Mój kawałek raju
22:29, 20 maj 2012
jabłuszka "Oliwka"
czereśnia" Cordia"
truskawki
jodła hiszpańska Kelleris ma nowe przyrosty
kalina Roseum
czereśnia" Cordia"
Przekwitła już kalina burkwoodii i angielska.
Teraz w pełni kwitnienia są kaliny japońskie i koralowe.
![]()
![]()
Kalina japońska.
![]()
![]()
Ale cudnieKaliny przepiękne, a szczególnie podoba mi się japońska, nie mam jej.
Dzidk ucieszyłaś mnie tymi kalinami, bardzo.
.
Podziwiam przede wszystkim staranność wykonania. Skalniak marzenie! Ciekawa jestem jak rabaty będą się prezentować w pełni kwitnienia. Mam nadzieję że pokażesz.
Na rabatach masz chyba same byliny? Ciekawa jestem co jest lub będzie za płotem z furtką i pergolą. Widzę tam jakąś dróżkę wyłożoną płytami.
Bożenko nie mogę znaleźć swojego wpisu na 800 stronkę, chyba nie wcisnęłam "wyślij"w takim razie serdecznie jeszcze raz gratuluję Tobie pięknego wyniku i pięknego ogrodu przesyłam skromną kalinę
![]()
Kalina w zbliżeniu, u dołu w lewym rogu zagląda sundawilla
![]()
Bardzo udane zakupy.
Ja tylko pytam i chyba odpowiedzi nikt mi nie udzielił czy kalina nie lubi mokrych terenów ???I czy to też dotyczy tej odmiany ?
A gdzie to zrobiłaś takie zakupy Kasiu?Kalinę też dosadziłam jesienią -faktycznie zapach cudny!A Hortensji mirranda -nie spotkałam a to mnie ciekawi bardzo,bo to na moje cienie roślina i listki ma nieco inne warta zakupu.
Aniu, poszukiwałaś mojego aniołka. O co chciałaś dopytać? Kupiłam go na kiermaszu w Kutnie, z okazji Święta Róży.
Odpowiedziałam u mnie, jakich sadzonek oczekiwałam od Ciebie. Floks biały i niebieski (szydlasty) i delosperma różowa (fioletowa). Oczywiście, tylko z nadwyżek.
Aniolka Ci zostawiam, żeby przyjmował z Tobą "500-tkowe" gratulacje. Pozdrawiam.![]()
Irenko, pięknie wszystko u Ciebie kwitnie.... kalina i tamaryszki są śliczne..... wyspa z berberysem jak zawsze prezentuje się wspaniale