Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

BKosimkArt 15:42, 11 sie 2017

Makusia napisał(a)
Ponieważ na ogrodnictwie się nie znam, to zabiorę zdanie w przedmiocie butów i rękawiczek
Nie znoszę ziemi w butach, ale w kaloszach chyba bym umarła, crocsy świetne są do podlewania- tu wleci, tam wyleci/wypłynie
A rękawiczek lateksowych nie dzierżę. Inwestuję w takie pokryte gumą (zapewne ma to jakąś nazwę profesjonalną)nie jest źle- jak ma się krótkie paznokcie, to szybko się nie przedzierają

A ja polecam skórzane... pokryte gumą mnie uczulają a skórzane dają radę naprawdę długo. Może droższe sporo ale warto zainwestować, a i ręce się tak w nich nie pocą
UrsaMaior 16:03, 11 sie 2017

Lateksowe rękawiczki są do kitu, materiałowe szybko się drą. Muszę kupić te gumowane. I poszukać starych butów do ogrodu, bo też nie znoszę szurania ziemi o stopę:/

Z innej beczki - niedawno posadziłam zawilce i dziś widzę, że zwinęły im się górne listki. Co im nie pasuje? Jakieś pomysły?
Kasia_CS 19:36, 11 sie 2017

Kochana,co to za cudne fioletowe liście po lewej na fotce?
UrsaMaior 19:57, 11 sie 2017

Kasia, to klon palmowy Fireglow
lindsay80 22:19, 11 sie 2017

Ładnego tego klona kupilas, myślę też o nim.
A w ogóle to urokliwe bardzo masz rabaty i z zaciekawieniem obserwuje Twoje trawkowe nowosci
UrsaMaior 09:34, 12 sie 2017

Edyta, zobaczymy jak się spisze Też o nim już kiedyś myślałam, ale w końcu kupiłam palmowe. Teraz zwolniło się miejsce, więc zobaczymy jak mu tu będzie. Nie wiem tylko czy nie za ciemno...

Dziś marna pogoda na fotki, ale wrzucam małe conieco

malgol 09:52, 12 sie 2017

Ale piękne te zawilce rozowea te białe małe kulki to jarzmianki, których nie lubisz?
Johanka77 09:58, 12 sie 2017

Twoje małe conieco jest wielkie! Cudowne zdjęcia!
Kasia_CS 11:27, 12 sie 2017

Iza, jak Ty to robisz, że u Ciebie te zawciągi tak kwitną? U mnie teraz albo nic, albo pojedyncze badylki wychodzą...
UrsaMaior 13:40, 12 sie 2017

Ja się ekscytuję, że mi magnolia kwitnie, a Wy nic? Cieszę się bardzo, bo wiosną przymrozek jej pąki załatwił, więc przynajmniej teraz coś wypuściła.

Gosia, Kasia, to nie jarzmianka i nie zawciąg, tylko czosnki Takie małe, liliowe, urocze są.

Asia, dziękuję! Na szybko wyleciałam, bo chciałam przed deszczem posadzić nowe nabytki. Udało się uff