(a)

Marta piękne surfinie ,to są million bells ???? ,bardzo ładny żywopłot świetne tło dla bylin to jest ligustr ????,pozdrawiam serdecznie

to chyba nie surfinie kochana, dostałam je od mamy, długa nazwa tych kwiatków, nie pamiętam,muszę zadzwonić do mamy może ona będzie pamiętać żywopłot to ligustr, będę go równać następnym razem, żeby to podwyższenie zlikwidować i nadać przy końcach opływowy kształt
dorciabe 12:57, 10 cze 2014

byłam
MagdalenaK8 19:00, 10 cze 2014

Zaglądam podziwiam, też bardzo pokochałam szałwie, te małe ślicznoty w doniczkach to calibrachoe zakochałam się w nich w tym roku w przyszłym zamierzam mieć ich więcej.
Pozdrawiam
marta_d 22:08, 10 cze 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Zaglądam podziwiam, też bardzo pokochałam szałwie, te małe ślicznoty w doniczkach to calibrachoe zakochałam się w nich w tym roku w przyszłym zamierzam mieć ich więcej.
Pozdrawiam

o właśnie Madzia - calibrachoe! Szczerze powiem, że mam je pierwszy raz i nie ostatni zarazem
Napia 23:27, 10 cze 2014

marta_d napisał(a)
sobotnie zakupy zrobione, oczywiście nie wszystko dostałam, czekam na białe szałwie, żurawki Paprika i Cajun Fire, jak nie uda się ich sprowadzić to chyba zaryzykuję na all, dostałam tylko Amber Waves, dokupiłam 2 bukszpany większe okazy, wybierałam takie, żeby jak najbardziej przypominały kulę i będę je formować, niestety formowanych nie dostałam z szałwii jestem zadowolona, nabyłam 2 odmiany Mainacht oraz Tancerin jedna odmiana na rabatkę przy wejściu, bo rośnie do 40 cm jest niższa, druga do 60 cm i też już mam dla niej miejsce między tujami a miłorzębami

Marta, widzę, że lubisz szałwie, Maiinacht jest naprawdę ładna
Czekam na zdjęcia nowych sadzonek
Toja 08:18, 11 cze 2014

Nie wyrabiam się.
Zwyczajnie doba jest dla mnie jakby trwała 5 godzin.
Ogród zmienił się bardzo, muszę wgrać zdjęcia sle nie mam czasu, praca, mój synek miał testy w szkole więc trochę musieliśmy się poduczyć, poza tym plewienie, wsadzanie, kupowanie roślin itd....nie mam czasu nawet zrobić fotek.
Niebawem wgram, bardzo dziękuję za pamięc o odwiedziny.
marta_d 09:53, 11 cze 2014

Napia napisał(a)

Marta, widzę, że lubisz szałwie, Maiinacht jest naprawdę ładna
Czekam na zdjęcia nowych sadzonek

w sobotę mam plan wsadzić większośc, ale te żurawki muszę dokupić, nie lubię tak na raty sadzić, wole mieć wszystko od razu, ale chyba inaczej się nie da