Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Mirkowy ogród (początki) 21:48, 22 kwi 2018

Do góry
Chyba wielosił błękitny.
Brzozy rosną w oczach, a i inne rośliny nie odstają.
Widzę, że tulipany w donicach dla ochrony. Część też tak posadziłam i dobrze, bo część bez osłon nornice zjadły.
Czy to możliwe, że przy okazji spałaszowały i liliowce?
Mirkowy ogród (początki) 21:34, 22 kwi 2018

Do góry
Brzozy uwielbiam, za tą ich zieleń, cudne są buziaki
Ogród wśród pól i wiatrów 21:17, 22 kwi 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
Piękny ogródek, piękny sad! i to tak super utrzymany t osię nie dziwię że wszystko pnie się do góry i boi eksmisji!
a zając się dostał mimo że macie zamknięty ogród? jak to? teraz to raczej szkód nie narobi ale zimą w śniegi to już potrafi nieźle poobgryzać....
Milego odpoczywania z podlgądaniem roślinek

Ewelina, chyba Cię myślami ściągnęłam, hehe Dziś rano oglądałam Twój ogród i piesia Tak sobie czytałam, jak pisałaś że nawet Ci dużych szkód nie robi, i myślałam, że może i fajnie mieć takiego psiaka w domu. Takie mnie rozterki czasem nachodzą, ale potem rozsądek bierze górę i myślę, że pies na razie nie dla mnie ...

Co do zająca, wiesz.. my mamy z trzech stron ogrodzenie z siatki, pewnie się przecisnął gdzieś pomiędzy siatką a betonową deską i sobie spacerował W ziemie też przychodził, ale żadnych szkód nie poczynił

Macham do Ciebie z placyku brzozowego
Brzozy jeszcze w pąku, ale dzień dwa i będą zielone. Za to grab już gotowy

Buziaki
Mirkowy ogród (początki) 21:14, 22 kwi 2018

Do góry
Brzozy.

Księżycowy... 20:13, 22 kwi 2018

Do góry
Wszystko rośnie w oczach, praca też Taki dziwny rok wyborów: czy dosiewać bób i groszek, które częściowo wymarzły, czy odpuścić sobie i wysiewać już ogórki i szparagową? Co robić najpierw, skoro zabrakło tego jednego miesiąca i wszystko trzeba robić na raz. Dopiero dzisiaj sypnęłam nawóz pod róże, hortensje tylko częściowo nawiezione. Czekam na piwonie i ich kwitnienie ( tak, moje młodziutkie krzaczki mają pąki), żeby zacząć przesadzanie na rabatach, a w donicach czekają rośliny. Nie wiem w co mam ręce włożyć...

W moim młodym ogrodzie unosi się aromat kwitnącej tawuły szarej i kalin burkwooda.

Brzozy Youngii już z liśćmi, a Doorenboski jeszcze nie.

Najmłodszy grujecznik

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 00:01, 22 kwi 2018

Do góry
W ogrodzie z dnia na dzieł pojawiają się kolejne oznaki wiosny. Brzozy i graby całe już w liściach.

Buki dopiero zaczynają nieśmiało pąki otwierać.

Glediczje zakwitają. Będą za chwilkę opanowane przez pszczółki.

Ale największa niespodzianką są pąki kwiatowe na tulipanowcu. Prawie na wszystkich zakończeniach pędów.
Małymi kroczkami do celu... 11:40, 21 kwi 2018

Do góry
anbu napisał(a)

No to co, że szerokie? Jedni gustują w strzelistych drzewach, inni w szerokich a jeszcze inni w kulkowatych
O gustach się nie dyskutuje

Ja kocham większość drzew mam i klony i brzozy i buka i wszystkie mi się podobają
Tu ma być ogród :) 23:19, 20 kwi 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Hmmm... z tym nalotem to nie wiem do końca czy to wina brzóz. Ubiegłej wiosny pamiętam głośno było w tv na ten temat, że to sosny... nad lasami nawet z daleka w powietrzu ten pyłek był widoczny.
U mnie jeszcze nie ma, choć brzozy już kwitną

Faktycznie też o tym pyleniu sosen słyszałam.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:33, 20 kwi 2018

Do góry
effka napisał(a)
Pytanko mam jeszcze, czy rodki pod brzozami doorenbos to dobry pomysł. To kwaśna rabata z wrzosami i sosnami a mam trzy rodki nowe do wsadzenia i pomyślałam o tym miejscu.

Rodki to raczej lubią jak mają wilgotno i brzozy im raczej tego nie zapewnią... chyba, że doorenbosy mniejsze pijaki?
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 19:17, 20 kwi 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
zaglądam ale nie potrafię pomóc .....czy brzozy ,czy buki ...
...brzozy mocno śmiecą ...chociaż mi to osobiście nie przeszkadza

Doceniam ogród nie jest dla leniwych
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 19:15, 20 kwi 2018

Do góry
kasja83 napisał(a)
Sylwio ja jestem fanem brzóz.Mam posadzone na działce dwie bezodmianowe-przy placu zabaw. A tak już konkretnie w planach-w sensie-w przemyślanym działaniu ogrodowym będę sadzić Doorenbosy.

Macham Kasia brzozy w ogrodzie uwielbiam,mimo minusów mają w sobie coś kojącego
Pod bosymi stopami 13:16, 20 kwi 2018

Do góry
Anbu mam nadzieję Byłam raz jeszcze sprawdzić czy nie mam nigdzie tych kopczyków, podrównałam trochę ziemię. Przy niektórych korzenie wystają ponad ziemię, tak może być?

Makadamia dziekuję. To dla mnie za trudne...No i mimo że mi się podobają takie żywoploty to coś mi mocniej nie chce serducho zabić na ich widok. A za każdym razem jak widzę brzozy pożyteczne i derenie to się zastanawiam gdzie takie połączenie wcisnąć. Więc może tu pod płotem?

Rozważam opcję przeniesienia placu zabaw na przód. Wtedy miałabym pełne pole manewru z drugiej strony
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:43, 20 kwi 2018

Do góry
I jeszcze zapowiedź tego, co mnie czeka w najbliższym czasie

Dosypać ziemi na ścieżkę, aby wyrównać z poziomem warzywnika.

Znowu odchwaścić sad, żeby wreszcie wysiać tam trawę.

Jesienią zaczęłam też przygotowywać kolejną rabatę. Nawiozłam ziemi, kompostu i obornika i się to wszystko przegryza. Do przesadzenia zostało mi stamtąd trochę roślin. Zadołowane brzozy czekają na to, aż wymyślę, jak je wreszcie posadzić.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:41, 19 kwi 2018

Do góry

brzozy purpurea ruszają

Guncia rośnie w oczach

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 21:32, 19 kwi 2018

Do góry
zaglądam ale nie potrafię pomóc .....czy brzozy ,czy buki ...
...brzozy mocno śmiecą ...chociaż mi to osobiście nie przeszkadza
Moja bajka 21:15, 19 kwi 2018

Do góry

uwielbiam tą zieloną mgiełkę i finezyjne listki brzozy Gracilis

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:47, 19 kwi 2018

Do góry
iwka napisał(a)
Makusia, brzozy ruszyły

Makuś donoszę, że moje też
Na zielonej... trawce :) 20:35, 19 kwi 2018

Do góry
Makusia brzozy zaczynają puszczać liście

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 19:53, 19 kwi 2018

Do góry
Ooo, Iwona napisała, że brzozy ruszyły. Jutro sprawdzę u siebie. One zawsze później niż te zwykłe. Takie mam 2 letnie obserwacje . I jutro sadzę trawska od Ciebie. Od wczoraj siedzą we wszystkich dużych garnkach (takich do gotowania na święta dla pułku wojska). W ziemi, w ziemi siedzą i podlane
Edit: dziękuję Hani za wyjaśnienie cóż to takiego EE.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 18:24, 19 kwi 2018

Do góry
Makusia, brzozy ruszyły
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies