Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

eliza3 18:54, 13 maj 2012

Meszki podobno skutecznie odstrasza olejek waniliowy do ciasta, pogryzionym serdecznie współczuję.
agata_chrosc... 19:32, 13 maj 2012

Irenko, nie będę niestety oryginalna i tak jak wszyscy musze się zachwycać tym niesamowitym berberysem. Też takiego w życiu nie widziałam! Może podaj go do Księgi Guinessa? No i pięknie kwitną rododendrony. Coraz ładniej w tym pięknym ogrodzie.
Milka 11:06, 14 maj 2012

marzena napisał(a)
mnostwo roślin... kaliny piekne, rh też, berberysy niesamowite, ogromne !

cieszę się bardzo, że i tobie sie podoba, bo u ciebie też sporo roślin którymi się zachwycam, a metasekwoja to mojemu M. spędza sen z powiek marzy o takiej wielkiej
Milka 11:08, 14 maj 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Irenko, pięknie wszystko u Ciebie kwitnie.... kalina i tamaryszki są śliczne..... wyspa z berberysem jak zawsze prezentuje się wspaniale

dzięki Agnieszko! u ciebie też jest co podziwiać jak wszystkim już odpowiem, ruszam w gości do zaprzyjaźnionych ogrodów
Milka 11:10, 14 maj 2012

nika napisał(a)

wyspa berberysowa, coraz potężniejsza

Łaaał! Robi ogromne wrażenie! Toż to gigant prawdziwy
A i jeszcze lawendowy las... dla mnie super Jak zakwitnie musi być bosko

tak Niko, jak kwitnie to jest bosko teraz będzie tylko piękniej, oby aura dopisywała
Milka 11:13, 14 maj 2012

Elfik napisał(a)
Irenko Miluśka, Twój ogród jak malowany! Zdążyłam nadrobić tylko kilkanaście stron zaległości i padam z zachwytu... Ostatecznie padłam na amen przy wyspie berberysowej. Zajęłaby połowę mojego ogrodu – i przez chwilkę pomyślałam sobie, że miałabym o wiele mniej roboty. A robota mnie czeka straszliwa – postanowiłam wykarczować derenia białego, bo w ub. roku zaczął z jednej strony schnąć (pewnie nornice ), a w tym roku prawie nie odbija po przycięciu i ten pustostan doprowadza mnie do szału. A tu Hanusia oznajmia, że „Dereń biały, raz posadzony, odbija bez przerwy. Nie do zabicia.” No po prostu w rozpaczy jestem...
A tak z innej beczki - jestem trochę zaniepokojona... Muszę się zwrócić do Bogdzi, żeby zarządziła na spotkaniu u siebie stroje ogrodnicze – inaczej będę odstawać. Nie mam nowego żakietu!!!
Buziaki!

Elfiku, cieszę się, że jesteś z nami i już u ciebie poza kretami nornicami jest dobrze
Żakiecik owszem jest, ale pewnie będzie ciepło, więc w domku zostanie jakaś sukienczyna na grzbiet, baleriny na nogi, aby wygodnie było zwiedzać Bożenki ogród i zadeklarowałam się z pomocą, a kelnerka raczej ze mnie kiepska, więc musi być wygodny strój nie martw się i ubieraj się też wygodnie
Milka 11:15, 14 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Irenko nie dodalam, że takiego berberysa to ja nigdy nie widziałam!!!!

Ja tez Marzenko posadziliśmy go na gruzie powodziowym i to mu chyba służy było to w 1999 r., więc ma lat 13, a jak sadziłam miał 30 cm; potem tak się siał i rozrastał i taki wielki jest
Martek 11:20, 14 maj 2012

Cześć Miła moja,lecę śniadaniać
Milka 11:48, 14 maj 2012

popcarol napisał(a)
Bukszpany piękne
Nie strasz mnie tym berberysem, nie wiedziałam ze one taaaakie wielkie rosna!! To jeden krzak? Ile ma lat? Choc moze nie wiesz - pewnie po poprzednich wlascicielach dzialki??
pozdrawiam!!

Karola, berberys sadziłam jako pierwszy i ma 13 lat; jak swoje będziesz ciąć, to wielkość nie jest problemem, ale tu jak rośnie naturalnie bez cięcia dopiero widać jego pełną urodę
już w sobotę będziesz miała swoje piękne bukszpany; te moje też mają po 10-12 lat, więc zahartowane są
Milka 11:49, 14 maj 2012

Martek napisał(a)
Cześć Miła moja,lecę śniadaniać

Cześć Martuś same pyszności chyba na śniadanie u mnie kabanoski tarczyńskiego- drobiowe