Kasia ale ładnie pokazałaś ogród z góry.... Bardzo ładny jest... A trawiasta się super wypełnia U nas pada - ale nie leje... straszą nas... a ja wiem że nas zalewa więc trochę sie obawiam ale mam nadzieję, że może jakoś to jednak minie... i nie będzie tak źle...
W Zabrzu to ja mogę sobie patrzeć w niebo do woli...w Pszczynie to inna inkszość.
Myślę, że my do Pisarzowic też nie pojedziemy, Kasia z ZG przełożyła swój przyjazd na za tydzień, to nie mam parcia.
Nie wiem jak tam u nas wygląda, jutro zobaczę. Do niedzieli ma być deszczowo, byle nie ściana deszczu.
Dziękuję Danusiu i macham
Mnie się też już podoba W lipcu, jak zakwitną hortusie, też będzie ładnie.
Te turzyce palmowe takie mizeroty były, nawet je reklamowałam (firma kurierska zawaliła i trzy dni w upale do mnie jechały). Dostałam zwrot kasy, ale pani powiedziała żeby je posadzić mimo wszystko...i są wszystkie! Aż mi się wierzyć nie chce...przyszły w kompletnej rozsypce, połamane, zaparzone...roślinna wola życia Żeby mi sie tak na buczki przeniosła
Pamiętam, że wodę z piwnicy wybieraliście...oby nie!
Jeszcze jutro ma być paskudnie, potem, stopniowo coraz lepiej.
Dziękuję za meldunek Aniu
Kasiu z koncem lutego bylo cieplej i sloneczniej niz teraz. U nas sciana deszczu Leje okropnie i wieje bardzo, zapewne znowu i połamie duzo w ogrodzie ale tak jak mowisz byle domow nie pozalewa a zreszta sobie poradzimy. U mnie to nic nigdy nie zalewa ale po drugiej stronie miasta juz tak Pozdrawiam i zycze ciepelka
No sama sobie nie wierzyłam...ale mój M mnie sam namawiał, do ubiegłego piątku....dopóki siem nie dowiedziałam, że praca mnie czeka....najgorsze, że pogoda ma być pod psem, a my na zewnątrz jesteśmy.....Wam życze super pogody wbrew prognozom...buziam
Danuś w Zabrzu nie jest aż tak paskudnie, wiem, że w Pszczynie niewesoło...czyli w Goczałkowicach i Czechowicach też niedobrze...domostwa się przygotowały jak mogły, worki z piaskiem leżą...
Wkurza mnie tylko, że znowu ostróżki mi padną, floksy...i nie wiem co jeszcze...ile można ciągle ratować, sadzić nowe...rok w rok tak ma być???