Od nowa ... na przekór wszystkim
12:37, 24 paź 2017
Proszę o radę bo już zgłupiałam, im bardziej jestem czegoś pewna to zawsze na sam koniec pojawiają się wątpliwości. Zamówiłam w końcu brzozy, na razie 3, jutro albo w czwartek mają przyjechać i pojawiły się wątpliwości.
Miało być tak wg planu ( na tą stronę z placykiem na razie nie patrzymy)
A teraz zastanawiam się czy one tak w poprzek będą ok. Rano będą dawały cień przed siebie więc warzywnik będzie doświetlony, ale ok południa będzie już cień na warzywnik. Za nimi jeszcze miałam w planie żywopłot jakiś niski, taki do metra, albo pozostanie tak z widokiem na krzewy owocowe
1. przyszło mi na myśl, że może je posadzić na samym końcu,tam pod siatką w sumie to nic nie zmieni, pozostanie taki sam układ co do nasłonecznienia i wtedy warzywniak byłby częścią ogrodu. Zostawione mam na niego ok 15 m długości.
2. albo posadzić je z lewej strony, tu gdzie różowe kropki na planie
Miało być tak wg planu ( na tą stronę z placykiem na razie nie patrzymy)

A teraz zastanawiam się czy one tak w poprzek będą ok. Rano będą dawały cień przed siebie więc warzywnik będzie doświetlony, ale ok południa będzie już cień na warzywnik. Za nimi jeszcze miałam w planie żywopłot jakiś niski, taki do metra, albo pozostanie tak z widokiem na krzewy owocowe
1. przyszło mi na myśl, że może je posadzić na samym końcu,tam pod siatką w sumie to nic nie zmieni, pozostanie taki sam układ co do nasłonecznienia i wtedy warzywniak byłby częścią ogrodu. Zostawione mam na niego ok 15 m długości.
2. albo posadzić je z lewej strony, tu gdzie różowe kropki na planie