Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 15:16, 30 maj 2018

Catalinasdiary napisał(a)
A ja się zastanawiam nad tymi brzozami, mam glinę i w koło ich pełno rośnie, same się wysiewają na polach i przedpłociach. Chce 2 do siebie zaprosić, ale straszycie tu trochę. Hmmm

Chyba mówisz, o zwykłych brzozach. te dadzą radę- mam takich szpaler z tyłu domu i tylko w jednym sezonie zaczęły mi podsychać, a poza tym radzą sobie świetnie.
Makusia 15:17, 30 maj 2018

natka098 napisał(a)
A ja mam pytanie z tych "głupich" ile czasu podlewacie pod 1 krzak np hortensji i jak często. Bo ja często się zastanawiam czy to juz starczy czy jeszcze.

Powiem Ci tak- ja "liczę". Liczę ile czasu napełnia i się konewka 5 l, i potem stoję z wężem nad krzaczkiem i też liczę. O 5 więcej niż do konewki
Makusia 15:18, 30 maj 2018

DorKa napisał(a)
na 4 dni takie młode roślinki bez opieki zostawiasz ? Wyrodna matka
Baw się dobrze

Serce mi pęka
Poproszę sąsiadów, żeby w razie czego podlali choć trochę najbardziej newralgiczne części ogrodu.
DorKa 15:19, 30 maj 2018

natka098 napisał(a)
A ja mam pytanie z tych "głupich" ile czasu podlewacie pod 1 krzak np hortensji i jak często. Bo ja często się zastanawiam czy to juz starczy czy jeszcze.

bardzo mądre " głupie" pytanie też chętnie się dowiem bo leję na oko 1 sekwencja ok.20-30min
Makusia 15:20, 30 maj 2018

anbu napisał(a)

Marta to masz tak jak ja ze swoją różą Laguną Widzę, że zdechnięta ale żyje nadzieją, że w jakiś magiczny sposób puści nowe pędy w przyszłym roku

Szczerze? Na Twoim miejscu kupiłabym malutkie, piękne brzózki. Dbałabym i podlewała Rośliny bardzo szybko rosną, czasem nie warto rzucać się na "to duże"
Tylko szkoda wywalonych pieniędzy na te które już są Oby facet uwzględnił reklamację.

Aniu one drogie jak na swój wiek nie były. Nigdzie w okolicy w ogóle nie mogłam dostać tych brzóz, więc wydawało mi się, że złapałam Pana Boga za nogi

Buk mi zmartwychwstał, hakuro ożyła, Kocimiętka się koci, werbena przesadza, a juki nie mogę zwalczyć. Może i brzozy sobie do serca to wezmą
Makusia 15:24, 30 maj 2018

Monia81 napisał(a)

No zabieg wykonany, a fotki gdzie, no się pytam, hmmmm.......... a z arystokratkami bym się nie poddawała, też bym lała wodę, one to pijoki som, więc może za mało miały tej wody, susza jest to potrzebują solidnego lania i odpowiedniej gadki motywującej buziaki

Monia- for You i nie tylko

Nie czepiać się, że odległości na linii lawenda- krawędź trawnika nie są równe. Może i nie są, ale przesadzać lawendę teraz, to zbrodnia...upał koszmarny. Może skoryguję na jesień, może na wiosnę, a może....oleję

Rabata jest w ogóle tak umiejscowiona, że ciężko ją całą uwiecznić, bo albo sąsiadowi w siatkę wchodzę, albo mi wykusz przesłania .
Makusia 15:25, 30 maj 2018

Catalinasdiary 15:27, 30 maj 2018

Tak, chodzi mi o te zwykłe najzwyklejcsze Bo te odmiany to juz sobie darowałam po waszych przygodach.
Makusia napisał(a)

Chyba mówisz, o zwykłych brzozach. te dadzą radę- mam takich szpaler z tyłu domu i tylko w jednym sezonie zaczęły mi podsychać, a poza tym radzą sobie świetnie.
Makusia 15:29, 30 maj 2018

Catalinasdiary napisał(a)
Tak, chodzi mi o te zwykłe najzwyklejcsze Bo te odmiany to juz sobie darowałam po waszych przygodach.

No to masz je w tle na powyższych zdjęciach- dają radę bez problemu
roma2 15:37, 30 maj 2018

Kurza twarz! Coś czuję, że będę musiała oszczekać, że mi się nie widzi zestawienie