Pytanie: co zrobic z grzybami na trawniku? Przy zakladaniu trawnika nawiezli mi troche ziemi spod pieczarek ale definitywnie to nie sa pieczarki. Rosna roznokolorowe, na cienkich nogach z blaszkami pod spodu. Boje sie troche co to za halucyny bo mam male dziecko, raczkuje jeszcze mi zje takiego grzyba i nieszczescie gotowe. Jakies rady? A i jeszcze jedno opryskalem w sobote preparatem na chwasty dwulistne i zastanawiam sie czy juz zadzialal i moge kosic, bo to jakos z lisci do korzeni idzie ten preparat?
Efekt wertykulacji, saletry i częstego koszenia
Porównując dzień dzisiejszy z końcem kwietnia trawa straciła soczystość - czyżby nadchodził czas na drugą dawkę nawozu? Mam wrażenie, że trawa jest troszkę za sucha, pomimo, że w ostatnich dniach sporo poadało.
Danusiu - jak zwykle cudnie! Twój ogród niezależnie od tego co padnie, co wymarznie, co ktoś podgryzie, itp, zawsze wygląda jak z marzeń
Ogrodowa biżuteria urzekająca
tak samo pomyślałam, a biżuterii ogrodowej to u nas naprawdę brak
Racja. Nawet w internecie taki... skromny wybór biżuterii ogrodowej. W porównaniu z zachodnimi sklepami , u nas to dopiero raczkuje. A ceny też niczego sobie... A jeden detal potrafi zrobic cuda...