Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:29, 08 kwi 2014

Do góry
Straty poczynione prze nonice są jednak większe niż się spodziewałem. dwa floksy, podgryzione dwa liliowce, 20 tulipanów, pełniki europejskie, rozwar, tawułki arendsa, boje się o moje piękne lilie, ale zawsze je omijała, a na tej rabacie wychodzą zawsze dwa tygodnie później, a już coś tam widać.
Reasumując bylinówka praktycznie przestała istnieć, zostało z 10 roślin i pełno dziur, a sadzić się boje bo znowu zeżre pasożyt jeden .....................
Nie ma tego złego, mam pomysł na zmiany, ale muszę to zrobić jakoś bez wiedzy rodziców, bo gdybym teraz zaczął kopać zostałbym uduszony Majówka będzie stanowczo za krótka.
Ćwczenia na kręgosłup będę musiał już dzisiaj rozpocząć, aby być w pełni sił. Tylko pogoda może zniweczyć plany.
Bajkowy ogród Weroniki 22:22, 08 kwi 2014

Do góry
Monteverde, u mnie kwiatuszki się rozwijają gdzie zdąży przyświecić słoneczko, ale pamiętajmy, że to początek kwietnia a nie maj. Ja podlewałam nawozem róże, i trochę zaczynające kwitnienie tulipany. Floksy szydlaste opadną z zeszłorocznych suchych igiełek i puszczą zielone listki i zaraz kwiaty, cierpliwości. Podziwiałam Twoje szafirki dwukolorowe, moje jedne przesuszone jakieś ale dalej cała gromadka dopiero w pączkach. Dostała deszczyku to pewnie pokaże swoją urodę. Pozdrawiam Aniu.

Omieg kaukaski też pokazuje pierwsze kwiaty.
Bajkowy ogród Weroniki 21:43, 08 kwi 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)

U Ciebie też mi się podoba. Pozdrawiam Magdaleno.

U mnie pierwsze kwiaty floksów szydlastych zwiastujących "poduchy".

Poduszeczki żagwinowe też się wypełniają kwiatuszkami.

Snieżniki wciąż kwitną a "śpiochy" jeszcze wyłażą z ziemi w listkach.

Tulipany w pąkach, czyżby biały chciał zakwitnąć jako pierwszy...

Weroniko u wszystkich w tym roku szybciej wiosenka obejrzałam wszystkie fotki, pięknie wyglądają roślinki, kliknęłam na to co u mnie nie zakwitło a u Ciebie tak chodzi o floksy szydlaste, myślałam, że już masz poduchy ale piszesz, że to zwiastun w takim razie moje maja jeszcze szansę a może im papu podlać chociaż podsypałam wszystko na ogrodzie polifoską pozdrawiam
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:12, 08 kwi 2014

Do góry
Zakwitła pigwa

i floksy szydlaste

i magnolia

Mój 4 arowy azyl... 20:47, 08 kwi 2014

Do góry
Żagwin

Pąki pełnika zabarwiły się

Rozkwitają kolejne floksy szydlaste

Perovskia pokazała listki

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:42, 07 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Irenko czy to są floksy?

Aniu żagwin
2 kolory
niebieski i fuksja, będę go rozsadzać w różne miejsca, zwłąszcza do okrycia gazonów, czyli do gazonó i na kamienie

potem na biało kwitnie goździk

Mój 4 arowy azyl... 23:29, 06 kwi 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Basiu, pięknie i kolorowo u Ciebie, sasanki śliczne. Floksy szydlaste już kwitną? U mnie dopiero mają zamiar

Tylko niektóre w zacisznych miejscach Większość w pąkach.
Mój 4 arowy azyl... 22:32, 06 kwi 2014

Do góry
Basiu, pięknie i kolorowo u Ciebie, sasanki śliczne. Floksy szydlaste już kwitną? U mnie dopiero mają zamiar
Mój 4 arowy azyl... 22:17, 06 kwi 2014

Do góry
Dwa dni nieobecności na działce a w kwitnieniu roślin spore zmiany

Sasanki

Rozwija się też czerwona, ale była już zamknięta, bo późno na działkę pojechaliśmy

Floksy szydlaste

Hirutkowy raj:)) 21:50, 06 kwi 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Hej Krysiu, u ciebie wszystko jakos tak bardziej rozwiniete niz u mnie, azaliie u mnie jeszcze nie kwitną, tulipany też nie, szafirki powolutku wyłazą.........juz wiem przeciez twoja miejscowośc lezy od mojej bardziej na południe i na zachód
Buziaki !

Małgosiu sama jestem zaskoczona,bo u mnie szczere pole i zimniej niż w mieście.Azalia jest wczesna to Elite,a tulipki tez wczesne dzisiaj juz botaniczne maja kwiatki i floksy nieśmiało zaczynaja mieć kwiatki malutkie
Zapach ziemi 21:13, 06 kwi 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Agnieszko ale masz piekne hiacynty: Masz je pierwszy rok? A te sadzonki to mi na floksy nie wygladają ale na trawe tez nie. Pozdrawiam serdecznie

poczekam zatem az podrosną , przeniose do małych doniczek i zobaczymy co też się wysiało
Zapach ziemi 19:46, 05 kwi 2014

Do góry
Agnieszko ale masz piekne hiacynty: Masz je pierwszy rok? A te sadzonki to mi na floksy nie wygladają ale na trawe tez nie. Pozdrawiam serdecznie
Moja bajka 18:55, 05 kwi 2014

Do góry
Rojnisie zamieszkały tutaj. Są takie śliczne i kochane, że chyba bym je zjadła Tylko nie wiem czy za bardzo ich nie ścisnęłam
Skalnice tutaj
A tu floksy. Teraz takie mizerotki, ale marzy mi się, że kiedyś zrobi się z nich taka poducha
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:44, 05 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Cieszę się
no to dam to, co ładne
trudno te poduchy pokazać, bo noga na kamieniach mi leci
zaraz będę skubać i dam w inne miejsca, gdzie chcę coś zamaskować

kwitnie tawuła wczesna, rok temu usiłowałam nadać jej kształt prostokąta, w tym będzie poprawka

Irenko czy to są floksy?
Ogród z łezką 21:49, 04 kwi 2014

Do góry
tulipanki

floksy

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:06, 04 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

To są floksy szydlaste
one dużo ziemi potrzebują? jakieś szczególne wymagania mają?
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:05, 04 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
aaa chyba skrzydlaste

To są floksy szydlaste
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:50, 04 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Kolorowe niskie to??? Żagwin, floksy szydlaste..
aaa chyba skrzydlaste
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:39, 04 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Aniu kolorowe, niskie rozrastające się kobierce to???? dumam co zasadzić w gabiony tam gdzie macierzanka mi wypadła

Kolorowe niskie to??? Żagwin, floksy szydlaste..
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:09, 04 kwi 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
Hmm...obrazkowe przeleciałam...poczytałam u luju - luim...hmm..wiecie o co kaman...nie mam i mieć nie chcę i nie będę...

Po takiej profanacji.. to mi i Asi nawet nikt nie sprzeda ani Gucia ani Luja.. trudno.. obejdziemy sie..

Wpadłam na genialny pomysł przerobienia rabaty... i mam jeden bałagan... no nie wiem jak ja z tego wybrnę.... pokażę jak coś z tego wyjdzie..
Za to wiosna szaleje.. floksy szydlaste zaczynają.... no tego też jeszcze nie grali..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies