Irenko, nie będę niestety oryginalna i tak jak wszyscy musze się zachwycać tym niesamowitym berberysem. Też takiego w życiu nie widziałam! Może podaj go do Księgi Guinessa? No i pięknie kwitną rododendrony. Coraz ładniej w tym pięknym ogrodzie.
cieszę się bardzo, że i tobie sie podoba, bo u ciebie też sporo roślin którymi się zachwycam, a metasekwoja to mojemu M. spędza sen z powiek marzy o takiej wielkiej
Irenko Miluśka, Twój ogród jak malowany! Zdążyłam nadrobić tylko kilkanaście stron zaległości i padam z zachwytu... Ostatecznie padłam na amen przy wyspie berberysowej. Zajęłaby połowę mojego ogrodu – i przez chwilkę pomyślałam sobie, że miałabym o wiele mniej roboty. A robota mnie czeka straszliwa – postanowiłam wykarczować derenia białego, bo w ub. roku zaczął z jednej strony schnąć (pewnie nornice ), a w tym roku prawie nie odbija po przycięciu i ten pustostan doprowadza mnie do szału. A tu Hanusia oznajmia, że „Dereń biały, raz posadzony, odbija bez przerwy. Nie do zabicia.” No po prostu w rozpaczy jestem...
A tak z innej beczki - jestem trochę zaniepokojona... Muszę się zwrócić do Bogdzi, żeby zarządziła na spotkaniu u siebie stroje ogrodnicze – inaczej będę odstawać. Nie mam nowego żakietu!!!
Buziaki!
Elfiku, cieszę się, że jesteś z nami i już u ciebie poza kretami nornicami jest dobrze
Żakiecik owszem jest, ale pewnie będzie ciepło, więc w domku zostanie jakaś sukienczyna na grzbiet, baleriny na nogi, aby wygodnie było zwiedzać Bożenki ogród i zadeklarowałam się z pomocą, a kelnerka raczej ze mnie kiepska, więc musi być wygodny strój nie martw się i ubieraj się też wygodnie
Irenko nie dodalam, że takiego berberysa to ja nigdy nie widziałam!!!!
Ja tez Marzenko posadziliśmy go na gruzie powodziowym i to mu chyba służy było to w 1999 r., więc ma lat 13, a jak sadziłam miał 30 cm; potem tak się siał i rozrastał i taki wielki jest
Bukszpany piękne
Nie strasz mnie tym berberysem, nie wiedziałam ze one taaaakie wielkie rosna!! To jeden krzak? Ile ma lat? Choc moze nie wiesz - pewnie po poprzednich wlascicielach dzialki??
pozdrawiam!!
Karola, berberys sadziłam jako pierwszy i ma 13 lat; jak swoje będziesz ciąć, to wielkość nie jest problemem, ale tu jak rośnie naturalnie bez cięcia dopiero widać jego pełną urodę
już w sobotę będziesz miała swoje piękne bukszpany; te moje też mają po 10-12 lat, więc zahartowane są