Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Prawie - jak ogród 08:11, 29 wrz 2017

Do góry
Rozplenice zdominowały Ci rozchodniki, a u mnie odwrotnie

Brzozy będą? Bardzo je lubię. Szkoda, że u siebie nie mam miejsca
Dla mnie najładniejsze na O miejsce z brzozami na Edyta lindsey80 z wątku "Tu ma być ogród". Zajrzyj może coś Cię zainspiruje
Prawie - jak ogród 07:44, 29 wrz 2017

Do góry
Ana ma 3 brzozy I sporo nasadzeń pod nimi. Ma ziemię piaszczystą.
https://ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=748
Ogród bacowej 23:57, 28 wrz 2017

Do góry
Ewo tak pod trawa i jak widzisz przy oczku wysypane kamiorkami. Pieknie to wyglada, ale jak brzozy zaczna sypac to robota mnie czeka. Liscie odkurzaczem zbieram. Wiaze trawyni potem odkurzam na wiosne znowu odkurzam po scieciu traw.

Dzisiaj u nas piekny dzien cieplutko ale troche wiatru bylo.,te trawy falujace na wietrze kitki mieniace sie w sloncu cudownie.

Nie ma co wierzy w te temperatury co podaja dzisiaj u nas bylo w cieniu 19 a,w sloncu 25 stopni.
Jutro znowu tyle samo, ale woda nie schodzi widocznie tak namokniete wszystko.
Pozdrawiam.
Nowocześnie z różAnką :D 21:00, 28 wrz 2017

Do góry
Ania,wiesz,ja się nie znam prawie wcale,ale klony ginnala i to w dodatku wielopniowe to tAkie "wisienki na torcie" myśle że 3 góra byłyby ok(ja bym chetnie u siebie 2 jeszcze gdzieś upchala). Najbardzie podoba mi się propozycja Leon60 jeśli chodzi o rozmieszczenie,ale co.do gatunku... nie podpowiem. Ja bym szła w brzozy na granicy za placykiem,ale niektórzy brzozy przeklinaja ...
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 19:33, 28 wrz 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
[b]

Decyzję podjęłam, że jutro jadę zamówić brzozy i chciałabym bardzo, żeby w sobotę była dostawa i sadzenie- i tu pytanie do Was wszystkich (a zwłaszcza do Toszki )- jak przygotować dołki brzozom, żeby było im dobrze?

Ja Ci mogę doradzić, że najlepiej szpadlem
Jaki ogrodnik, taka porada
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 19:18, 28 wrz 2017

Do góry
AniMa, Gosialuk, Małgorzato, Mrokasiu, Iwonko, Patrycjo, Magdo, Romo, PaniPrzyrodo, Aniu, Anula, Alis, Natka, Kasiu i Asiu- zbiorcze dziękuję- cieszę się, że Wam się podoba moja pisanina i poprawia Wam humor

Decyzję podjęłam, że jutro jadę zamówić brzozy i chciałabym bardzo, żeby w sobotę była dostawa i sadzenie- i tu pytanie do Was wszystkich (a zwłaszcza do Toszki )- jak przygotować dołki brzozom, żeby było im dobrze?
Prawie - jak ogród 17:06, 28 wrz 2017

Do góry
Iwonko, bo ja takie pendolino o żółwim tempie ostatnio
Brzozy już od dłuższego czasu mi po głowie chodzą. Właściwie, to kupiłabym je i posadziła, ale to, ze potrzebują dużo wody i w związku z tym moze byc problem z roślina rosnącymi w sąsiedztwie, powoduje, ze głośno myślę. Obok mam rząd dużych już cyprysików tworzących żywopłot i nie chciałabym ich stracić. I jeszcze problem, co posadzić z tymi brzozami, jeśli nie mam nawadniania... Ot, typowe dylematy ogrodnika

Danusi inspiracja z ogrodu z lustrem jest w moich ulubionych Często do niej wracam

Iwonko, fajnie wyszukałaś pozostałe zakątki brzozowe - taki prosty sposób, a nie wpadłam na to
Pozdrawiam
Ogród Cioci cz. 3 14:45, 28 wrz 2017

Do góry
Małgosiu jeszcze lato u ciebie ale jesień juz puka. Bluszcze juz sie czerwienią

Dzisiaj piękna pogoda oby jak najdłużej. Grabie liście bo brzozy jak nigdy o tej porze juz nimi sieją.
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:18, 28 wrz 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Jeżeli posadzisz brzozy tam gdzie czerwone kółka , to nie zasłonią Ci warzywniaka...tylko jeden róg będzie miał ażurkowy cień:0
I... faktycznie rozpęd masz do drzew Idę patrzeć na Twoje graby jeszcze
pasowały by mi tu, ale raczej nie mogą być bo będą zaslaniać. I tak muszę posadzić tuje bo sąsiedzi będą budowę zaczynać. Od tui musze się z warzywnikiem odsunąc pewnie ze dwa metry, ale przeznaczone mam ok 15 to świat i góra na moje chciejstwa warzywne

Od nowa ... na przekór wszystkim 13:59, 28 wrz 2017

Do góry
Jeżeli posadzisz brzozy tam gdzie czerwone kółka , to nie zasłonią Ci warzywniaka...tylko jeden róg będzie miał ażurkowy cień:0
I... faktycznie rozpęd masz do drzew Idę patrzeć na Twoje graby jeszcze
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:53, 28 wrz 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Ale fajny avatarek Tez tak czasami se siędę

Iwonka przód masz wymuskany to i tył wymuskasz...Bonsai wymuskany, że ho-ho! Odnośnie drzew na tyły...u siebie widzę brzozy....i 1 ambrowca gdzieś na środku, tylko dlatego, aby było nawiązanie do frontu...nie wiem, ajkie Ty masz zapędy
haha tak się zapędziłam że mam uwaga : perukowca, nigrę, catalpę i grujecznika no grabów nie wymieniam już bo one były przemyślane.

aaa jeszcze malutką świdośliwę mam

brzozy też raczej na 100 % bym chciała z tyłu umieścić, myślałam o tej stronie za garażem. tu gdzie te koła, przykładowo namalowane

z kolei na samym końcu działki jest spory spadek i tam zawsze wiosną mokro, brzozy może by trochę osuszały teren, ale to taka wschodnia bardziej strona i słońce by zasłaniały.
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:38, 28 wrz 2017

Do góry
Ale fajny avatarek Tez tak czasami se siędę

Iwonka przód masz wymuskany to i tył wymuskasz...Bonsai wymuskany, że ho-ho! Odnośnie drzew na tyły...u siebie widzę brzozy....i 1 ambrowca gdzieś na środku, tylko dlatego, aby było nawiązanie do frontu...nie wiem, ajkie Ty masz zapędy
Nowocześnie z różAnką :D 09:34, 28 wrz 2017

Do góry
Aniu mam tak samo - jednakowo podobają mi się wielopniowedrzewa jak brzozy czy wolno rosnąca parocja i kolumnowe graby...
Zaczęłam myśleć nie tylko oo ogrodzie ale i o domu i jego wnętrzu.... Mam i nowoczesne lakierowane meble i ludwiki i dziadkowe starocie
W ogrodzie jest (albo jeszcze będzie )formalizm (bukszpany i inne strzyżone), nowoczesność (trawy i proste linie) i ta nutka starości w postaci drzew wielopniowych i babcinych bylin...
Nowocześnie z różAnką :D 09:05, 28 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

ale w wersji Asi sa tez np brzozy czyli one też?

ja to widzę tak

czerwone klony reszta graby

jeśli wersja Asi to bez brzóz no chyba że koniecznie chcesz
Nowocześnie z różAnką :D 09:02, 28 wrz 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
Tu aż się prosi o kolumnowe graby

leon60 napisał(a)

Aniu mimo różnych kombinacji ja dalej widzę to tak samo graby kolumnowe na całości, klony w trawniku + jedna sztuka powtórzona na rabacie, ewentualnie wersja Asi klony na trawniku + dwa klony na rabatach.

ale w wersji Asi sa tez np brzozy czyli one też?
Nowocześnie z różAnką :D 08:58, 28 wrz 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Myślę, że do wyboru drzew bardzo ważna jest ta inspiracja na której Ania się wzoruje. Nie wyobrażam sobie w kostkach cisowych wielopniowych drzew. Chyba, że mówimy o jakimś innym umiejscowieniu drzew na działce...
I ja też głosuję za grabami Widziałaś u Madżen na przedpłociu jakie ma graby?

Aniu, rozumiem, ze teraz tylko zastanawiasz się nad wyborem drzew? PRojekt Lukiego jest taki fajny, że ja tam nic bym nie zmieniała

Poli ale projekt Lukiego mocno bylinowy, nic bys nie zmieniała? ja dzieki temu projektowi choć nasadzeń nie wszystkich użyje to poukladalam sobie w głowie jak ma to wyglądać. jest tak rabatka (zawsze 3x3) - szpaler-rabatka-rabatka róg-rabatka-szpaler-rabatka czyli tu ognisko-rabatka-rabatka róg-rabatka -szpaler-rabatka

hahahahahhah sama się z tego juz chyba śmieje
Luki mi drzew nie projektował bo wtedy jeszcze żyły grujeczniki, podobały mi się wisnie i miałam tylko 2 brzozy dosadzić i klops i sie ze....
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:26, 28 wrz 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Podziwam kadry z domu Marty Ale chyba bałbym się tam wejść, bo jeszcze by mnie zmiana stylu kusiła

Zdradzisz mi jak sobie brzozy u Ciebie radzą? Choć pierwsze pytanie powinno być, czy je w ogóle masz?

Dom Marty to kolejna cudowna bajka......ogród i wnętrza się przenikają
a właścicielka stworzyła u siebie taki klimat że człowiek czuję się jak w raju......

a co do brzózek
póki co mam ale za płotem

była kiedyś koncepcja żeby pod lasem tam gdzie trzcinniki, irysy i rutewka dać brzozy.........a teraz chcę dać dwie w miejsce 2 wiśni które wypadły pod płotem.
tam jest bardzo mokro i mam nadzieję że brzozy to spiją
ja brałam hortensje dla znajomych były w szkółce takie 2 bidule
chyba po nie wrócę
bo jak zobaczyłam jak u Marty z patyczków zrobiły się już takie fajne drzewka ja też poczekam .i widzisz dobrze że o nich wspomniałeś - może pojadę po nie dziś
Prawie - jak ogród 22:54, 27 wrz 2017

Do góry
Beatka, pędzisz, jak burza. dwie stony przez miesiąc. Myslałam, ze tylko ja mam tyły na forum
Z brzozami nie pomogę, bo ich nie mam Ale bardzo lubię te brzozy u innych. Często berberysy i derenie widziałam wśród brzóz i trawy.
lasek brzozowy - Ogrodowisko

Ten lubię:
https://ogrodowisko.pl/watek/3358-pojedyncze-pytania-na-temat-projektowania-rabat?page=541
Zielona przestrzeń 20:59, 27 wrz 2017

Do góry
Ja na szczęście nie mam u siebie w pobliżu tak dużych drzew (na razie, bo u sąsiada coś rośnie), więc liście to tylko z moich "miniaturek" Ale kusi mnie, aby posadzić w ogrodzie jakiś duży egzemplarz, co by trochę cienia dał U mnie z dużych drzew to jak na razie brzozy, które dostaną niedługo nowe koleżanki i jeden biedny tulipanowiec obgryziony pewnej zimy przez sarny - on walczy dzielnie, ja czekam cierpliwie (jeszcze)
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:24, 27 wrz 2017

Do góry
admete napisał(a)

ojjjjjjjjjjjjjjjjjjj tak
w takim tercecie to mogłybyśmy świat zwowjować - ogrodowo i wnętrzarsko

dzięki tej wizycie ruszam wreszcie z sypialnią
i mam tez plana na salon - cieszę się jak głooopia bo czekało to już 5 lat

Podziwam kadry z domu Marty Ale chyba bałbym się tam wejść, bo jeszcze by mnie zmiana stylu kusiła

Zdradzisz mi jak sobie brzozy u Ciebie radzą? Choć pierwsze pytanie powinno być, czy je w ogóle masz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies