Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 23:44, 08 cze 2021

Do góry
Cd

Ptasi gaj 23:39, 08 cze 2021

Do góry
CD

Ptasi gaj 23:31, 08 cze 2021

Do góry
Kamcia napisał(a)
Te naparstnice juz Ci kwitna?

Tak Kamila to moje naparstnice wysiane przeze mnie w zeszłym roku. Ładne są rozno kolorowe
Ptasi gaj 23:28, 08 cze 2021

Do góry
daszum napisał(a)

Ela, czy to jest wiąz Camperdownii? Ile ma lat?

Mam zamiar skorzystać z informacji dot. zakupu ekstraktu jęczmiennego. Co prawda moje oczko nadal nie uporządkowane, bo skupiłam się na rabacie wokół oczka

Mało mam czasu na ogród i O., ponieważ od tygodnia mam u siebie Mamę.

Danusia nie wiem czy Camperdiwnii, ale zaglądałam w necie to taki sam. Kupowany gdzieś w 2016 roku to drzewo eMa ja bym go nie kupiła. Jak był kupiony bardzo powoli rósł właściwie stał w miejscu nieregularnie rósł.
Tak wyglądał w 2018 roku lewa, prawa 2019

Nie mam fotek z zeszłego roku. Nie przepadam specjalnie za nim. Dla mnie brzydko się przebarwia jesienią szaroni buro. Obok rośnie wiśnia kiku ta w pięknych kolorach a wiąz bury. A le cóż czego się nie robi dla spokoju.

Odnośnie jęczmienia napisałam wcześniej zrób sobie fotkę. Będziesz miała, a może gdzieś sieją na wsi jęczmień to w żniwa zerwij na polu trochę słomy. Zrób sobie wiązki taka jakbyś miała na podpałkę i możesz wrzucać do oczka co 1-1,5 mca.

Tak to jest też mam problemy z córką, ale jakoś daje radę.

Ptasi gaj 22:29, 08 cze 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Ela, czy to jest wiąz Camperdownii? Ile ma lat?

Mam zamiar skorzystać z informacji dot. zakupu ekstraktu jęczmiennego. Co prawda moje oczko nadal nie uporządkowane, bo skupiłam się na rabacie wokół oczka

Mało mam czasu na ogród i O., ponieważ od tygodnia mam u siebie Mamę.
Miłkowo - sezon 2016-2022 19:58, 08 cze 2021

Do góry
Milka napisał(a)

ten startuje jako ostatni

Mistrzyni a jak się nazywa ten niebieski rodek.
Przeglądam i co tu pisać rewelacja

Pozdrawiam
Ogród z łezką II 19:52, 08 cze 2021

Do góry
Właśnie 2 lata temu fajne czasy były. Mnie nie pozdrowilas to.ja Ciebie Kindziuk pozdrawiam ha ha ha.
Napiszę coś o różach jak wrócisz pewnie z nurków. Bo Maria Tereska przechodzi sama siebie w 4 roku. Rozmawiałam o różach że Cwikiem.

Pozdrawiam miłego i szczęśliwego urlopu
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:18, 08 cze 2021

Do góry
Effka a dlaczego dajesz na kompost badziewie z nasionami. U mnie tylko trawa, liście brzozy i wszystkie inne nie kwitnące. Nawet kocimiętkę ale ta szlachetna dodaje do kompostu, lawendę. I wszystkie odpady domowe z Wawy wywożę na kompost.
Teraz kompostownik muszę opróżnić tylko trochę zostawię do przesypania.
Mam taki kompost, że mogę go kroić jak tort warstwowy.
Wierzchnia warstwę rabaty odgarniam pod spód daje kompost i przysypuje wierzchnia warstwę kompostu.
dużo taczek już wywiozlam moje złoto.

Ja wszystko wyrzucam jak leci na kompost, chwasty, kwitnące etc. Wiem że nie powinam ale nie chce mi się segregować. Kompościk wychodzi piękny czarniutki. Wszystko na nim rośnie jak oszalałe. Bardzo dużo go mam ale rzeczywiście te kwitnące robią złą robotę.
Muszę zacząć wywalać chwasty i byliny z nasionami do odpadów bio. Chociaż dzięki kompostowi mam srylion różnych ciekawych siewek w całym ogrodzie
W samym słońcu 16:19, 08 cze 2021

Do góry
sarenka napisał(a)
Oto baronessy,sztuk 3. Każda w opłakanym staniem..żyć żyją,ale czy coś z nich będzie? Ciężko miały bo panowie robiący kostkę nie najlepiej potraktowali część roślin...
Zasiliłam je jakimś nawozem,ale coś nowego muszę kupić bo nie wiem czy tamten się nadawał jeszcze..
Jutro biohumusem może podleje,może to coś da...

Przede wszystkim przysłon miejsce szczepienia róż. Ok 8-10 cm jest to miejsce narażone w słońcu na wysychanie. Zielone pede muszą być przysypane ziemia.

Zrób miksturę ze skórek z bananów które zawierają duzo potasu, a róże uwielbiają potas.
5 skórek z banana włóż do wiaderka może być więcej i zalej wodą po dwóch dniach możesz podlać róże. 1 litr mikstury rozpuść w 5 litrach wody i podłej róże tak aby woda wsiąkła pod korzeń a nie rozlała się obok. Takie podlewanie możesz zastosować co tydzień aż rusza.
Ewentualnie zostaje jeszcze magiczna siła do róż Substrala czy inny nawóz rozpuszczony w wodzie.
Skórki możesz posiekać i zagrzebać w ziemi pod różami przykryć ziemia.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 16:02, 08 cze 2021

Do góry
Effka a dlaczego dajesz na kompost badziewie z nasionami. U mnie tylko trawa, liście brzozy i wszystkie inne nie kwitnące. Nawet kocimiętkę ale ta szlachetna dodaje do kompostu, lawendę. I wszystkie odpady domowe z Wawy wywożę na kompost.
Teraz kompostownik muszę opróżnić tylko trochę zostawię do przesypania.
Mam taki kompost, że mogę go kroić jak tort warstwowy.
Wierzchnia warstwę rabaty odgarniam pod spód daje kompost i przysypuje wierzchnia warstwę kompostu.
dużo taczek już wywiozlam moje złoto.
Ogród w mieście-ogrodzie 15:21, 08 cze 2021

Do góry

Autorka tych fot innym okiem pokazała przepiękny urok tego miejsca

Pozdrawiam

Autorem zdjęć jest mój eM
Ja bym takich ładnych fotek nie zrobiła
Focę tylko komórką

Tak więc moje fotki i poproszę o podpisanie

Glina i zielsko 15:04, 08 cze 2021

Do góry
Komar to małe piwo najgorsze to meszki. Komary tną wszystkich tylko jeden to jakoś znosi a drugi nie. Trzeba się ubrać od stóp do głów. Na głowę zakładam chustkę twarz posmaruje i można to znieść.
Już się robi susza może niżej w ziemi jest woda, ale rośliny o korzeniu do 20 cm już mają sucho

Ela co za preparaty używasz przeciw komarom?
Ogród w mieście-ogrodzie 14:11, 08 cze 2021

Do góry
Kokesz napisał(a)

Co tu dużo pisać zawsze pięknie i kwitną. Teraz wiem gdzie posadzić moje różne kaliny aby było tak kwitną o.
Przyjrzałam się rododendronów jak to robisz, że wszystkie zdrowe (liście zielone bez żadnego uszczerbku) bujnie kwitnące. Oprócz ręki właściciele pewnie dla nich fantastyczny klimat.

Autorka tych fot innym okiem pokazała przepiękny urok tego miejsca

Pozdrawiam
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 13:54, 08 cze 2021

Do góry
Paluszki widać, że pracy się nie boją. Umyc, cytrynke wetrzeć następnie kremik rzucic i będą jak przed pracą na roli.

Eks jak cwana bestia to może poznać po namiocie może jakoś zakamuflować. Ja tam swojego nie wtajemniczem choć dobry człowiek, ale różnie to bywa.

Kurki wypasione jak z wystawy, kogut dumny. Jajeczka są?

Pozdrawiam i życzę powodzenia
Ptasi gaj 13:32, 08 cze 2021

Do góry
CD

Kocimiętka Wolker's jarzmianka na jej tle. Piękny niebieski kolor.

Naparstnice osobiście w zeszłym roku wysiane zaczynają kwitnienie

Ptasi gaj 13:09, 08 cze 2021

Do góry
Wczoraj zrobiliśmy z eM kolejna rabatę pod nasadzenia traw i cukinii. Porządek w folii posieje ogórki późniejsze. Rok wegetacyjny nieco spozniony. Posadzone dynie i jeszcze jakieś tam różne okrągłe, ale czy coś z tego wyjdzie. Sucho trzeba podlewać.

Po lewej stronie na równo z liliami to odetka wirginijska rozowa bardzo mi wyrosła. Nie ma jeszcze zawiązek kwiatowych czy to mozliwe?

Wielosił bardzo ładny dosyć długo kwitnie jest bardzo uroczy. Dostałam od Hani Anabell

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 10:29, 08 cze 2021

Do góry
Mirela pięknie oj wskoczyła bym do tej wody. Teraz upałek to chętnie człowiek ochłody szuka, niech tak będzie, ale susza już jest.
Zakupki bardzo ładne. U mnie w tym roku stipy nie za bardzo padły częściowo. Trzeba odmłodzić stopę.
Najlepsze psiaki takie ze schroniska. Ja nie mam żadnego, ale wychowałam się że psami, kotami i trochę tęsknię losctak sprawił, że nie mogę.

Pozdrawiam
Ogród z zegarem 09:14, 08 cze 2021

Do góry
Miałam dyptam też się nim zachwycilam nawet nie wiedziałam, że można się poparzyć. Wywaliłam go. Trzeba było omijać z daleka cudownie kwitł, ale to uważanie.
Bez ciemny bardzo ładnie kwitnie będziesz zadowolona a i jesień też owoce dekoracyjne.
Przypominasz mi siebie moje początki walki z ziemią i woda wszędobylska.
Na szczęście praca w ogrodzie ma to do siebie że widać postepy zostaje tylko ciągle pielenie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies