A ten finał w zimowym oświetleniu jest fantastyczny, brakuje tylko na niebie fajerwerków
Mówisz i masz
To ja poproszę o trąbienie na zakładanie lampek w ogrodzie A co ! Było trąbienie na cięcie cisów i bukszpanów to niech cała brać ogrodowiskowa w ten sam dzień dekoruje ogród lampkami
Zamiast w bentleya trzeba się teraz zacząć zbroić w lampki
Poczytaj Lilianno cały wątek, kluczem do sukcesu jest chłodne i jasne pomieszczenie. Twój okaz zapewne doznał szoku z powodu przeniesienia do ciepłego pokoju o niskiej wilgotności powietrza, kamelia potrzebuje chłodu.
Kiedyś był program Mai, w którym pokazywana była Kornwalia. Były tam również kamelie. Podobno on kochają tamten klimat, a więc duża wilgoć i niskie temperatury.
Powiedz jak sie ma u Ciebie Stewarcja (kwitła, jak po zimie, kora się łuszczy)? Widziałam, jej jesienne zdjęcia, ładnie się przebarwiała.
Serdecznie
Stewarcja ma dwa owoce, ma się dobrze, ale będę ją wysadzać, jednak nie spełniła moich oczekiwań co do kwitnienia. Pąków było dużo, ale kwitnienie z nich jakieś pojedyncze, tylko jeden dzień kwiatek, tak że spektakularnego efektu, jakiego się spodziewałam - nie było
Kora jeszcze nie odpada, ale drzewko ma ładny pokrój. Liście się przebarwiają też ładnie.
Zbyszku,
już piwniczka stoi zrychtowana, tylko półki trza do niej!
Ja już widzę ,jak heblujesz deski,i stelaże skręcasz co pilniej,
By roślinki z dworu na zimę lokować!
Przecież muszą pięknisie gdzieś godnie zimować!
A z wiosną,nie zmęczone, szybko sypną kwieciem,
i nie utrzymasz tego przed nami w sekrecie.....
Laser więc miej w oku ,i wizję nie małą,
By to meblowanie cudnie się udało!
Na co Zbyszek odpowiedział
[b]Haniu staram się ,kombinuję nawet we śnie
Jak wykorzystać tak drogocenną przestrzeń.
Ściany nic nie robią - strop tylko podpierają
To ich wykorzystam niech za swoje mają .
Szafki kuchenne z 1972 roku mamy przecież
Co w tym roku obchodzą czterdziestolecie.
Pójdą na ścianę wraz z konfiturami
Na innej zaś będą haki z półeczkami .
Pod półkami ustawię rośliny wrażliwe
Oleandry,hortensje a może i kliwię .
Która też wymaga snu zimowego
Aby w lutym pokazać kwiatka pięknego.
Rok 76 ubiegłego wieku,
czyli meble masz stylowe,wiekowe!
A dobrze je mocuj do ściany ,człowieku,
By ze słoikami nie spadły na głowę!
No i mam jeszcze propozycję, teraz każdy gość ogrodowiskowy obowiązkowo musi się z Tobą sfotografować w ...budzie Ja pierwsza O ile dziura jest na tyle obszerna hehe
Aż taka ogrodniczka z niej jeszcze nie jest, a szkoda, jaką bym miała pomoc!
Dżaga zabiera wszystkie narzędzia i chowa w budzie, jak czegoś nie ma wiadomo gdzie szukać; robi to tak sprytnie, ze wykorzystuje chwilę nie uwagi i muszę Danusiu te widełki jakoś osobno na nowo kupić, czy masz taką ofertę?
dziura tak obszerna, że masz zaklepane, będzie fota wszystkich chętnych tez zapraszam
mam nadzieję, że już ciut się z tym przestawieniem czasu zżyłaś?
pozdrawiam Danusiu piękne projekty Ani zrobiłaś