Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 17:57, 15 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Nie martw sie na zapas, moze bedzie dobrze . z mojej perspektywy dobrze to wygląda bo deszczu jeszcze porządnego nie widziałam, mam nadzieje ze na strachu się skończy.

Nic mi nie da martwienie się...mam komunikat, że od Zabrza do Żor spokojnie, potem już tylko gorzej. Leje non-stop.
Kindzia 17:58, 15 maj 2014

Tess napisał(a)
Kasiu, Bożenka dobrze mówi - nie martw się na zapas.
Życzę Ci, i wszystkim innym w południowych województwach, żeby z dużej chmury mały deszcz

W ogrodzie masz pięknie. Zdjęcia ostatnie - miodzio

Dziękuję Tessiu i za jedno, i za drugie
anna_g 18:02, 15 maj 2014

Kasia ale ładnie pokazałaś ogród z góry.... Bardzo ładny jest... A trawiasta się super wypełnia U nas pada - ale nie leje... straszą nas... a ja wiem że nas zalewa więc trochę sie obawiam ale mam nadzieję, że może jakoś to jednak minie... i nie będzie tak źle...
Kindzia 18:03, 15 maj 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Oj Kasiu wspolczuje Ci, pewnie z niepokojem patrzysz w niebo, moze jednak oni na zapas gadaja i oby tak było. U mnie tez leje od nocy ciągiem , tylko, ze u mnie nic mi nie zagraza a ziemia jest tak przepuszczalna, ze nic mi nie zaleje tylko plus bedzie bo woda moze w studni sie pojawi. Z Pisarzowic rezygnuje niestety bo za daleka droga by ryzykowac. Po niedzieli juz nawet 27C ma byc no wiec pech ale sama wiesz, ze dwa ulewy wystarczy by szkod narobic. Zycze Ci aby nic Ci nie poniszczylo. Pozdrawiam serdecznie

W Zabrzu to ja mogę sobie patrzeć w niebo do woli...w Pszczynie to inna inkszość.
Myślę, że my do Pisarzowic też nie pojedziemy, Kasia z ZG przełożyła swój przyjazd na za tydzień, to nie mam parcia.
Nie wiem jak tam u nas wygląda, jutro zobaczę. Do niedzieli ma być deszczowo, byle nie ściana deszczu.
Dziękuję Danusiu i macham
Kindzia 18:04, 15 maj 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Kasiu...trzymam kciuki i mam nadzieję,że prognozy są na wyrost,ale wiadomo trzeba być czujnym!
U mnie też cały czas leje i jest strasznie zimno.
Buziaki

Byle ludzi nie pozalewało...reszta jakoś będzie.
W Zabrzu też zimno, chyba w marcu cieplej było...
Kindzia 18:10, 15 maj 2014

anna_g napisał(a)
Kasia ale ładnie pokazałaś ogród z góry.... Bardzo ładny jest... A trawiasta się super wypełnia U nas pada - ale nie leje... straszą nas... a ja wiem że nas zalewa więc trochę sie obawiam ale mam nadzieję, że może jakoś to jednak minie... i nie będzie tak źle...

Mnie się też już podoba W lipcu, jak zakwitną hortusie, też będzie ładnie.
Te turzyce palmowe takie mizeroty były, nawet je reklamowałam (firma kurierska zawaliła i trzy dni w upale do mnie jechały). Dostałam zwrot kasy, ale pani powiedziała żeby je posadzić mimo wszystko...i są wszystkie! Aż mi się wierzyć nie chce...przyszły w kompletnej rozsypce, połamane, zaparzone...roślinna wola życia Żeby mi sie tak na buczki przeniosła
Pamiętam, że wodę z piwnicy wybieraliście...oby nie!
Jeszcze jutro ma być paskudnie, potem, stopniowo coraz lepiej.
Dziękuję za meldunek Aniu
danuta_szwajcer 18:50, 15 maj 2014

Kasiu z koncem lutego bylo cieplej i sloneczniej niz teraz. U nas sciana deszczu Leje okropnie i wieje bardzo, zapewne znowu i połamie duzo w ogrodzie ale tak jak mowisz byle domow nie pozalewa a zreszta sobie poradzimy. U mnie to nic nigdy nie zalewa ale po drugiej stronie miasta juz tak Pozdrawiam i zycze ciepelka
JulkAd 18:53, 15 maj 2014

Kindzia napisał(a)

Z którą sobotą Julcia? Same przyjemności nas czekają
Eeee, wcale Ci nie wierzę, że przyjechać chciałaś... Ale jeszcze może się zrehabilitujesz, lato się jeszcze nie zaczęło
I Tobie miłego

No sama sobie nie wierzyłam...ale mój M mnie sam namawiał, do ubiegłego piątku....dopóki siem nie dowiedziałam, że praca mnie czeka....najgorsze, że pogoda ma być pod psem, a my na zewnątrz jesteśmy.....Wam życze super pogody wbrew prognozom...buziam
Kindzia 18:56, 15 maj 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Kasiu z koncem lutego bylo cieplej i sloneczniej niz teraz. U nas sciana deszczu Leje okropnie i wieje bardzo, zapewne znowu i połamie duzo w ogrodzie ale tak jak mowisz byle domow nie pozalewa a zreszta sobie poradzimy. U mnie to nic nigdy nie zalewa ale po drugiej stronie miasta juz tak Pozdrawiam i zycze ciepelka

Danuś w Zabrzu nie jest aż tak paskudnie, wiem, że w Pszczynie niewesoło...czyli w Goczałkowicach i Czechowicach też niedobrze...domostwa się przygotowały jak mogły, worki z piaskiem leżą...

Wkurza mnie tylko, że znowu ostróżki mi padną, floksy...i nie wiem co jeszcze...ile można ciągle ratować, sadzić nowe...rok w rok tak ma być???
polinka 18:57, 15 maj 2014

Kasiu jestem Powoli nadrabiam ale bardziej czasowa będę od poniedziałku
Trzymam kciuki aby prognozy się nie sprawdziły.