Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 13:32, 18 cze 2021

Do góry
Alija napisał(a)

Niesamowity ten storczyk, piękny i cały obsypany kwiatami.

Mało tego on tak kwitnie od 3 m-cy.

Straszliwy upał rośliny omdlane. Koniec pracy już nie mam cienia trzeba odpocząć i poczekać na zacienienie.
Mam sporo przycinania, ale przy takim upale trzeba poczekać na inną pogodę.

Ślimak po uczcie granulkowej

Hosta ma ok 70 cm wzrostu. Po prawej nowy nabytek anabelka

Jeszcze późny rodek kwitnie.

Zacisze Alicji 23:24, 17 cze 2021

Do góry
A widzisz z tymi luliowcami wodnymi dałam ciała. Tak to jest jak dużo się na oglądam i potem głupoty pisze.
Moje krzewuszki też zaczynają w tym roku mimo ostrej zimy u nas bardzo ładnie kwitną. Jutro zrobię fotki.
Ania -Spełnione marzenie 22:56, 17 cze 2021

Do góry
Ania111 napisał(a)

Białe iryski piękne. Szkoda, że nie kwitną dłużej.

Bardzo kolorowo Aniu. U mnie trochę zastoju czekam na kwitnięcie róż.

U ciebie chwastów nie widać. Dzisiaj non stop pod krzakami siedzę i piele.
Mam werbeny tyle, że wszystko usuwam rozsialam się w żwirze.
Ptasi gaj 22:53, 17 cze 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Fota dla poprawienia humoru storczyk nie przerwanie kwitnie po kąpielach ze skórki z banana.

Niesamowity ten storczyk, piękny i cały obsypany kwiatami.
Ptasi gaj 22:33, 17 cze 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Storczyk cudniasty. Moje się zbierają do kwitnienia, nawypuszczały pędów, teraz zawiązują pączki.

Posłuchałam ciebie i podlewam mikstura z banana.
Moje fiołki też pięknie kwitną też je podlewam bananowka.

Z ogródka na wsi 21:49, 17 cze 2021

Do góry
Pięknie Radziu taka przerwa wstydu nie masz.

Ta fota z orlikami na tle kocimiętki piękna. Kocimiętki w tym wyjątkowo piękne nie zawsze takie są.

Radziu pytałeś o nachyłka on dosyć długo kwitnie. Ja go przycinam jak widzę że już zaczyna tracić na wyglądzie, ale trudno mi powiedzieć kiedy to jest zaobserwuje. Nachylkow to cala masa. W tym roku chyba sobie wypieliłam czerwoni białego.

Jak tam studia German.

Elu ja zawsze się śmieje że "wstydu I pieniędzy nigdy nie miałem "

A tak zupełnie na poważne to właśnie nieobecność i na O i w ogrodzie jest wynikiem środków, pracy i jeszcze kursów I zajęć, które przytrafiają się po drodze. Na same studia jednak nie narzekam, a przynajmniej nie od czasu, kiedy na dobre wbiłem sobie do łba, że studia filologiczne to nie kurs językowy...A długo nie mogłem się z tą myślą pogodzić.

Dzięki za informację o nachyłku
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:48, 17 cze 2021

Do góry

A ja jeszcze czekam na kwitnienie mojej Montany ma paczki kwiatowe.
Też krzyżyk postawiłam na nim s on odbił gdzieś miesiąc temu i rośnie jak szalony ma ok 2 metrów wysokości. Nie pokazuje bo rośnie przy róży posadziłam go na jej plecach.

Dorotko kulkowanie to zbawienie na piękne kwitnienie.
Nie wiem jak się nazywa ta jasno pomarańczowa róża u mnie też już kwitnie. Chciałam ją zakulkiwac ale bardzo przymarzły więc krzak rośnie od 10 cm.
Za to Rapsody zakulkowalam i piękne gałązki z kwiatami wypuściła.
Właśnie przez to że lubi przemarzać zimą zrezygnowałam z Montany. Człowiek czeka na kwitnienie, a tu się może okazać, że przemarzł zimą.
Ta kulkowana róża to Leander.

Zacisze Alicji 19:22, 17 cze 2021

Do góry

U mnie przez lata był duży wiciokrzew rósł i rósł miał zawsze mszyce na początku pryskalam zrezygnowałam bo mszyce sie mnożyły. W tym roku przycięłam metr od ziemi wypuścił nowe i znowu są mszyce.

Krzewuszki to wdzięczne krzaki. Kwitną co roku o ile nie przemarzną od wiatru mroźnego.
Nie wiedziałam, że są też lilie wodne pachnące muszę sprawdzić moje.
Bardzo ładnie już kipi od zieleni i kolorowych kwiatow

Elu! Niestety z wiciokrzewami tak już jest, że mszyce bardzo je lubią. Ja w tym roku nawet nie pryskałam, mszyce są, ale w rozsądnych ilościach i tylko na kilku kwiatostanach. W innych latach zdarzało się, że w ogóle kwiaty się nie rozwinęły.
Czy lilie wodne pachną, nie wiem, nie sprawdzałam, a chodziło mi o pachnące liliowce,
te żółte, najwcześniejsze.
Pozdrawiam serdecznie!
Z ogródka na wsi 16:24, 17 cze 2021

Do góry
Pięknie Radziu taka przerwa wstydu nie masz.

Ta fota z orlikami na tle kocimiętki piękna. Kocimiętki w tym wyjątkowo piękne nie zawsze takie są.

Radziu pytałeś o nachyłka on dosyć długo kwitnie. Ja go przycinam jak widzę że już zaczyna tracić na wyglądzie, ale trudno mi powiedzieć kiedy to jest zaobserwuje. Nachylkow to cala masa. W tym roku chyba sobie wypieliłam czerwoni białego.

Jak tam studia German.

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:08, 17 cze 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Dorotka u ciebie jak zwykle kolorowo, pięknie i na bogato

Pisałaś o Powojniku Montana Elizabeth , ja miałam dwa i po tej ostatniej mroźnej zimie zmarzły jeden całkiem drugi nisko odbił, ale już bez kwiatów w tym roku. One z definicji są zmarzlakami, wszystkie Montana , ale u Was kwitną i nie pomarzły więc ja jestem tylko złym wyjątkiem

A ja jeszcze czekam na kwitnienie mojej Montany ma paczki kwiatowe.
Też krzyżyk postawiłam na nim s on odbił gdzieś miesiąc temu i rośnie jak szalony ma ok 2 metrów wysokości. Nie pokazuje bo rośnie przy róży posadziłam go na jej plecach.

Dorotko kulkowanie to zbawienie na piękne kwitnienie.
Nie wiem jak się nazywa ta jasno pomarańczowa róża u mnie też już kwitnie. Chciałam ją zakulkiwac ale bardzo przymarzły więc krzak rośnie od 10 cm.
Za to Rapsody zakulkowalam i piękne gałązki z kwiatami wypuściła.
Ogródkowe perypetie:) 15:53, 17 cze 2021

Do góry
abiko napisał(a)
Sezon różany rozpoczęty na dobre. Wacław pytał mnie czy tylko kwitną róże i co potem. Potem kwitnie reszta, przetaczniki, lilie, hortensje itd. Zawsze coś kwitnie. Obecnie jednak ogród zdominowały róże. I już wiem,że część chyba będę musiała .. przesadzić
To teraz obrazki.

Takich sprzymierzeńców do walki z mszycami to ja lubię

Dzielny ptaszek chyba sikorka żółty brzuszek ma. Jak raz zasmakuje to będzie latał i dziobał.
Piękny kwitnący ogród.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:48, 17 cze 2021

Do góry
Bardzo ładny kolor tych bodziszkow. U mnie ciemny róż i nie za bardzo kwitną. Przymierzam się od 2 lat aby je wyrzucić tylko ślimaki mają schronienie.

Czekanie aż się rozrosnie to ciezki okres dla sądzącego to wyczekiwanie.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:02, 17 cze 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Miałyście rację. Zadzwoniłam do ubezpieczalni wyprosiłam nazwisko opiekuna sprawy i telefon, bo nadal było zapisane oględziny 30 dopiero Na szczęście Pani odebrała, okazało Się, że połowa moich emaili nie dotarła do Niej w tym spis Musiałam wysyłać jeszcze raz na inny Email. Czekam na potwierdzenie, że odebrała. Mamy zaczynać prace, z Ich winy oględziny wcześniej się nie odbędą, mamy robić szczegółową dokumentację zdjęciową z wykonywanych prac. Dodatkowa robota dla mnie bo musze potem wysyłać, ale przynajmniej mogę zaczynać sprzątanie.

Wstajemy z kolan dziadostwo polskie, jak bylo tak jest a może i gorzej.
Ptasi gaj 13:00, 17 cze 2021

Do góry
Ania111 napisał(a)
Ela ,

Wszystko pięknie rośnie
Azalie olśniewają
a rozchodnik , jak podrośnie będzie jeszcze piękniej ,
poczekaj aż zakwitnie

Aniu ten rozchodnik jakiś cherlawy rośnie bo rośnie. Już za późno ale muszę go przesadzić w lepsze miejsce.

Tak rzeczywiście po tym deszczu wszystko odżyło,ale słońce bardzo mocne i rośliny oklapnięte.
Róże zaczęły kwitnąć pojedynczymi kwiatami. Zrobię fotki to pokaże.
Mam jedną rabatkę różana do wypielenia, rozgwiazdnicy od grona i w to wysiana werbena i smagliczka nie wiem cze da rady to wypielic masakra. Czekałam z pieleniem bo chwasty i werbena były małe teraz las.

Fota dla poprawienia humoru storczyk nie przerwanie kwitnie po kąpielach ze skórki z banana.

Ptasi gaj 12:52, 17 cze 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Azalie i u mnie w tym roku byle jakie i jakos szybko przekwitły. Dziwne, bo mają niby ciepło i kwaśno. Wywaliłam 3 japońskie, zamiast nich siewki lawend dam.
ślimaków mam zatrzęsienie, ale też i idealne dla nich warunki.
Kupiłam dalię, miała juz listki, na drugi dzień nic nie ma, wykopałam, a ona cała w golasach. Jeżówki zmasakrowane w tym roku przez ślimaki, a mrówki kopce w trawach robią.
Ciągle coś i znowu upały i brak deszczu, rodki i hortensje a nawet te sucholubne tego nie wytrzymują.
Kwitnie ci dużo roslin, co jedna to piękniejsza

Co ty o 5 rano z hakiem już wyspana jesteś? Pewnie eM śniadanie szykujesz, ja nie pamiętam.kiedy szykowałam. Sam się odżywia rano.

Jestem na wsi w sobotę zjeżdżam w niedzielę wyjeżdżam wiadomo gdzie.
Rzuciłam torbami i poleciałam zobaczyć jak moje hosty po wysypaniu niebieskich granulek słuchajcie rewelacja. Ślimaki twarde nie żyją. Gdzie nie gdzie jakiś tam żywy ale widać, że nazarty i płozy wyciągnie . Będę teraz przez 3 dni to będę obserwowac. Rozłożyłam deski ani jednego pod deskami. Wreszcie moje języczki oddechu złapią.

Wieczorem obsypuje resztę roślin. U mnie jedna jeżówka tylko obgryziona.

U mnie zaczął jeden rododendron kwitnąć. To że takie zakwity były to wina byle jakiego kwietnia zimno,deszczowo i rośliny nie wiedziały jak się zachować.

Prawie 2 dni lało i patrzę, słońce tak piecze znowu sucho. Co niektóre rośliny oklapnięte.

Ptasi gaj 18:54, 16 cze 2021

Do góry
daszum napisał(a)
U Ciebie jeszcze kwitną azalie? Widocznie to jakaś późna odmiana.

Nie wiem co zacytować, bo wszystko mi się podoba, za wyjątkiem szkód ślimakowych.
Ten czosnek też mam

Ela, wstawiłam u siebie wykaz i zdjęcia roślin wodnych, które dostałam jesienią od Grześka.
Spójrz, może po zdjęciu poznasz co to za roślina z wykazu, bo tylko część przeżyła zimę w piwnicy.

U mnie azalie w tym roku trochę później zaczęły kwitnąć.
Danusia to nie Śląsk południe Polski tutaj Mazowsze i zawsze chłodniej. Jeszcze one mają słonko od godz 13 po południu trochę je też mróz musnął więc nie wszystkie zawiązane pąki rozkwitły.

Jeszcze jedna kwitnie z pachnących ale u niej kwiatów nie widać odrosty już na długie.
Glina i zielsko 15:37, 16 cze 2021

Do góry
Lidka na str 99 twojego wątku trzymasz iglaczka za czuprynę możesz go już usunąć jest chory lub zasuszony.
Jak korujesz to nie dawaj pod sam pieniek kory odsun ja trochę młody krzaczek jego korzonki muszą mieć dostęp do powietrza.
Widzę tzw szmatę.
Na 4 fotce od góry to karłowata choina kanadyjska podlewaj ja dosyć dobrze lubi dużo wilgoci.

Poza tym dobrze sobie radzisz. Jupii to ja wiem że to radość. Nie zauważyłam kropki.

Ten iglak żółty miał być a jest trochę brązowy ale w środku żyje.
Myślisz Ela ze mogę go przyciąć? szmatka znika jak dojedzie kolejna paleta kory
a ma być w tym tyg.

koszty kory to majątek. Eh
Ogród w Klein Kottorz 14:26, 16 cze 2021

Do góry
Danusia wieczorem powiem co to za rośliny na ostatnim focie to tatarak ma długie kłącza. Urwij kawalek listka czy pachnie.
Widzę bambus przepiękny.
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:38, 16 cze 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Marta, no opuchlaki też dziadostwo. Jak ryłam na rabacie, sporo larw wykopałam. Z przyrodą się nie wygra, szkodników moc, mnie mrówki też ogromne szkody robią,

Na mrówki trzeba proszek do pieczenia rozsypać lubią go i zdychaja
Glina i zielsko 00:47, 16 cze 2021

Do góry
Lidka na str 99 twojego wątku trzymasz iglaczka za czuprynę możesz go już usunąć jest chory lub zasuszony.
Jak korujesz to nie dawaj pod sam pieniek kory odsun ja trochę młody krzaczek jego korzonki muszą mieć dostęp do powietrza.
Widzę tzw szmatę.
Na 4 fotce od góry to karłowata choina kanadyjska podlewaj ja dosyć dobrze lubi dużo wilgoci.

Poza tym dobrze sobie radzisz. Jupii to ja wiem że to radość. Nie zauważyłam kropki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies