Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:30, 29 maj 2017

Do góry
mało co znosi zalewanie i stagnowanie wody, cisom tez to nie służy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:28, 29 maj 2017

Do góry
zdjęcia buszu sa niesamowite. Ale tam ślicznie!
I zawilcom chyba dobrze u Ciebie.
A czosnki- zawsze tam ich dużo było, czy dosadzałaś jesienią?

Kopytniki na kopytnikowej fajnie- chyba im nieźle
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:23, 29 maj 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)
Malkul tak sobie zaglądam i dech mi zapierają oba ogrody i Twoj i Marty

Magnolio mam pytanko o te irysy- pieknie wyglądają z czosnkami i w ogole Twój ogród jest taki bajkowy chciałam podpytac kiedy ruszaja im liście oraz do kiedy są piękne bo nie znam ich zupełnie ? myślę czy będą pasować do czosnków które rośna za hortensjami - czy dadza rade i nie beda chorować jak zrobi im sie cień z hortensji trochę ? bo tak nim ruszą hortensje jest pusto i czosnkowe liście troszkę straszą a u ciebie bosko to wygląda

dzięki za pochwałę

Liście irysów ruszają już w lutym jak ciepły, a jak zimno to w marcu. To jedna z pierwszych oznak wiosny.
Trzymają się pięknie aż do póżnej jesieni, na koniec października żółkną. U mnie nie chorują, nic im nie dolega, ale tam gdzie mam większy cień i sucho, są niższe o kilka cm.
W półcieniu dadzą radę, ale w głębokim cieniu już bym nie sadziła.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:15, 29 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)

a Ty jakie zdjęcia robisz!
Cudne są!
i to co na nich też piękne
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:10, 29 maj 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Magnolia to że masz zaczarowany ogród to nie podlega dyskusji, ale powala mnie Twoje "oko" - cudownie potrafisz uchwycić tę magię

bardzo się staram zaprzyjaźnić z aparatem, no i skupiam się na połączeniach,kompozycjach, więc czasem coś wyjdzie.
Dzięki.

Coraz bardziej lubię nasz ogród, mniej mnie wkurza co nie wyszło, a bardziej cieszy co jest.
Nawet turkuć podjadek w warzywniku mniej nie stresuje. Ale i tak go napoję ludwikiem
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:10, 29 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

Zdjęcia robiłam ja. Po deszczu, było ładne światło.
Sms?- zaraz zobaczę
no to musze ci powiedzieć że robisz coraz piękniejsze zdjęcia chyba brałas lekcje u Loczki bosko.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:06, 29 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)
Marta brak słów. masz tak zwiewnie, subtelnie, wręcz romantycznie

irysy trawolistne - zawsze je lubiłam. sa piękne bardzooo.

te kartawskie jakos do tej pory mi się nie widzaiły ale na twoich zdjęciach z dzisiaj mnie zauroczyły. graba już macie do cięcia rosnie u was jak szalony, jeszcze mogłas pokazać żywopłot. też go kocham.

ps. kto robiła zdjęcia?
ps1. posłałam ci sms

dzięki Gosiu wielkie, tak mi mów!

tak, grabisko szaleje.
Zywopłot- mój wyrzut sumienia- ścięty zima do połowy, reszta czeka na zmiłowanie. Miałam to robić teraz, ale skręciłam nogę, więc unikam drabiny.
Pokażę ładną część
Zdjęcia robiłam ja. Po deszczu, było ładne światło.
Sms?- zaraz zobaczę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:37, 29 maj 2017

Do góry
Malkul tak sobie zaglądam i dech mi zapierają oba ogrody i Twoj i Marty

magnolia napisał(a)
tu widać z kwiatami

Magnolio mam pytanko o te irysy- pieknie wyglądają z czosnkami i w ogole Twój ogród jest taki bajkowy chciałam podpytac kiedy ruszaja im liście oraz do kiedy są piękne bo nie znam ich zupełnie ? myślę czy będą pasować do czosnków które rośna za hortensjami - czy dadza rade i nie beda chorować jak zrobi im sie cień z hortensji trochę ? bo tak nim ruszą hortensje jest pusto i czosnkowe liście troszkę straszą a u ciebie bosko to wygląda
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:12, 29 maj 2017

Do góry
Magnolia piękne czosnki, kurcze po raz enty wiem, że moje są źle posadzone i ich nie widać. Chyba muszę skopiować od Ciebie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:12, 29 maj 2017

Do góry
lecę w teren na chwilkę, odpowiem za momencik dłuzszy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:10, 29 maj 2017

Do góry
tak, mnożą się. Przez to matki mają drobniejsze kwiaty widzę, ale znowu młode co roku coraz większe się robią.
Napewno co kilka sezonów warto je wysadzić, i rozsadzić, żeby było im lepiej.
Nie osłabiasz czosnków tnąc im liście żółte= takie juz nie działają, sa zmartwiałe. Niestety czosnki takie jak gladiator też się osłabiają, czasem mnożą, co powoduje że drobnieją
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:10, 29 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
kilka fotek ode mnie
czosneczki

to mi skradło serducho moje czerwone

Do góry
Magnolia to że masz zaczarowany ogród to nie podlega dyskusji, ale powala mnie Twoje "oko" - cudownie potrafisz uchwycić tę magię
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:04, 29 maj 2017

Do góry
tak, epimedium
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:00, 29 maj 2017

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Marto, cudne ujęcia na początek tygodnia!

dzięki Margaretko
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:59, 29 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
nie, to irys trawolistny i miejscami trzcinnik krótkowłosy, choć tu nie widać. Irys właśnie zakwita, choć na krótko, ale robi super robotę liśćmi- bardzo wcześnie się budzi rośnie szybko, do tego jest taki dosyć pionowy i niewymagający zupełnie. Pachnie owocowo, pięknie- kwiaty

Zanotowałam może się przyda
"Robi super robotę liścimi" - dokładnie tak
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:58, 29 maj 2017

Do góry
tu widać z kwiatami
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:52, 29 maj 2017

Do góry
nie, to irys trawolistny i miejscami trzcinnik krótkowłosy, choć tu nie widać. Irys właśnie zakwita, choć na krótko, ale robi super robotę liśćmi- bardzo wcześnie się budzi rośnie szybko, do tego jest taki dosyć pionowy i niewymagający zupełnie. Pachnie owocowo, pięknie- kwiaty
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 09:42, 29 maj 2017

Do góry
świetny ten żeliwny element na surowym płocie.
I otoczenie bardzo klimatyczne, ławka, cienioluby...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:24, 29 maj 2017

Do góry

takie sasanki lubię bardzo:

jarzmianki zaczynają. Tu różowe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies