Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

DorKa 07:49, 29 maj 2018

ja tam się nie cieszę do wakacji bo jeszcze opieki nad dziećmi nie ma nie pochytałam do końca. W radiu mówili dziś ,że rekordowo długie wakacje w tym roku. No waśnie a rodzice tyle ile mieli urlopu tyle mają
Makusia 08:01, 29 maj 2018

Dziewczyny co to? Słońce przypaliło, czy jakiś grzyb?

Toszka 08:55, 29 maj 2018

Grzyb. Od wilgotnej ziemi. Systematycznie, wraz ze wzrostem pomidora obrywamy (delikatnie) dolne liście. Właśnie po to by nie dopuścić do takich efektów... by dać przewiew i słońce.

Nie pryskaj (pryskane kupisz w sklepie) oberwij tylko.
Makusia 09:13, 29 maj 2018

Toszka jak oberwe, to trzy listki na krzyż zostaną. Znaczy co? Jak podlewać? Ziemia nie powinna być wilgotną?
natka098 10:05, 29 maj 2018

Można chyba użyć roztworu jodynowego, albo czegoś innego eko. Ale zarażone chyba i tak trzeba oberwać.
Toszka 10:25, 29 maj 2018

a jaki to pomidor - samokończący, koralik, czy inny?
Makusia 10:44, 29 maj 2018

O ile dobrze pamiętam, to betalux czyli karłowy koktailowy. Zaczyna kwitnąć aktualnie.
Toszka 10:56, 29 maj 2018

A, to kurdupel
Oberwij liście. Normalnie pomidory obrywa się z liści od dołu. Finalnie na koniec zostaje łodyga i owoce

Staraj się nie lać po liściach. To tak na przyszłość. Jesli chcesz być eko, to rób co 5 dni opryski z OW.
Makusia 11:34, 29 maj 2018

Monia81 napisał(a)
A ja zawsze myślałam, że brzozy mniej chorowite som...
Martuś bo oblukałam se to i owo i powiem ci derenie bardzo ładne okazy dostałaś ja se tak myślę, że fajnie by wyglądały 3 derenie, tego czwartego bym kopnęła, bo i tak mam wrażenie, że wlazł by ci na podokienną, a tam planujesz inne nasadzenia.. po drugiej stronie wykusza bym posadziła te 2 derenie, które by ci zostały, ale wiesz ja to się nie znam.... buziaki zostawiam i lecem...

No więc śpieszę donieść, że wczoraj właśnie taki zabieg wykonałam 3 po jednej i 2 po drugiej posadziłam w końcu. Lawendę muszę jeszcze po drugiej stronie wykusza dosadzić
Makusia 11:42, 29 maj 2018

Johanka, Ty już w ogóle piszesz o wyższej szkole wolności Mnie już wakacje ucieszą, a jak Młody będzie na obozach, to już w ogóle zamierzam ryć, ryć i ryć
Puściłaś wodze fantazji z tym brakiem chwilowym i Dzieciów i Żona

Kamilo, no co Ty? Cieszyć się należy, że jest chwila spokoju. Nie, nie jesteś wyrodna, każdy chwili odpoczynku od codzienności potrzebuje i na nią zasługuje

Anbu wychodzi (w moim przypadku) na to, że szkoła bardziej męczy mnie, niż mojego Dziecia Jestem udręczona i odliczam do wakacji!

Asiu u mnie może już "maaammmooooo" nie ma, ale te sprawdziany, pakowanie, lekcje, lektury to mnie dobija już. Mój Dzieć to leń idealny, więc do wszystkiego trzeba go gonić, bo sam z siebie potrzeby edukacji nie widzi. Twierdzi, ze skoro umie czytać i pisać, to "alfabetystą" już nie jest i do szkoły chodzić nie musi

Basiu mój też mi rano zakomunikował, ze go gardło boli- w maju!!! Delikatne to takie, no masakra! Oby się nie rozłożył (w maju!!!), bo planujemy wypad weekendowy.

Toszko, Tobie mogę jedynie podziękować za nauki cięcia, nawożenia i dobre rady oraz niewyczerpane pokłady cierpliwości!